• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre açıklamasına iki farklı yerden resim getirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
türkçe
arkadaşlar dosyamda siparişler ve resimler sayfam var şimdi ben siparişler sayfamda ürün koduna geldiğimde belgelerim de kayıtlı olan resim ve resimler sayfasında olan resim(ürün kodu ile aynı ismi) beraber gözükmesini istiyorum ben belgelerim de ki resmi gösterebiliyorum ama resimler sayfasındaki resmi altında gösteremiyorum şu kod ile resimlerimi çektiriyorum sadece resimleri sayfasında ki resmi koda ilave etmem lazım yardımlarınızı bekliyorum. Resim ekledim yardımınızı bekliyorum.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim yuk As Double, gen As Double

son = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column

Columns(son).ClearComments
If InStr(Target.Address, ":") > 0 Or InStr(Target.Address, ",") > 0 Then Exit Sub
If Target.Value = "" Then Exit Sub
With Cells(Target.Row, son)
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True
End With
On Error Resume Next
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Cells(Target.Row, son) & ".bmp"

Selection.Height = 250 'yuk
Selection.Width = 350 'gen

If ActiveCell.Top - ActiveWindow.VisibleRange.Top + Selection.Height > ActiveWindow.VisibleRange.Height Then
Selection.Top = Selection.Top - Selection.Height

End If

Target.Select

End Sub

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    69.6 KB · Görüntüleme: 19
arkadaşlar lütfen bir el atın hiç olmazsa olur ve ya olmaz deyin başka yollar deneyeyim.

Merhaba İyi Çalışmalar
Bir Örnek Dosya Ekleseydiniz.

tamam kendim bi dosya hazırlayıp hemen göndericem.

eğer yanlış bilmiyorsam sadece pc'ye kaydedilmiş veya bir web link'i olan resimler comment'e eklenebiliyor.

eğer yanlış bilmiyorsam sadece pc'ye kaydedilmiş veya bir web link'i olan resimler comment'e eklenebiliyor.

peki excelde kamera ile resimleri bilgisayara kaydedemiyoruz mu ama excelde değişeceği zaman resimde de bilgi değişmesi lazım.

bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum.

excel programı ile fotoğraf mı çekiyorsunuz.

Son düzenleme:
bunun ne anama geldiğini bilmiyorum.

excel programı ile fotoğraf mı çekiyorsunuz.

excelde kamera özelliği diye bir şey var istenilen aralığın resmini oluşturuyor ve siz o aralıkta değişim yaptığınız zaman resimde kendini güncelliyor sürekli.

Merhaba İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı Denermisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı Denermisiniz.

malasef sizin dediğiniz olmuyor bence aşağdaki kodun sonuna resimler sayfasındaki resmi altına ilave edebilirsek çözülüyor.Ama sizin yaptığınız örnek bana uymuyor.

Kod:
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Cells(Target.Row, son) & ".bmp"

excelde kamera özelliği diye bir şey var istenilen aralığın resmini oluşturuyor ve siz o aralıkta değişim yaptığınız zaman resimde kendini güncelliyor sürekli.

hiç duymadım excel kamerası veya kamera özelliği.

ama tarif ettiğiniz şey "linked picture".

hiç duymadım excel kamerası veya kamera özelliği.

ama tarif ettiğiniz şey "linked picture".

valla bilmiyorumda özelleştirden kamera özelliğini ekledim ordan oluşturdum isteğim aralıktaki hücrelerin resmini hücrede değişiklik yapınca resimdede değişiklik oluyor bu şekilde resimler güncel kalıyor sürekli.

valla bilmiyorumda özelleştirden kamera özelliğini ekledim ordan oluşturdum isteğim aralıktaki hücrelerin resmini hücrede değişiklik yapınca resimdede değişiklik oluyor bu şekilde resimler güncel kalıyor sürekli.

tamam hatırladım. :oops:

"hiç duymadım" lafım da tarihin çöplüğünde yerini aldı böylece. :biggrin:

excel 2003'ten beri kendi yerinden kullanmıyorum. unutmuşum. :bad:

mekanizma ve sonucu ile aynı şeyi kastediyoruz aslında. :ok::

Son düzenleme:
tamam hatırladım. :oops:

"hiç duymadım" lafım da tarihin çöplüğünde yerini aldı böylece. :biggrin:

excel 2003'ten beri kendi yerinden kullanmıyorum. unutmuşum. :bad:

mekanizma ve sonucu ile aynı şeyi kastediyoruz aslında. :ok::

evet peki bu yapmaya çalıştığım konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz dosya ekledim yardımcı olursanız sevinirim.

o konuda cevabımı yazmıştım zaten.

bundan fazlasını bilmiyorum.

bilenler varsa yardımcı olabilir.

yardımınızı bekliyorum arkadaşlar en azından fikir soylerseniz sevinirim.

Merhaba,

Bahsettiğiniz iki resmide excel dışına çıkarıp daha sonra sayfaya geri çağırmanız sorunu çözecektir.

Geri