• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesap numarasından isim ve maaşı çekme..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Tr
Herkese Merhaba arkadaşlar..

Benim 10 tane personelim var ve sonradan 20 de olabilir ve hepsinin hesap numarası var.

Ör: Standart bir listede bunların isimleri var:
HESAP-AD SOYAD-MAAŞ
4587956-MEHMET ÇINAR-2400TL
7854879-KAZIM KARABEKİR-1500TL
4789549-AHMET KADİRLİ-1650TL

Hesap numaraları, Adları ve maaşları var. Ben A hücreye hesap nosunu yazınca formül liste taraması yapıp B hücreye adını C hücreye de maaşını yazarak çekim işlemi yapcak.

http://i.hizliresim.com/XoApl0.jpg

Böyle birşey mümkün mü? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba.

Küçük bir örnek hazırladım, umarım beğenirsiniz.

Kod:
http://s6.dosya.tc/server2/id6vwd/Ornek.xlsx.html

Merhaba.
Küçük bir örnek hazırladım, umarım beğenirsiniz.
Kod:
http://s6.dosya.tc/server2/id6vwd/Ornek.xlsx.html
Merhaba Sayın ASLAN.
Yanlış anlamazsanız veya bilgiçlik olarak nitelendirmezseniz size bir öneride bulunmak isterim.
Hazırladığınız veri doğrulama listesinin formül kısmına geniş bir aralık (boş hücreler dahil =$B$2:$B$31 ) yazdığınızı gördüm.
Böyle geniş bir aralık yazmak yerine aşağıdaki şekilde bir formül kullanırsanız ortaya çıkan listenin sonunda hiç boşluk olmayacak ve B sütununa ne kadar veri eklenirse eklensin güncellenecektir.
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!B2:B"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$B:$B))
Tabi bu yöntemin asıl faydasını, İNDİS, KAÇINCI, TOPLA.ÇARPIM gibi alanda arama yapın işlevler içindeki alan kısmında kullandığınızda göreceksiniz. Gereksiz alanı kapsam dışına çıkartarak formül yoğunluğu yüksek belgelerde hız bakımından ciddi farklar oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca yukarıdaki gibi alan tespit eden formülü, AD TANIMLAMA kısmında örneğin liste/alan gibi bir ad olarak tanımlarsanız, formül içlerinde alan yerine verdiğiniz bu AD'ı kullanarak formüllerin daha kısa ve anlaşılır olmasını da sağlamış olursunuz.
Sağlıcakla.

Sayın Ömer Bey herhangi bir şekilde yanlış almadım, hatırlatmalarda bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

Bu site sayesinde excel bilgimi geliştiriyorum, öğrendiğim bilgim dahilinde soru soran arkadaşlara küçükte olsa yardım etmeye çalışıyorum, ancak ustaları geçemeyiz, ustaları kendime her zaman örnek almışımdır.

DOLAYLI("G3:G"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($G:$G)) bu formülü Veri doğrulama içerisine yazdığım zaman G sütünundaki isimlerin en altındaki ismi göstermiyor.

Soru soran arkadaşın sorusunu yanlış anlamadıysam 30 kişilik bir isim listesi sorusuna sizinde formül desteğinizle birlikte istediği sayfayı hazırladım İnşAllah olmuştur.

Kod:
http://s6.dosya.tc/server2/ybv2js/Ornek2.xlsx.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
DOLAYLI("G3:G"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($G:$G)) bu formülü Veri doğrulama içerisine yazdığım zaman G sütünundaki isimlerin en altındaki ismi göstermiyor.

Aslan Bey Bir hücreye =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(G:G) formülünü yazarsanız sonuç 6 çünkü G1 hücresi boş (hücre birleştirmesi yapılarak veri yazıldığında, yazılan bu veri sol üstteki hücrededir yani dosyaya göre söylersem STANDART LİSTE ibaresi E1 hücresinde yazılıdır ve G1 hücresi BOŞ -başka bir hücreye =EĞER(G1="";"BOŞ";"DOLU") formülünü uygularsanız daha iyi anlaşılır-).
G1 boş olduğu için sayı 1 eksik çıkıyor o zaman en sonuna +1 ekleyerek halletmeniz gerekecektir.
Sonuç olarak DOLAYLI formülünün içerisindeki kısımın G3:G"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($G:$G)+1 olması gerekir.
Ayrıca boş sonuç döndüren formüller içeren sütunlarda BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY formülünü kullanarak tam işlevi anlaşılacaktır, o zaman o işlevin yanında bir de BOŞLUKSAY işlevinin kullanılması gerekecektir.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sayın Ömer Bey ilgi ve açıklamada bulunduğunuz için çok teşekkür ederim, formülleri şimdi dahada iyi anlıyorum.

Sayın camosur Ömer Bey'in bahsettiği formüllerle istediğiniz sayfayı hazırladım, sayfanız 5 nolu mesajdaki linktedir.

Sayın Ömer Bey herhangi bir şekilde yanlış almadım, hatırlatmalarda bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

Bu site sayesinde excel bilgimi geliştiriyorum, öğrendiğim bilgim dahilinde soru soran arkadaşlara küçükte olsa yardım etmeye çalışıyorum, ancak ustaları geçemeyiz, ustaları kendime her zaman örnek almışımdır.

Soru soran arkadaşın sorusunu yanlış anlamadıysam 30 kişilik bir isim listesi sorusuna sizinde formül desteğinizle birlikte istediği sayfayı hazırladım İnşAllah olmuştur.

Kod:
http://s6.dosya.tc/server2/ybv2js/Ornek2.xlsx.html

Yapmış olduğunuz son çalışma çok süper olmuş efendim. Sizden ricam isimden de arama yapıp hesap no ve maaş yazması mümkün mü?

Sizide böyle farklı olaylara taşıdığım için kusura bakmayın. Teşekkürler.

Sayın camosur sayfada isimden sorgulamada var.

Bu tarz örneklerde, otomatik tamamlama olmuyor değil mi ? mesela kişi adı yazarken KAZIM yazdıktan sonra karabekir i kendi getirebiliyor mu? Benim de bu tarz bir ödeme tablom var INDIS ' li , ama her firma için listeden seçiyorum ve firma sayısı 1500'den fazla.

Bu tarz örneklerde, otomatik tamamlama olmuyor değil mi ? mesela kişi adı yazarken KAZIM yazdıktan sonra karabekir i kendi getirebiliyor mu? Benim de bu tarz bir ödeme tablom var INDIS ' li , ama her firma için listeden seçiyorum ve firma sayısı 1500'den fazla.

Detayını bilmem ancak ikileme isimlerde sorun çıkar. Benimkisinin mantığı şu: isim yaz maaş ve hesap no gelsin. Bunlar benzersiz 30 kişiden ibaret.

Benzerli olduğunda ise en üstekinin maaş ve hesap nosunu yazar.

Geri