• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesap Makinesi Tarzında Bir Makro Oluşturma-Yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 365 2016 - Türkçe
Merhabalar,
Basit olarak anlatmam gerekirse makro ile hesap makinesi tarzında bir şey yapmak istiyorum ama işin içinden bir türlü çıkamadım.

Örneğin bir hücremiz sonuç hücresi olsun. Bu sonuç hücresi başlangıçta boş bir hücre, varsayalım ki makro1 bu sonuç hücresine "1" rakamını ekleyen bir makro olsun. Bu makroyu çalıştırdığımda sonuç hücresinde 1 yazsın. Daha sonra makro5 de yine bu sonuç hücresini "5" rakamıyla toplayan başka bir makro olsun ve makro1 in ardından makro 5'i çalıştırdığımda sonuç hücresinde o anda olan sayı ile 5'i toplasın. Bir çok farklı şey denedim fakat dediğim gibi işin içinde çıkamadım. FormulaC1R1 komutuyla istediğim sonuca biraz yaklaştım ama yine de olmadı.

Bunu öğrendikten sonra ayrı ayrı 10 tane makro yazıp, her birini üstünde kendi rakamı yazan şekillere atayıp, bu şekillere basarak sonuç hücresini bastığım değerlerle toplayan basit bir hesap makinesine dönüştüreceğim. Umarım anlatabilmişimdir. İyi akşamlar.

Deneyin.
Sub hesapmakinesi()
Application.ActivateMicrosoftApp Index:=0
End Sub

Hocam yardımınız için teşekkür ederim ama yapmak istediğim bu değil :)
Benim oluşturacağım sistemde, her makronun ayrı bir değeri olacak, örneğin üçgen şekline atadığım makro +5 değerinde bir şey olacak ve sonuca +5 ekleyecek, kare olan -2 olacak ve sonuca -2 ekleyecek. Bu tarz bir şeyde amacım, şekilleri gördüğümde hızlıca tıklayıp onların hangi değer olduğunu hatırlamakla uğraşmadan sonuç hücresinde her işlemden sonra değeri görmek.

Geri