• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesap Tablosu hakkında.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrc83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar Sevgili dostlar,

Ekte bir dosyam ve içerisinde yaptığım açıklamalara göre düzenlemek istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Desteğiniz için çok teşekkürler ,

Yalnız bir şey unutmuşum, onuda tabloya yazdım. Ekleme şansımız var mıdır?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Desteklerinizi bekliyorum, yardımcı olabilir misiniz ?

M sutünundaki formül aşağıdaki gibi olmalı
M3 e aşağıdaki formülü kopyalayın

Kod:
=EĞER(0<L3;200;0)+EĞER(10<L3;100;0)+EĞER(20<L3;100;0)

Üstad çok teşekkürler, bir kaç sorum daha var. Ekledim tekrar bakma şansınız var mı? Son halini ekliyorum, bakabilir seniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

L3 hücresine,
Kod:
=((H3*EĞER(E3="";"";EĞER(E3="Az Tehlikeli";6;EĞER(E3="Tehlikeli";8;EĞER(E3="Çok Tehlikeli";12))))/60)*F3)

Tamamdır , çok teşekkürler. ) Sağda ki sorgu için ne yapabilirim ? Tek satırda yada anlaşılabilecek bir satırda toplamak mümkün müdür?

ALİ VELİ'nin yerleri farklı fakat L>20 olduğunda da işlem yapılacak mı?

Yoksa sadece alt alta olduğunda mı işlem yapılacak?

ALİ VELİ ler' ayrı olacak çünkü 3 ayrı sonuç alıyorum. Bu üç ayrı sonucun toplamı , formüllerdeki L<0 L<10 yada L<20 kriterlerinden birine uyduğunda işlem yapacak. İsmi tek olanlar zaten koşula göre otomatik çıkacak . Ama 2 yada 3 ayrı sonuç olduğundan bunların toplamının koşulun gerekliliğine göre tek şekilde yazması işimi görecektir.

Merhaba Mahir üstat, son şekli ile değerlendirebildiniz mi? Gerekli cevabı bir üst mesajda size yazmıştım.

Selamlar,

Merhabalar,

Tabloyu becerip bitiremedim, yardımlarınız mümkün mü?

Teşekkürler.

L13'ÜN 21,25 olması gerekiyor demişsiniz ama eldeki verilerle bu nasıl olacak ki.

=((H13*6)/60)*F13

yani

=((10*6)/60)*1=1 dir. burada nasıl 21,25 sonucunu çıkaracağız?

Sadece L13 değil ,

L sütununda çıkan birden fazla aynı kişiye ait sonucun toplamının tek bir halde yazmasını istiyorum, o bölgede ki 21,25 L11, L12 ve L13 ün toplamıdır.

Değerli desteğiniz için teşekkürler.

eğertopla yada etopla gibi formüllerle yapılmalı

Ama aynı yerde yapmak göreceli başvuruya sebep olacağından başka bir yerde(sutünda) yapılması lazım.

Anladım üstat, siz formülü bana anlatın ben başka sütunda yapayım,

Teşekkürler.

Örneğin ;

ETOPLA(B2:B5, "ALİVELİ", C2:C5) dediğimde bu hücreler arasında ki ALİVELİ' leri bulup toplar. Bende ALİVELİ kısmı değişken olacak ve isimlerin bulunduğu sütunun hepsini tarayacak ( B$1$ ), isim tekrarlanınca ( 2 veya daha fazla ) değerleri bulup toplayacak. Ayrı bir sütuna bunu yazarım dediğiniz gibi,

Örneğin ;

ETOPLA(B2:B5, "ALİVELİ", C2:C5) dediğimde bu hücreler arasında ki ALİVELİ' leri bulup toplar. Bende ALİVELİ kısmı değişken olacak ve isimlerin bulunduğu sütunun hepsini tarayacak ( B$1$ ), isim tekrarlanınca ( 2 veya daha fazla ) değerleri bulup toplayacak. Ayrı bir sütuna bunu yazarım dediğiniz gibi,

Aynen bu şekilde olmalı. Kolay gelsin.

Anladım üstadım da dediğim gibi , ALİVELİ ' ler değişiyor , örneğin hasan oluyor, murat oluyor , böyle değiştiğinde dahi nasıl bulup toplam alır ? Bunu beceremedim :)

Teşekkürler .

Geri