DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Düğme1_Tıklat()
Sayfa1.[a2:e100].Copy [sayfa2!a6500].End(3).Offset(1)
MsgBox "İşlem Tamam", vbInformation
End Sub
Kendi dosyanıza göre sayfa isimlerini veriniz.
Kod:Sheets("Sayfa1").Range("A2:A100").Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2")
yardımınız için cok teşekkür ederim. aslında yapmak istediğim söyle bişey, diyelim ki a2:e2 aralıgını sectikten sonra sayfa 2 ye yapıstırdı, ben araya baska macro koycam onu yapcak, o macro bitince geri dönüp a3:e3 aralıgını secip yine benim araya koyacagım macro işlemlerini yapacak. bunu nasıl sağlarım? loop ile oluyor sanırım ama nasıl bilmiyorum![]()
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
Sheets("Sayfa1").Range("A" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i)
'Buraya çalışacak kodlarınızı yazın.
Next i
Buyurun kodlarınız.
Kod:Dim i As Byte For i = 2 To 100 Sheets("Sayfa1").Range("A" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i) 'Buraya çalışacak kodlarınızı yazın. Next i
Evren bey cok tsk ederim, sizi ugrastırıyorum ama bu macro sadece a kolonundakileri kopayalıyor. a ve e kolonları arasındakileri satır satır sayfa2 ye kopyalamak için macroya e kolonunu neresine tanımlamam gerekiyor?
Şöyle bişiy yaptım ama hata verdi
Sheets("Sheet1").Range("A" & i:"F" & i).Copy Sheets("Sheet2").Range(A2)
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i)
Next i
Aşağıdaki kodu kullanınız.
Kod:Dim i As Byte For i = 2 To 100 Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A" & i) 'Buraya çalışacak kodlarınızı yazın. Next i
Rica ederim.
O sizin süperliğiniz.![]()
hazır sizi bulmuşken bikaç bişi daha sorsam nası olur
mesela kopyala yaptıktan sonra sayfa2 de hep aynı yere nası yapıstırabiliris?
Bu söylediklerinizden bir şey anlamdım.![]()
Diyelim ki sayfa1 deki a2:e2 aralıgını kopyaladık, sayfa2 de a2:e2 yapıstırdık. a3:e3 aralıgını yine sayfa2 de a2:e2 ye kopyalıycam. cünkü ben kopyalama isleminden sonra arada bir macro calıstırıyorum ve hep aynı yere kopyalanması gerekiyor. olabiletesi varmı?![]()
Dim i As Byte
For i = 2 To 100
Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2")
Next i
İşte kodlar.
Kod:Dim i As Byte For i = 2 To 100 Sheets("Sayfa1").Range("A" & i & ":E" & i).Copy Sheets("Sayfa2").Range("A2") 'Buraya çalışacak kodlarınızı yazın. Next i
Rica ederim.üstad sen bir dahisin
cok cok cok tesekkür ediyorum
Range("D3:F" & [COLOR=red]Range("A1").Value[/COLOR]).Select