• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Herhangi bir aydaki en yüksek rakamı yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar

benim sormak istediğim soru şöyle ki,

bir sütunda tarihler yer almakta diğer bir sütunda ise rakamlar yer alıyor. istediğim ocak ayında veya herhangi bir ayda en yüksek veya en düşük rakamı yazdırmak. bunun formülü nedir acaba arkadaşlar.

şimdiden çok teşekkür ediyorum:):)

Merhaba,

Dizi formülüdür. Girişini ctlr+shift+enter tuş kombinasyonu ile yapın.

Kod:
=MAK(EĞER(A2:A20<>"";EĞER(AY(A2:A20)=[COLOR="Red"]1[/COLOR];B2:B20)))

Mak yerine Min yazarsanız en küçük değeri alırsınız. 1 değeri ocak ayını ifade eder. Buna göre kendinize uyarlarsınız.
Tarihler A2:A20, değerler B2:B20 düşünüldü.

Not: Eğer yıl hesabı yapılacaksa formülü değiştirmek gerekir.

.

Örnek bir dosya hazırlarsanız daha kolay yardımcı olunabilir. İstediğiniz 05/08/2017 gibi spesifik bir tarihteki değerlerin en büyüğü ise düşeyara komutu işinizi görebilir.

ÖMER BEY ilginiz için çok teşekkür ederim.

fakat bu formül farklı değer veriyor. A sutununda tarihler yer alıyor. ocaktan başlayıp subat mart diye devam ediyor. b sutunundada rakamlar yer alıyor. fakat bana ocak ayındaki değil b sütunundaki en enyüksek değeri veriyor.

acaba bir yerde hatamı yapıyorum. ekran fotosu aldım ama buraya koyamıyorum heralde. e posta adresi verirseniz gönderebilirim fotoyuda.

teşekkür ederim.:)

ÖMER BEY ilginiz için çok teşekkür ederim.

fakat bu formül farklı değer veriyor. A sutununda tarihler yer alıyor. ocaktan başlayıp subat mart diye devam ediyor. b sutunundada rakamlar yer alıyor. fakat bana ocak ayındaki değil b sütunundaki en enyüksek değeri veriyor.

acaba bir yerde hatamı yapıyorum. ekran fotosu aldım ama buraya koyamıyorum heralde. e posta adresi verirseniz gönderebilirim fotoyuda.

teşekkür ederim.

Ocak ayının karşısındaki B sütunundaki en yüksek değeri vermesi gerekmiyor mu?

1-) A sütunundaki verileriniz tarih mi yoksa metin mi?
2-) Formülü dizi formülü olarak girdiniz mi?

Sorunuzu destekleyen küçük bir örneği aşağıdaki paylaşım sitesine yükleyip, yükleme linkini paylaşır mısınız.

www.dosya.tc

.

D2 hücresine aşağıdaki DİZİ formülünü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=KAYDIR($B$1;BÜYÜK(EĞER($A$3:$A$1000<>"";EĞER(AY($A$3:$A$1000)=AY("1."&YERİNEKOY(D$1;" AYI SON KM";"")&"."&YIL(BUGÜN()));SATIR($A$3:$A$1000)));1)-1;;;)

Alternatif olsun;D2 kopya kopyalayınız sağa doğru çoğaltınız.Dizi formülü
Kod:
=MAK(EĞER(METNEÇEVİR($A$3:$A$1000;"aaaa")=SOLDAN(D$1;BUL(" ";D$1)-1);$B$3:$B$1000))

yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. :) lakin vermiş olduğunuz formulü kopyalayıp yapıştırdığımda hata veriyor. olması gereken değeri vermiyor. mümkünse formülün işlenmiş oldugu excel tablosunu aşagıdaki linke yükleyip, indirme linkini buradan paylaşabilirmisiniz. :):)

yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. lakin vermiş olduğunuz formulü kopyalayıp yapıştırdığımda hata veriyor. olması gereken değeri vermiyor. mümkünse formülün işlenmiş oldugu excel tablosunu aşagıdaki linke yükleyip, indirme linkini buradan paylaşabilirmisiniz.

www.dosya.tc

yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. lakin vermiş olduğunuz formulü kopyalayıp yapıştırdığımda hata veriyor. olması gereken değeri vermiyor. mümkünse formülün işlenmiş oldugu excel tablosunu aşagıdaki linke yükleyip, indirme linkini buradan paylaşabilirmisiniz.

www.dosya.tc

Üstatların örneğinden yararlanarak dizi formulüne göre aşağıdaki gibi olmasını istemiyor musunuz?

http://s8.dosya.tc/server5/2djors/FORMUL.xlsx.html

Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Benim ctrl+shift+enter kombinasyonunu yapmamış olmamdan dolayı formül çalışmıyormuş. Sizlerin değerli zamanınızı aldığım için kusurumu mazur görün. :(

Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Benim ctrl+shift+enter kombinasyonunu yapmamış olmamdan dolayı formül çalışmıyormuş. Sizlerin değerli zamanınızı aldığım için kusurumu mazur görün. :(

Sayın hamza123456 daha önceki sorunuz için dosya hazırlamıştım; sayın assenucler hocam cevaplamış ,yinede faydalanan olabilir düşüncesiyle hazırladığım dosyayı ve dizi formülü uygulanması ile ilgili video linki gönderiyorum.Dönüş yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim.
http://s4.dosya.tc/server5/aykbz7/mak.rar.html
https://www.youtube.com/watch?v=wy7s83prqrQ

Sayın çıtır,

Benim excel konusundaki bilgim siz üstatların yanında sıfır'a yakındır. Hocalık ne haddime!

Konuyu açan arkadaşın, siz üstatlar Sayın Korhan Ayhan ve Sayın Ömer ile sizin çok açık açıklamalarına karşın, takılması nedeniyle önerilerinizin biri ile hazırladığım dosyayı paylaştım.

Sizlerin önerdiği çözüm önerilerini, kendi arşivime ekledim.

Bir kez daha emek ve katkılarınız için siz üstatlara şükranlarımı sunarım.

Sevgi ve saygılar.

Geri