• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hızlı Çalışan EĞERSAY

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

100.000 hücrelik bir datanın her satırına EĞERSAY uygulamak istedik ama çok yavaş çalıştı. Acaba EĞERSAY formülünün hızlı çalışması mümkün mü ?
Örneğin A1:A100000 alanında içinde "QWX" olan verileri saymak istediğimizde sadece bu veriyi içeren hücreleri kırmızıya boyamak mümkün mü !
KOŞULLU BİÇİMLENDİRME yi de denedik ama maalesef o da çok yavaş kaldı.

Veri alanı seçiniz.Koşullu biçimlendirme,Hücre vurgulama kuraları,İçerdiği metin,Şu metini içren hücreleri biçimlendir,QWX yazınız. renk belirleyiniz.Tamam.

Her satıra Eğersay formülü eklemek gereksiz gibi geliyor bana. Örneğin her satıra =eğersay(a:a;"qwx") yazılsa dönen sonuç hep aynı olacağı için her satıra yazmak bir anlam ifade etmiyor.
Ama tabi ne üzerinde çalıştığınızı bilmediğimiz için bir şey diyemeyeceğim.
Çalışmanız hakkında biraz bilgi verirseniz, eğer say ile tam olarak neyi-leri saymak istediğnizi söylerseniz ve bir de örnek dosyanızı eklerseniz çok daha hızlı yanıt bulunabilir.

Fonksiyon yerine koşullu biçimlendirmede ki özellikleri kullanırsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

Bu kadar satır için formül uygulamak çok akıllıca değildir.

@çıtır'ın önerdiği yöntemi denediğimde çok hızlı sonuç aldım. Tabi saf formülsüz 100.000 satır veride denedim.

Her satıra Eğersay formülü eklemek gereksiz gibi geliyor bana. Örneğin her satıra =eğersay(a:a;"qwx") yazılsa dönen sonuç hep aynı olacağı için her satıra yazmak bir anlam ifade etmiyor.
Ama tabi ne üzerinde çalıştığınızı bilmediğimiz için bir şey diyemeyeceğim.
Çalışmanız hakkında biraz bilgi verirseniz, eğer say ile tam olarak neyi-leri saymak istediğnizi söylerseniz ve bir de örnek dosyanızı eklerseniz çok daha hızlı yanıt bulunabilir.
üstad örnek dosya hazırlayıp yüklüyeceğim

Fonksiyon yerine koşullu biçimlendirmede ki özellikleri kullanırsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

Bu kadar satır için formül uygulamak çok akıllıca değildir.

@çıtır'ın önerdiği yöntemi denediğimde çok hızlı sonuç aldım. Tabi saf formülsüz 100.000 satır veride denedim.
Korhan Ayhan üstadım çok teşekkür ediyorum. Koşullu Bİçimlendirmeyi uygulamadım ama o kadar ağır ki filtreleme açılmadı bile

A1:A100000 seçiniz ve koşullu biçimlendirme formülü olarak aşağıdaki formülü kullanınız.
Kod:
=SOLDAN($A1;3)="QWX"

Bu kadar satırda filtrenin yavaş çalışması normaldir.

A1:A100000 seçiniz ve koşullu biçimlendirme formülü olarak aşağıdaki formülü kullanınız.
Kod:
=SOLDAN($A1;3)="QWX"
üstad çok teşekkür ederim. QWX i örnek olarak dile getirmiştim. Ancak örnek dosyayı oluştururken duruma uygun olduğu için EĞERSAY formülünü kullandım. Ayrıca her satırsa formül alanı değiştiği için biraz zorluyor

üstad çok teşekkür ederim. QWX i örnek olarak dile getirmiştim. Ancak örnek dosyayı oluştururken duruma uygun olduğu için EĞERSAY formülünü kullandım. Ayrıca her satırsa formül alanı değiştiği için biraz zorluyor
Ben uyguladım hiç bir sorun yok.Siz hangi hücreleri renklendirmek istiyor veya saymak istiyorsunuz. Açıklama yaparsanız farklı çözümler olabilir.

Ben uyguladım hiç bir sorun yok.Siz hangi hücreleri renklendirmek istiyor veya saymak istiyorsunuz. Açıklama yaparsanız farklı çözümler olabilir.
KOŞULLU BİÇİMLENDİRME de A2 hücresi için şu formülü uyguladım
=EĞERSAY($A$1:$A1;SOLDAN(A2;3)&"*")

Koşullu biçimlendirme formülü,Doğru,yanlış sonuçuna göre işlem yapar bu formülden doğru, yanlış sonuçu çıkmaz.Siz ne yapmak istediğiniz yazınız.

Teşekkürler.

Koşullu biçimlendirme formülü,Doğru,yanlış sonuçuna göre işlem yapar bu formülden doğru, yanlış sonuçu çıkmaz.Siz ne yapmak istediğiniz yazınız.
üstad şöyle ifade edeyim. Bazı hücrelerdeki veriler aşağıya doğru "_" sembolü ile tekrarlanıyor. İlk hanesi aynı olan verilerden 2. ve daha fazla tekrarlayanları tespit etmek istiyorum.

Koşullu biçimlendirme formülünüzü aşağıdaki formül ile değiştiriniz.
Kod:
=EĞERSAY($A$1:$A$100000;PARÇAAL($A1;1;BUL("_";$A1)-1)&"*")>1

Son düzenleme:
Geri