• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesaplama Soncu Birden Fazla Sonucu Yuvarlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan besen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın besen sayılarınızın durumunu, sayıların neyi gösterdiğini, 1/4 nedir 6 nedir ona bakmadım, size 8'in en yakın katı lazım idi ona göre formül yazdım. İsterseniz sayıların ne anlama geldiğinden ziyade aralarındaki matematiksel ilişkiyi söyleyin, bir çözüm yolu bulunur.
Neticede sözle anlatabiliyorsanız (açık nokta bırakmadan) formüle edilebilir diye düşünüyorum.

Merhaba bu konuda, örnekteki gibi çözüm bulma şansımız var mı?
teşekkürler.

Sayın besen bir önceki mesajımdaki formülü görmediniz sanırım.

Teşekkürler ancak bunun aynısını sayın Baran da yazmıştı. Bu formül belirlenen kurala göre doğru çalışıyor. Ancak Taksit sayısını ve peşinat oranını değiştirdiğimde, sonuç kuruşlu çıkıyor. Onun üzerine sonradan tekrar yazıştık.

Aynı formul degil,kuruşlu falan çıkmaz.taksit sayısını değiştirirseniz tabiki sonuçlar degisir.İlk sorduğunuz sorunun cevabını aldınız. Taksit sayısı degıstiginde yada sizin nasıl bir ödeme planlayacagınızı bilmediğimızden cevap veremedik, kusura bakmayın.

Aynı formul degil,kuruşlu falan çıkmaz.taksit sayısını değiştirirseniz tabiki sonuçlar degisir.İlk sorduğunuz sorunun cevabını aldınız. Taksit sayısı degıstiginde yada sizin nasıl bir ödeme planlayacagınızı bilmediğimızden cevap veremedik, kusura bakmayın.

Kusur ne kelime, hiç öyle şey olur mu. Yaptığınız çalışma işimi gördü. Ancak farklı parametreler için çözüm istedim sadece.

teşekkürler, selamlar.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Teşekkür.
D5 teki peşinat formülünde oranı değiştirdiğimzde, round olmadığı için kuruşlu işlem çıkıyor. Ona round koydum.

Aynı şekilde D10 -11 ve 12 deki 3/4,1/2, 1/4 ödemerde round olmadığı için kusuratlar çıkıyordu. Bunlara da round koydum.

İşlemleri ilk sayı üzerinden örnekte B3 hücresinden yapıp, Sonucu D3 hücresinde hesaplanan farklı sayıda uyguladığımızda sonuç yine farklı oluyor. Ancak, sanırım en yaklaşık sonuç veren çözüm bu olacak.

teşekkürler.

Teşekkür.
D5 teki peşinat formülünde oranı değiştirdiğimzde, round olmadığı için kuruşlu işlem çıkıyor. Ona round koydum.

Aynı şekilde D10 -11 ve 12 deki 3/4,1/2, 1/4 ödemerde round olmadığı için kusuratlar çıkıyordu. Bunlara da round koydum.

İşlemleri ilk sayı üzerinden örnekte B3 hücresinden yapıp, Sonucu D3 hücresinde hesaplanan farklı sayıda uyguladığımızda sonuç yine farklı oluyor. Ancak, sanırım en yaklaşık sonuç veren çözüm bu olacak.

teşekkürler.

Yeni dosyayı inceleyiniz. Tam sonuç verecektir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkürler.

Geri