• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hesaplama hatası

Merhaba.

17'nci satırdaki sonucu 1 olan formülleri kontrol etmeniz sanırım yeterli olur ama
yine de tümünü gözden geçirmenizde yarar var bence.

--Örneğin L17 hücresindeki formülü ikincisi gibi yapınca o kısım düzeliyor.
Hem mevcut formül için ve hem de düzeltilmiş formül için,
formül yazılı hücre seçiliyken FORMÜLLER kenüsündeki "FORMÜLLERİ DEĞERLENDİR" düğmesini
tıklayıp hesaplama adımlarına bakarsanız farklılık anlaşılacaktır.

Birinci formül için =MOD(formül;1)=0 sonucu doğru değil.
İkinci formül için =MOD(formül;1)=0 sonucu doğru
ve sorunun kaynağı da burası.
.
Kod:
[COLOR="Red"]mevcut     :[/COLOR] =(17/24[COLOR="Red"]*O12[/COLOR])+M10/6-(5/12[COLOR="red"]*N11[/COLOR])-(735/[COLOR="red"]720*P13[/COLOR])
[COLOR="Blue"]düzeltilmiş:[/COLOR] =(17[COLOR="blue"]*O12[/COLOR]/24)+M10/6-(5[COLOR="blue"]*N11[/COLOR]/12)-(735[COLOR="Blue"]*P13[/COLOR]/720)

Hocam teşekkürlerimi sunuyorum. O hücreyi düzelttim ama yine yapıyor farklı sayılar yazdığımda. Ancak diğer işlemleri de öyle yapmıştım. Hepsini düzeltip bakacağım. Çarpma ve bölmenin işlem önceliği aynı olduğu için ondan kaynaklanacağını düşünmemiştim. Tekrar teşekkürler

Hocam tekrar merhaba
Dosyaya bir daha bakabilir misiniz. Formülü çok uzattığım için üçe ayırmıştım. Ve birleştir ile sonuca ulaşmıştım. 3. satırdaki A'dan G'ye kadar olan hücrelerden birine ondalık sayı yazdığımda tüm katsayılar ondalık sayı oluyor. Formül kısa iken yani tek hücreye girdiğimizde olmuyordu.
http://s9.dosya.tc/server/eono1j/deneme.xlsx.html

Hocam tekrar merhaba
Dosyaya bir daha bakabilir misiniz. Formülü çok uzattığım için üçe ayırmıştım. Ve birleştir ile sonuca ulaşmıştım. 3. satırdaki A'dan G'ye kadar olan hücrelerden birine ondalık sayı yazdığımda tüm katsayılar ondalık sayı oluyor. Formül kısa iken yani tek hücreye girdiğimizde olmuyordu.
http://s9.dosya.tc/server/eono1j/deneme.xlsx.html
Merhaba.

Bugün dosyanıza biraz baktım ve ekli belgedeki gibi bir sonuca ulaştım.

Sanırım istediğiniz sonuçlara ulaşılabiliyor.
İstenilen sonuçlara ulaşılamamasının nereni anladığım kadarıyla formüllerdeki MOD(.....;1)=0 kısımları,
bu kısımları ayrı hücrelere =MOD(.....;1) formülü uygulayıp hücre biçimini ondalık ayracından sonraki
basamak sayısını 15'e çıkartırsanız sonuçların 0 olmadığını görerek kontrol edebilirsiniz.

Tek tek bu şekilde ayrı hücrelere formül yazarak sonucun 0 (gerçekten 0'dan bahsediyoruz9 olmadığı durumlarda hatalı sonuç alındığını görebilirsiniz.

Dosyaya buradan da ulaşabilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam çok sağolun bu kadar zahmete girdiğiniz gibi bi de açıklama yapmışınız. Tek söyleyebileceğim Allah razı olsun. Allah bu yardım sever insanları korusun. Kaç yıldır üyeyim her sorumuza mutlaka yanıt alıyoruz. İyi ki varsınız.

Hocam bağışlayın merak ettiğim Q15 teki formülü yazarken tek tek mi giriyorsunuz? Yoksa kolay bir yöntemi var mı?

Hocam çok sağolun bu kadar zahmete girdiğiniz gibi bi de açıklama yapmışınız. Tek söyleyebileceğim Allah razı olsun. Allah bu yardım sever insanları korusun. Kaç yıldır üyeyim her sorumuza mutlaka yanıt alıyoruz. İyi ki varsınız.
Estağfurullah, ihtiyaç görüldüğüne göre mesele yok.
İyi günler dilerim.
.

Önce, M21'deki formülü YUVARLAMA kısmı hariç Q15'e, YUVARLAMA olan halini de Q16'ya yapıştırdım.
Ardından tek tek her iki hücredeki formüldeki hücre adına bakıp, o adlı hücreye gidip oradaki formülü kopyalayıp Q15 ve Q16'daki formülde yerine koydum (CTRL+H yöntemi tabiiki), böylece yerine koyma işlemi J16 ve L16'dan yukarı doğru tek tek yapıldı elbette.
.

Geri