• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre açıklamasının Yeni sayfaya kopyalanması

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Sayın Üstatlar
Daha önce buradan aldığım yardımla, sayfadaki bir bölümü YENİ bir excel sayfasına istediğim isimle kopyalıyordum. Ama "ana sayfadaki" bazı hücrelere "AÇIKLAMA EKLE" ile yaptığım açıklamalar YENİ SAYFAYA kopyalanmıyor. Bu yeni sayfaya Hücreleri açıklamalarıyla kopyalamak mümkün mü?
Hücre değerleri ve bazı formatları aşağıdaki kuralla kopyalıyordum;
....
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats, Operation:=xlNone, _
SkipBlanks:=False, Transpose:=False
....
Yardımınıza teşekkür ediyorum...

Koddaki ilgili yere xlpasteall yazıp deneyin.

Sayın Murat Bey İlginiz için teşekkür ederim. Hücre Açıklamaları kopyalandı FAKAT Bazı hücrelerde formüller vardı. Örnek: C5 hücresinde (=eğer(d5=1;"Evet";"Hayır") formülü var. BU hücreler YENİ KOPYADA BOŞ OLARAK ÇIKIYOR.

Tekrar Teşekkür ederim

Bu kodlar; aktif sayfada seçilen hücre aralığını, Sayfa2'nin A1 hücresine değer olarak yapıştırır. Seçilen alanda açıklama varsa onları da yapıştırır.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Selection.Copy
    Sayfa2.Range("A1").PasteSpecial xlPasteValues
    Sayfa2.Range("A1").PasteSpecial xlPasteComments
End Sub
Kod sayfasına Sayfa2.Range("A1").PasteSpecial yazdıktan sonra bir boşluk bırakın ve özel yapıştır seçeneklerinden hangi özellikleri yapıştırmak istediğinizi seçin.

Murat Bey, Teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Kendinize iyi bakın (Bu platforma GEREKsiniz) :)

Rica ederim Hüseyin Bey, eksik olmayın...

İyi akşamlar.

Arkadaşlar resmi kurumda çalışıyorum, excelden bir işlem yap onu çözemedim bundan dolayı her ay 5-10 top kağıt harcanmakta yardımcı olursanız sevinirim...
A da bilirkişi isimleri var, B de bilirkişilik yaptığı dosyalar var.
Ali Veli - 2013/1
Ali Veli - 2013/2
Ali Veli - 2013/1
Osman Veli 2013/1
Mehmet Veli 2013/2

A daki (Ali Veli) veri ile B deki(2013/1) karşılaştırıp bana Ali Veli ye 2013/1 dosyasının iki defa verildiğini tespit etmesini istiyorum.. yeni konu açmak istedim ama bulamadım
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

Geri