• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her yeni dosyada fix makro kodu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mozdem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit

VBA, Selenium ve VBS
Merhabalar,
istediğim şey,
1-yeni bir excel kitabı açtığımda, otomatik olarak makro kodlar yazılı gelsin A1 hücresine Merhaba yazsın.
yani, aşağıdaki kodu nereye yazayım ki, ya da ne ayar yapmalıyım ki aşağıdaki kodu çalıştırayım.
2-Bu dosyayı başka bilgisayara taşıdığımda da kodlar çalışsın.

'__________
'Örnek Kod
Sub auto_open()
ornek
End Sub

Sub ornek()
On Error Resume Next
Range("A1").Select
Range("A1").Value = "Merhaba"

End Sub
'--------------------

Son düzenleme:
Merhabalar,
istediğim şey,
1-yeni bir excel sayfası açtığımda, otomatik olarak makro kodlar yazılı gelsin A1 hücresine Merhaba yazsın.
yani, aşağıdaki kodu nereye yazayım ki, ya da ne ayar yapmalıyım ki aşağıdaki kodu çalıştırayım.

'__________
'Örnek Kod
Sub auto_open()
ornek
End Sub

Sub ornek()
On Error Resume Next
Range("A1").Select
Range("A1").Value = "Merhaba"

End Sub
'--------------------

merhaba

çalışma kitabına yeni sayfa eklediğinizde çalışan kod.
Kod:
Private Sub Workbook_NewSheet(ByVal Sh As Object)
Range("A1") = "Merhaba"
End Sub

sayfa açmaktan kasıt, yeni sayfa eklemek şeklinde olsa gerek. zira mevcut sayfaların görüntülendiğinde bu anlamsız olur. A1 hücrede veri varsa ne olacak?

Hocam teşekkür ederim, ama sanırım ben tam olarak anlatamadım.
Evet sayfa açmak demişim yanlış kullanmışım.Yeni bir kitap (dosya) demeliydim

Ben Officee 2003 kullanıyorum.

Başlat>>Programlar>>MicrosoftOffice>>MicrosoftOfficeExcel2003
yada
masaüstünde fareye sağ tıladığımda yeni bir Excel çalışma kitabı açtığımda

Alt+F11 e basıp VBA kod penceresinde kod olmuyor.
İşte benim istediğim, daha önceden yazdığım kod ,eklediğim modül olsun ve tabiki Auto_open ile açılıp diğer kodları çalışmasını isteyebilirim. Hatta VBA kod penceresi Alt+F11 ile açmak istediğimde şifre sorsun daha önceden belirlemiş olduğum şifre ile gireyim.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler..

Son düzenleme:
Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Makro kaydet özelliğini "Personel Makro" olarak kaydederseniz tum excel kitaplarınızda çalışacaktır.Yazacagınız kod tum xls dosyalarında çalışır.Resme bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• personelmakro.JPG
    personelmakro.JPG
    22.4 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba,

Makro kaydet özelliğini "Personel Makro" olarak kaydederseniz tum excel kitaplarınızda çalışacaktır.Yazacagınız kod tum xls dosyalarında çalışır.Resme bakabilirsiniz

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

Ancak, Sorumun ilk başındada belirttiğim gibi, şöyleki
'-------------
1-yeni bir excel kitabı açtığımda, otomatik olarak makro kodlar yazılı gelsin A1 hücresine Merhaba yazsın.
'-------------------------
Yani ben excel dosyasında bir şey yaptım. Yada hiç bir şey yapmadım. Yalnızca bir bos excel dosyası oluşturdum ve bunu başka bir bilgisayara taşıdım. İşte bu dosyada dahi daha önceden istediğim VBA kodları olsun. bilmiyorum anlatabildim mi.

Teşekkürler

Personel makrosuna aşağıdki makroyu yazıp denermisinç
Kod:
Sub Auto_Open()
    Range("a1").value="Merhaba"
End Sub

Malesef Anlatamadım

Personel makrosuna aşağıdki makroyu yazıp denermisinç
Kod:
Sub Auto_Open()
    Range("a1").value="Merhaba"
End Sub

PERSONEL dosyası farklı benim dosyam farklı dosyalar. Personel dosyasına kaydedilen makrolar o bilgisayar içinde kitaplarda çalışır, ancak benim örnek isimli dosyamı ben başka bir bilgisayara aldığımda personel içindeki makro kodları nasıl çalışacak ki. Tabiki çalışmıyor.

ilginize teşekkür

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sizin istediğiniz işlem eklenti ile olur. Fakat eklentide başka bir bilgisayara yüklenirse çalışabilir.

Merhaba,

Sizin istediğiniz işlem eklenti ile olur. Fakat eklentide başka bir bilgisayara yüklenirse çalışabilir.

Teşekkür ederim hocam,

eklenti olunca eklentideki kodlar çalışacak asıl dosyada makro olmayacak. Bu durumda da ben istediğim şeyi gerçekleştiremiyorum.
Örneğin,
benim bilgisayarımdan çıkan tüm excel dosyaları kodda belirleyeceğim güne kadar çalışsın. VE C:\yyy.jpg dosyası yoksa VE c:\RRR.txt dosyasının içinde "zzz" yazmıyor ise açılmasın. vs... Ayrıca VBA kod erişimine şifre konulsun..
(Microsoft Word de Şablon olarak kaydedip sonra diğer tüm belgelerin aynı şekilde açıldığı gibi)

İşte yukarıda yazdığım şeyleri tüm dosyalarda yapsın istemiştim. Tabi şimdi Her açtığım dosyaya bu kodları yazmak ve VBA kod sayfasına şifre koymak zorunda kalacağım.

Çok teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Buradaki amacınız nedir?

Merhaba,

Özel mesajla bir önceki soruma verdiğiniz cevapta siz sisteminizden izinsiz dosyalarınızın kopyalanmasını ve incelenmesini istemedğinizi belirtmişsiniz.

Makro ile bu işe çözüm bulmak kalıcı bir çözüm değildir. Diyelim ki istediğiniz makroyu yazdık. Dosyanızı ele geçiren kişi dosyanızı açarken makroları etkinleştirmeden açarsa yazılan kodun hiçbir anlamı kalmaz. Eğer böyle bir ihtiyacınız varsa bence en etkili yöntem dosya açılış şifresidir. Fakat bu da kalıcı bir çözüm değildir.

Geri