• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hızlı Arama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
20.000 Ürünlük bir barkod listesinin kontrolünü yapıyorumda bir userform lazım arkadaşlar
içerisinde arama bölümü olsa bide ara tuşu tek özel isteğim aranan ya silinsin arandıktan sonra ya da aranan seçili olsun hemen arayabiliyim

Merhaba,

Excelin BUL özelliği işinize yaramıyor mu?

Merhaba,

Ekte basit bir örnek dosya hazırladım.

Sayfada herhangi bir hücrede çift tıklayıp arama formunu açabilirsiniz. Bulunan kayıtlar için silme ve renklendirme işlemleri yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

anlatmak istediğim o şekilde değil yine ctrl+file çalışacak içinde iki bölüm istiyorum bir barkod yazılacak bölüm yanında ara tuşu bukadar
diğer istediğimde arama bölümüne yazılan barkod entere basıldıktan sonraotomatik silinecek

Merhaba,

Eklediğim dosya işinizi görmedi mi?

Ayrıca CTRL+F menüsüne ek yapamazsınız. Kendiniz bir arama formu oluşturup bunu kullanabilirsiniz. Bunuda örnek dosyada zaten verdim.

Yok o olmadı istediğim son özellik arananbölümü entere bastıktan sonra otomatik silinmesi bu bana hız kazandırır. yani seri olarak arama yapabilirim

Yani bu benim yıllarca oluşmuş biir konuşma yapım bunu bu saatten sonra değiştirmemi beklemeniz de biraz yanlış değil mi?

Merhaba,

Necdet beyin değindi nokta sizin konuşma tarzınızla alakalı değildir. Bunuda yapmanız çok zor değildir. Sadece biraz daha dikkatli davranırsanız konular bu kadar uzayıp gitmez. Profilinize baktığımda 16 yaşında olduğunuzu görüyorum. Aradaki yaş farkını dikkate alırsanız beklediğimiz sadece biraz daha saygılı ifadelerdir. Bunuda sizi kırmak için yazmıyorum. Sadece daha dikkatli ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum.

Ekteki örnek dosyayı inceleyin. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Ekli dosyalar

Evet istediğim şey bu biçimde bir şeydi. 3 Problem var
-Arama Yapmıyor
-Ara Butonu Çalışmıyor
-Hücrelere tıklayınca değilde mini bir butona tıklayınca açılması daha iyi olur çünkü kopyalama işlemi gibi özellikler sıkıntı oluyor

Daha dikkatli ve sabırlı olmaya çalışacağım ve şunu belirtmek istiyorum bu forum basit bir forum değil bu forum üzerinde yapılan çalışmalar sayesinde çoğu firmanın işleri sağlanıyor bir çok kişi verilen görevlerini yerine getirebiliyor. bunun için lütfen forumun değerini herkes bilmeli.İsteyince olur bu eleştirisel konumdan özrü özür dilerim ama o konuyu açmasam bu kadar kolay olabileceğini sanmıyorum. Teşekkürler

Merhaba,

Siz bir örnek dosya ekleyip nasıl bir işlem yapmak istediğinizi görsel olarak anlatırsanız daha çabuk sonuca gidebiliriz.

Ayrıca eleştirmek için açtığınız başlıkla bu konunuza cevap verildiğini düşünmenizi yadırgadım. Çünkü bizler elimizden geldiğince tüm sorulara yanıt verip sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Aslında amacımız sizleree küçük ayrıntıları verip araştırmanızı ve öğrenmenizi sağlamak. Fakat bizim toplumumuzda öğrenmek gibi bir gayret olmadığı için bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Neyse bizler bu durumdan yılmayacağız. Konuyuda çok fazla uzatmak istemiyorum.

Dediğim gibi örnek dosya üzerinde açıklama yaparsanız sonuca hızlıca gidebiliriz.

İsteklerim ek dosya da da mevcuttur. Bu eleştirme olayının burada sson bulmasını rica ediyorum.Lütfen bitsin Kırdıysam Özür Dilerim...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birde ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Sayın Korhan Ayhan
bir kaç basit eksiği de tamamladıktan sonra olay tamamdır

Ekli dosyalar

Tab meselesini siz de çok basitçe yapabilirsiniz. Sayfa sekmesi üzerinde sağ tıklayarak Kod görüntüle deyin (ya da Alt+F11) yapın. Sol tarafta Userform'u bulun ve açın. Sağda userform açılınca öğelerin üzerinde sağ tıklayıp properties'i açın. Solda Öğeyle ilgili özellikler açılacak, orda Tabindex'i bulun ve tab'a basıldığında kaçıncı olması gerektiğini yazın. arama kutusunu 0, Ara düğmesini 1, sonrakini 2, öncekini 3 yapabilirsiniz.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Eksikleri varsa söylerseniz düzeltmeye çalışırım.

Not: Hakkım varsa da helâl olsun.

Ekli dosyalar

Korhan Bey Çok Teşekkür Ederim 1 ay sonunda isteğim oldu. Çok Teşekkürler

Geri