• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre Adresi bulma

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0) formülü ile bulduğum sonucun olduğu hücre değerini nasıl yazdırabilirim. çok basit gibi geldiydi ama adres formülünde yapamadım bir türlü. bumuydu diyeceğim belki ama bir saattir beceremedim.

ek dosya koymanızı tavsiye ederim ayrıca kodu denermisiniz
Kod:
=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;satır();0)

Sonda yazan 4 ne oluyor anlamadım ama bir önemi yoksa ki vardır, örnekleriniz başarılı olmadı. serdar bey sizinde formülünüz olmadı malesef.

.

İki dosya da işinize yarar. Ama tahmin ettiğim gibi uyarlayamadınız.

Dizi formülüdür.

Kod:
=ADRES(TOPLA(EĞER(GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0);SATIR(GT!$A$2:$AV$2)));TOPLA(EĞER(GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0);SÜTUN(T!$A$2:$AV$2)));4)

Veya;

Kod:
=ADRES(TOPLA.ÇARPIM((GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0))*(SATIR(GT!$A$2:$AV$2)));TOPLA.ÇARPIM((GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0))*(SÜTUN(GT!$A$2:$AV$2)));4)

.

Sondaki 4, adresteki dolar işaretlerini yazmaz.

.

Son düzenleme:
.

İki dosya da işinize yarar. Ama tahmin ettiğim gibi uyarlayamadınız.

Dizi formülüdür.

Kod:
=ADRES(TOPLA(EĞER(GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0);SATIR(GT!$A$2:$AV$2)));TOPLA(EĞER(GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0);SÜTUN(T!$A$2:$AV$2)));4)

Veya;

Kod:
=ADRES(TOPLA.ÇARPIM((GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0))*(SATIR(GT!$A$2:$AV$2)));TOPLA.ÇARPIM((GT!$A$2:$AV$2=YATAYARA(E2;GT!$A$2:$AV$2;1;0))*(SÜTUN(GT!$A$2:$AV$2)));4)

.

Sondaki 4, adresteki dolar işaretlerini yazmaz.

.
:) yapmıştım aslında, düzeltme de yazmıştım. o ara yakalanmışım. tekrar teşekkürler.

Geri