• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hesaplamada virgülden sonra istediğim kadarını alsın

Excel Vers. ve Dili
2003 English
ben iki tane hücrede bulun sayıyı çarpıcam ama sonucu bana istediğim formatta vermesini istiyorum yani 13.8*(0.03) çarptığımda sonuc 0.414 çıkıyor. ben sadece virgülden sonra iki rakamın alınmasını istiyorum. 0.41 gibi
nasıl yaparım. şimdiden çok sağolun

ben iki tane hücrede bulun sayıyı çarpıcam ama sonucu bana istediğim formatta vermesini istiyorum yani 13.8*(0.03) çarptığımda sonuc 0.414 çıkıyor. ben sadece virgülden sonra iki rakamın alınmasını istiyorum. 0.41 gibi

sonucun çıktığı hücrede sağ tuş>hücreleri biçimlendir>sayı>ondalık basamak sayısı'nı 2 olarak gösterin.

Merhaba,

=YUVARLA(A1*B1;2)

=ROUND(A1*B1;2)

İstediğiniz bu mu?

Bilgi için herkese çok teşekkür ederim :) ama konuyu yanlış yere açmışım. bunu macro ile yapmak istiyorum. nasıl yaparım

Son düzenleme:
bunu macro ile yapmak istiyorum. nasıl yaparım

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Value = WorksheetFunction.Round(Target, 2)
End Sub

olarak deneyiniz.

ali bey çok teşekkür ederim çok faydası oldu

Geri