• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her veri girişini bir alt satıra kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba arkadaşlar makro kodu yazmayı bilmeyen bir kardeşinizim. Öğrenmek için de yeni üye oldum.

Sorum şu, elimde bir excel formatı var. Formata verileri girdiğimde farklı bir sheet e o verileri , bir satıra teker teker copy paste yapan bir makro kaydettim. Sıkıntım şu ;
-Veri girişini bitirip makroyu çalıştırdıktan sonra girdiğim verilerin silinmesi ve formatımın temiz kalması.
-2. sıkıntım ise format temizlendikten sonra tekrar veri girişi yaptığımda, aynı satıra değilde bir alt satıra copy paste yapmasını istiyorum.

Her veri girişimden sonra makroyu çalıştırmak istiyorum.

Arkadaşlar gizlilikten ötürü formatı burda veremiyorum fakat anlamada sıkıntı olursa küçük bir örnek hazırlayıp paylaşabilirim. Şimdiden teşekkür ediyorum

Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.
Sorunu anladım, anlamada bir sorun yok.
Ancak, veriler hangi sayfadan hangi satır/sütunlardan alınacak;Hangi sayfanın hangi sütununa aktarılacak gibi bilgiler olmadığı için hazırlayacağımız dosya sizin istediğniz gibi olmayacak ve tekrar tekrar şurası söyle olacktı şeklinde yazışmalar olacak.
Gizliliğe saygı duyuyorum ama, biçimsel yapıyı bilmek çözümü kolaylaştırır.
Özet:Örnek dosya eklemenizi öneririm.

Teşekkürler hoşbulduk.

Ekteki excelde format sheetin analiz sheetine aktaran bir makro kaydediyorum ki şu anda iş yerinde çalıştığım pc de kaydedemedim sebebini anlayamadım(The following features cannot be saved in macro-free workbooks diyor).

Format sheetinde mesela isim olarak "Osman Koç" girilmiş. Ben bunu ve diğer verileri analiz sheet ine kopyalayan arkasındanda bunu format sheetinden silen bir makro kaydettim. Makro çalıştırınca bu verileri analiz sheetine aktarıp format sheetini temiz tutacak. Ardından tekrar veri girip çalıştırdığımda ben analiz sheetinde 2.satıra değilde 3.satıra eklemeyi istiyorum. Sonra tekrar çalıştırdığımda 4.satıra ve böyle alta ekleyerek devam edecek birşey istiyorum... Hem makro konusunda hemde bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son kısmı yanlış yazmışım şöyle düzelteyim ; Hem makro konusunda hemde makro kaydetme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.
Kod:
Sub Aktar()
    Set s1 = Sheets("format")
    Set s2 = Sheets("analiz")
    ss = s2.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
    s2.Cells(ss, 1).Value = s1.Cells(3, 2).Value
    s2.Cells(ss, 2).Value = s1.Cells(3, 5).Value
    s2.Cells(ss, 3).Value = s1.Cells(7, 2).Value
    s2.Cells(ss, 4).Value = s1.Cells(8, 2).Value
    s2.Cells(ss, 5).Value = s1.Cells(9, 2).Value
    Range("B3:B9,E3").ClearContents
End Sub

Makro kaydetme konusunda 2010 versiyon kullanmadığım için net birşey söyleyemem. Ancak sistemin size verdiği mesaj "Aşağıdaki özellikler makro içermeyen çalışma kitaplarına kaydedilemez" şeklindedir. Bu durumda makro kaydettiğiniz çalışma kitabını makro etkin çalışma kitabı olarak kaydetmelisiniz. Dosya uzantısı .xlsx değil .xlsm olmalıdır.
Ayrıca yanlış veya eksik yazdığınız konular için yeni bölüm açmak yerine sağ alttaki DÜZELT butonuna tıklayarak mesajınızda düzetme ve/veya ekleme yapabilirsiniz.
Hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ediyorum. Yardımınız çok işime yaradı çok sağolun.

Ayrıca makro kodlarını ve kodların ne iş yaptığını söyleyen benimle paylaşabileceğiniz bir link var mı? Java dilini biliyorum ama makro dilini bilmediğim için dolayısıyla birşey yapamıyorum. Ama öğrenmekte istiyorum çok zevkliye benziyor.

Tekrardan teşekkür ediyorum.

Merhaba,
Bu forumu takip edebilirsiniz.
Forumdaki Excel Dershanesi ve diğer bölümleri incelemenizi öneririm.
Ben VBA konusunda bildiklerimin tümünü buradan öğrendim.
Hoşçakalın.

peki bu makroyu google drive / spreadsheet te nasıl çalıştırabiliriz?

ThisWorbook(BuÇalışmaKitabı) kod kısmına bu kodları yazarak yapabilirsiniz;

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Dim i As Integer
    For i = 2 To Range("B65536").End(3).Row
        If VBA.Date - Cells(i, "D") >= 25 Then
            Cells(i, "D").Interior.ColorIndex = 44
        End If
    Next i
End Sub

ThisWorbook(BuÇalışmaKitabı) kod kısmına bu kodları yazarak yapabilirsiniz;

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Dim i As Integer
    For i = 2 To Range("B65536").End(3).Row
        If VBA.Date - Cells(i, "D") >= 25 Then
            Cells(i, "D").Interior.ColorIndex = 44
        End If
    Next i
End Sub

Murat bey yardımız için teşekkür ederim. ben A ile Y sütünleri arası renklesin bide sesli uyarma veya e-posta göndersin

Bu satırı; Cells(i, "D").Interior.ColorIndex = 44

range("a" & i & "y" & i).interior.colorindex = 44 yapın.
Sesli uyarı derken ne desin mesela ? ;)

PC açıldığında.. :dusun:

Bunu ben yapamam.

Rica ederim, size de iyi akşamlar.. ;)

Merhaba,

ben textbox daki bir veriyi exel sayfasına alt alta kaydetmek istiyorum. yardımcı olmanız mümkünmüdür...
textbox1 deki veriyi sheet1 deki a3 den başlayarak yeni veri girdikçe alt alta kaydetme...

Geri