• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesaplama tablosu

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Arkadaşlar iyi günler; öncelikle site sakinlerine selamlarımı sunar başarılarının devamını dilerim.
ekte örnek bir çalışma tablosu koydum ,bunun içerisinde de gerekli açıklamaları yaptım bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim ve bunu yapabileceğinizden de eminim.

Ekli dosyalar

Merhaba;

ARAKADAŞLAR BENİM İSTEDİĞİM ; ÖRNEK TABLODA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ; A6 İLE B6 VERİLERİNİN KARŞILIĞI TABLO1 DE VAR BUNUN KARŞILIĞINA GELEN DEĞERLERİN ;C6 YA YAZILMASINI İSTİYORUM,
EĞER A6 İLE B6 YA YAZILAN DEĞERLER TABLO 1 DE AYNEN YOK İSE HER İKİSİ İÇİNDE İNTERPLASYON YAPIP BULUDUĞU DEĞERİN ,YİNE C6 YA YAZIMASINI İSTİYORUM.

İlk sorunuzun cevabı;
İnterplasyonsuz....
Kod:
=İNDİS('TABLO-1'!$B$4:$V$89;KAÇINCI(B6;'TABLO-1'!$A$4:$A$89;0);KAÇINCI(A6;'TABLO-1'!$B$3:$V$3;0))

ikincisini anlayamadım, başka yardımcı olan çıkacaktır sanırım.

Sayın irfancantr meğini için teşekkür ederim fakat açıklamadada belirrtiğim gibi A6 HÜCRESİNE YAZDIĞIM DEĞER TABLO1 AYNEN YOKSA İNTERPLASYON YAPMASI GEREKİYOR.

Sayın hassas merhaba,

İstediğinizi biraz daha detaylı anlatabilir misiniz. İnterplasyon nedir :biggrin:

Sayın kuvari bey , örnek dosyayı gönderdim ,

Sayın hassas merhaba,

Dosyanızı inceledim ama hiçbirşey anlamadım.

Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz.

İlk yakıt , son yakıt , ilk yakıt miktarı, son yakıt miktarı nedir?

Sorgulama sayfasında tank1'deki değerler nasıl oluştu, en önemlisi interplasyon nedir,nasıl yapılır.

Sayın kuvari bey o bir interplasyon örneği idi, bilgi amaçlı attım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sayın site sakinleri örnek olarak attığım çalışma dosyası ile ilgili yardımcı olabilirseniz seviniri., iyi çalışmalar dilerim

Sayın Üstadlarım yukarıda dosya ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum,İNŞAALLAH

Geri