• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre aktifken yazının görünmesi, hücre seçili değilken boş gözükmesi

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese merhaba.
İngilizcede kelime ezberlemek için yardıma ihtiyacım var.
Yapmak istediğim şey A sütununda ingilizce kelimeler, B sütununda tükçe karşılıkları olacak. İngilizce kelimeler görünür, ancak türkçe karşılıkları gizli olacak ve B sütunundaki türkçe karşılığın üzerine mouse ile gelince veya tıklayınca (artık nasıl olursa) görünür hale gelecek.
Bunu yapmak için yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.

en basitinden bu kod işinizi görür.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

With Columns("B:B").Font
        .ThemeColor = xlThemeColorDark1
        .TintAndShade = 0
    End With

With ActiveCell.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorLight1
        .TintAndShade = 0
    End With

End Sub

dosya ekte
Kod:
http://s8.dosya.tc/server/xurfmt/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.rar.html

dosya ekte
Kod:
http://s8.dosya.tc/server/xurfmt/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.rar.html

Teşekkür ederim
Bu işimi görür.
Yalnız bir soru sormak istiyorum. A sütünundaki kelimelerin rengini değiştirdiğim zaman değiştirdiğim renkte kalmıyor. Diyelim A sütununda herhangi bir hücredeki yazıyı kırmızıya çevirdim. Daha sonra o hücreye tekrar tıkladığımda siyah oluyor. Kırmızı renk sabit kalmıyor.
Acaba bunu düzeltebilir miyiz.
Elinize sağlık..

Diyelim A sütununda herhangi bir hücredeki yazıyı kırmızıya çevirdim. Daha sonra o hücreye tekrar tıkladığımda siyah oluyor. Kırmızı renk sabit kalmıyor.
Acaba bunu düzeltebilir miyiz.
Merhaba.
Örnek belgeniz olmadığından, Sayın sametozyavuz'un gönderdiği örnek belgeye göre cevap yazıyorum.
Hem elle yaptığınız renklendirmelerin kalıcı olmasını sağlayıp, hem de seçilen hücrenin
yazıtipi rengi/dolgu rengi gibi hususları kendiniz belirlemek isterseniz;
-- Aşağıdaki kod'u aynı şekilde sayfanın kod bölümüne yapıştırın (Sayın sametozyavuz'in gönderdiği belgedeki kod'u silip aynı yere) ,
Kod:
    Cells(1, "H") = ActiveCell.Address
End Sub
-- B sütununu seçili iken KOŞULLU BİÇİMLENDİRME -> FORMÜL KULLAN -> formül kısmına da
aşağıdaki formülü uygulayın ve fareyle tıkladığınızda olmasını istediğiniz dolgu rengi/yazıtipi rengini ayarlayın ve işlemi onaylayarak tamamlayın.
Kod:
=ADRES(SATIR();SÜTUN();1)=$H$1
(Kod seçilen hücrenin adresini H1 hücresine yazıyor ve bunun üzerinden de koşullu biçimlendirme uygulanıyor.
.

ben de söylediklerinizden yola çıkarak makro kaydet yöntemi ile bişeyler yapmaya çalıştım.
benim kodlarla hücrelere renklendirme yapamazsınız. Ömer BARAN beyin kodlarını deneyiniz.

Merhaba.
Örnek belgeniz olmadığından, Sayın sametozyavuz'un gönderdiği örnek belgeye göre cevap yazıyorum.
Hem elle yaptığınız renklendirmelerin kalıcı olmasını sağlayıp, hem de seçilen hücrenin
yazıtipi rengi/dolgu rengi gibi hususları kendiniz belirlemek isterseniz;
-- Aşağıdaki kod'u aynı şekilde sayfanın kod bölümüne yapıştırın (Sayın sametozyavuz'in gönderdiği belgedeki kod'u silip aynı yere) ,
Kod:
    Cells(1, "H") = ActiveCell.Address
End Sub
-- B sütununu seçili iken KOŞULLU BİÇİMLENDİRME -> FORMÜL KULLAN -> formül kısmına da
aşağıdaki formülü uygulayın ve fareyle tıkladığınızda olmasını istediğiniz dolgu rengi/yazıtipi rengini ayarlayın ve işlemi onaylayarak tamamlayın.
Kod:
=ADRES(SATIR();SÜTUN();1)=$H$1
(Kod seçilen hücrenin adresini H1 hücresine yazıyor ve bunun üzerinden de koşullu biçimlendirme uygulanıyor.
.

Ömer bey zahmetleriniz için teşekkür ederim.
Renklendirme işi tamam, ancak B sütunundaki yazıların gizli kalması , Mouse ile tıklayınca onların görünmesi gerekiyordu.
Sizin dediklerini yaptıdığımda B sütunu sürekli görünür hale geldi.
Dosyayı ekliyorum. Acaba biryeri yanlış mı yaptım?
Saygılar.

http://s8.dosya.tc/server/pc1nef/Ingilizce_kelime.rar.html

Merhabalar.
İlgili alanın hücre zemin rengi ile yazıtipi rengini aynı renk olarak ayarlayın.
Böylece metinler görünmeyecek.
Koşullu biçimlendirmede ise onların dışında renkler kullanın.
Bilgisayar başında olmadan ancak bu kadar anlatabildim.
İyi günler dilerim.

Merhabalar.
İlgili alanın hücre zemin rengi ile yazıtipi rengini aynı renk olarak ayarlayın.
Böylece metinler görünmeyecek.
Koşullu biçimlendirmede ise onların dışında renkler kullanın.
Bilgisayar başında olmadan ancak bu kadar anlatabildim.
İyi günler dilerim.

Dediğinizi yaptım.
Sorunum halloldu.
Elinize sağlık.
Tekrar teşekkürler.

Sorun hallolduysa mesele yok, iyi günler dilerim.

Geri