• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Herkese salt ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asas44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 excel
S.a. benim sorum şu ortak paylaşımda bir excel çalışma dosyamız var, ben bu dosyanın tüm bilgisayarlara salt okunur benim bilgisayarıma ise normal açılmasını istiyorum. Değişiklikleri ben yaptığım için birisi benden önce açtığı zaman değişiklik yapmakta sorun yaşıyorum. Bu mümkünmüdür acaba ?

Aleyküm Selam,

Ortak paylaşımdaki dosya kullanımı yapmadım. Fakat bildiğim kadarıyla dosyayı ilk açan kişide normal olarak açılıyor. Daha sonra açanlarda salt okunur oluyor. Bunu değiştirme şansınız yok.

Doğrudur korhan hocam ilk açamazsam değişiklikte yapamıyorum. Bu yüzden bu şekilde birşey istedim bu mantıkta nasıl birşey önerirsiniz peki ?

Aklıma ilk gelen çözümler;

1- Dosya sürekli olarak sizde açık olabilir. Hiç kapatmazsınız. Böylece sizden sonra açanlar salt okunur olur.

2- Bilgisayarınızın açılışına bu dosyanızı otomatik açan bir sistem yapabilirsiniz. Tabi bu durumda bilgisayarını ilk açan kişi siz olmalısınız.

Kitap sizde olur. Diğer kullanıcılarda açıldığı zaman veya buton ile sizdeki dosyadan veri çeker.

diger bir formulde dosyanızı flasa yuklu olur yada acılıs sifresi koyarsınız kaydedici sifreyi sizden baskası bilmez digerleri sadece okur

Son düzenleme:
diger bir formulde dosyanızı flasa yuklu olur yada acılıs sifresi koyarsınız kaydedici sifreyi sizden baskası bilmez digerleri sadece okur

Sayfa koruma, çalışma kitabını koruma, alan korumayı biliyorum fakat kaydedici şifreyi nasıl konulacağını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

Ücretsiz Yandex disk üyeliği alın . 42 gb ücretsiz alan veriyor şuan . Bir klasör açıp dosyanızı bunun içine atarsınız , diğer kullacılar da birer hesap acar . Siz onlara dosyanızı paylaşır ve sınırlı görüntüleme yetkisi verirsiniz . Windows için disk diye bir uygulama Var onu yüklerse herkes diski bilgisayar daki c/d vs bir sürücü gibi kullanabilir. Tek Dez avantaj güncellemeleri görmek için internet bağlantısı gerekir .. avantajı ise akıllı telefonlardan bile dosyalar izlenebilir. Aslında bunlara hic gerek kalmadan Domain server olsa bu yetkilendirmeler yapılabilir fakat sizde Yok sanırım...

Son düzenleme:
Sayfa koruma, çalışma kitabını koruma, alan korumayı biliyorum fakat kaydedici şifreyi nasıl konulacağını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

2010 versiyona gore konusuyorum dosya farklı kaydetin solunda araclar var tiki ac oradan genel seceneklere gel oradan acma ve değiştirme parolası istiyor değiştirme parolası koyarsınız onu da kimseye soylemezsiniz işleminiz gerceklesecektir isteginize gore okuma parolasıda ekleyebilirsiniz onu okumasını istediklerinize verirsiniz

Geri