• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Adına Göre Farklı Kaydet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Barfly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2026 - Türkçe
Herkese selam,

Dosyanın adını AI16 hücresindeki değer olarak belirleyip farklı kaydeden bir buton nasıl yapılabilir.

Birkaç örnek buldum ama farklı işlemlerde yapıyordu, kodları ayrıştıramadım, yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla,

Sayın Halit3,

Bu dosyaları inceledim fakat benim istediğim sade ve basit, buradaki kodlar çok fazla işlem yaptığı için bunu kullanamıyorum, kodları ayrıştıramadığım için sade halini rica ettim.

Saygılarımla,

peki siz hangi dosyayı nereye kayıt yapacaksınız kayıt edilecek dosya veya kayıt yapılacak dosya yolu belli değil

bu koda bir bakınız.
Sub kayıtet()
yer = "D:\"
yer1 = Cells(16, "AI").Value & ".xls"
dosya_adı = Cells(16, "AI").Value
sat = 0
Dim DosyaSistemi
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists(yer & yer1)
If a = True Then
MsgBox "Bu isimde bir dosya var"
Else
DosyaSistemi.CopyFile ThisWorkbook.FullName, (yer & dosya_adı) & ".xls"
End If
End Sub

Sayın Halit3,

Ekte bulunan dosyada sıkıntıyı anlatmaya çalıştım, ilginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

bu kodu denermisiniz.

Sub kayıtet()
yer = ThisWorkbook.Path & "\" & Cells(4, "C").Value & ".xls"
Dim DosyaSistemi
Dim ds, a
a = ds.FileExists(yer)
If a = True Then
Else
DosyaSistemi.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yer
End If
End Sub

Sayın Halit3,

Gösterdiğiniz ilgi için tekrar teşekkür ederim, tam istediğim şekilde çalışıyor, son bir ayrıntı sorayım, ben office 2007 kullanıyorum 2007 formatında kaydetmem için ne yapmalıyım. Ayrıca xls olarak kaydettiği dosyayı açmaya çalışınca

" ****.xls dosyası dosya uzantısı tarafından belirtilenden farklı bir biçimde. Dosyayı açmadan önce dosyanın bozulmadığını ve güvenilen bir kaynaktan geldiğini doğrulayın. Dosyayı şimdi açmak ister misniz?" diye bir uyarı geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Saygılarımla,

Son düzenleme:
sayın Barfly ben ofis 2000 kullanıyorum. sorumuza cevap veremiyeceğim

Sn.Halit3 hocam
Yapmış olduğunuz kodlama Deskopta açılan yeni klasöre aktarsa ve aktarırken macroları ve vba kodlarını almayacak şekilde nasıl yapabiliriz.

İyi çalışmalar

Sn.Halit3 hocam
Yapmış olduğunuz kodlama Deskopta açılan yeni klasöre aktarsa ve aktarırken macroları ve vba kodlarını almayacak şekilde nasıl yapabiliriz.

İyi çalışmalar

dosya nerde ise o dosyanın yanına yeni dosyayı oluşturmakta

Kod:
Sub kayıtet()
yer = ThisWorkbook.Path & "\" & Cells(4, "C").Value & ".xls"
Dim DosyaSistemi
Dim ds, a
a = ds.FileExists(yer)
If a = True Then
Else
DosyaSistemi.CopyFile ThisWorkbook.FullName, yer
Dim Dosya
Dim wb As Workbook
Set wb = Workbooks.Open(yer)
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
For Each ModX In ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents
Set VBComp = ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents(ModX.Name)
On Error Resume Next
ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents.Remove VBComp
Set VBCodeMod = ThisWorkbook.VBProject.VBComponents(ModX.Name).CodeModule
VBCodeMod.DeleteLines 1, VBCodeMod.CountOfLines
Next
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
End If
End Sub

Halit Hocam,

İlk vermiş olduğunuz kodları kullanıyorum, dosya içerisinde yapılan değişiklikleri kaydetmeden dosyayı ilk açıldığı şekliyle hücredeki ismiyle farklı kaydediyor. Dolayısıyla yapılan bütün kayıtlar boşa gidiyor. Dosyayı son haliyle kaydetmek için ne yapmak gerekir?

Saygılarımla,

Halit Hocam,

İlk vermiş olduğunuz kodları kullanıyorum, dosya içerisinde yapılan değişiklikleri kaydetmeden dosyayı ilk açıldığı şekliyle hücredeki ismiyle farklı kaydediyor. Dolayısıyla yapılan bütün kayıtlar boşa gidiyor. Dosyayı son haliyle kaydetmek için ne yapmak gerekir?

Saygılarımla,

kodun başına

Kod:
ActiveWorkbook.Save
bunu ekleyiniz.

Halit Hocam,

Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Halit3 hocam
Sn.Barfly'ın vermiş olduğu dosya içerisinde yaptığım için eklemedim. Vermiş olduğunuz kodları denedim olduğu gibi heryönüyle kopyalıyor. Ben mi yanlış yaptım acaba Modul içerisine yazarak sayfa içerisinde macro ile birbirine bağladım butonu denedim ve vba , macro kodlarınıda aldı gidiş yolunu kontrol edip, izah ederseniz sevinirim.

Teşekkürler

Halit3 hocam
Sn.Barfly'ın vermiş olduğu dosya içerisinde yaptığım için eklemedim. Vermiş olduğunuz kodları denedim olduğu gibi heryönüyle kopyalıyor. Ben mi yanlış yaptım acaba Modul içerisine yazarak sayfa içerisinde macro ile birbirine bağladım butonu denedim ve vba , macro kodlarınıda aldı gidiş yolunu kontrol edip, izah ederseniz sevinirim.

Teşekkürler

konu başlığında 1 kişinin sorusu vardı sonra bu 3 çıktı ve dolayısıyla burada 3 çeşit kod oldu sizin istediğiniz kod bu dosyada

Ekli dosyalar

Halit3 hocam dosyayı açtım ve çalıştırmaya başladım. Fakat aşağıdaki gibi hata mesajı veriyor neden olmuş olabilir acaba.

Run_time error '1004'!
Programmatic access to Visual Basic Project isnot trusted

birde ben aslında bir konu açmıştım seyah harcırahları hakkında ben bu klasörde kullanmak istiyorum eğer isterseniz de bu dosyayı burada da ekleyebilir hocam nasıl arzu ederseniz.
ona göre bir yol izleyebilirim.

teşekkürler

Halit3 hocam dosyayı açtım ve çalıştırmaya başladım. Fakat aşağıdaki gibi hata mesajı veriyor neden olmuş olabilir acaba.

Run_time error '1004'!
Programmatic access to Visual Basic Project isnot trusted

birde ben aslında bir konu açmıştım seyah harcırahları hakkında ben bu klasörde kullanmak istiyorum eğer isterseniz de bu dosyayı burada da ekleyebilir hocam nasıl arzu ederseniz.
ona göre bir yol izleyebilirim.

teşekkürler

sayfalarda yada vbaproject şifreli olduğundan bu hatayı alıyorsunuz.

Halit3 hocam
Bir önceki sorumda da belirttiğm gibi yapmış olduğunuz kodu ben ekli dosyama ilave etmeye çalıştım ve yazmış olduğum sorunu verdi. Bu sorunla ilgili birde Word'e aktar kısmını yapmaya çalıştım ama aktarırken sayfayı önizlemede göründüğü gibi atmasını istiyorum. Fakat Çok değişik bir şekilde atıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri