• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

her sheet için şifre oluşturma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşlar merhaba,

hazırlamış oldugum formata üzerinde toplam 18 tane sheet var. ben bunların her biri için ayrı şifreleme yapmak istiyorum. ama böyle birşey mümkün mü bilemiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var ise yardımlarını bekliyorum.

teşekkürler

Merhaba,

Basit bir makro örneğini inceleyiniz.
1 den başlayarak sayfa sayısına kadar şifre koyar.
1. sayfanın şifresi : 1
2. sayfanın şifresi : 2
3. sayfanın şifresi : 3
.
.
.
vs

Kod:
Sub Sifrele()
For i = 1 To Sheets.Count
    Sheets(i).Protect Password:=i, DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
Next i
End Sub

rica etsem biraz daha açık tarif edebilir misin.tam anlayamadım

Merhaba,

Yukarıdaki kodlarda 1 den başlayarak sayfa sayısı kadar döngüye giriyordu. Dolayısıyla 1. sayfanın şifresi 1, ikinci sayfanın şifresi 2 vs oluyordu.

Şimdi vereceğim kodları çalıştırırsanız, her sayfanın şifresini sizden isteyecektir.

Kod:
Sub Sifrele()
For i = 1 To Sheets.Count
    Şifre = Application.InputBox(Sheets(i).Name & " İçin Şifreyi Giriniz ", "Şifre Belirleme")
    If Şifre = True Then
        Sheets(i).Protect Password:=Şifre, DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
    Else
        i = i - 1
    End If
Next i
End Sub

excel bilgim çok iyi olmadı için açıksacı tariflerinizden faydalanamadım.
hazırlamak istedigim şey ekli formatta tüm sheetler için ayrı ayrı şifreler oluşturmak ve formatı herkese gönderdigim zaman sadece kendilerine ait sheetleri göre bilmesi.

sheetler için şifreleme işlemlerini tools - protection olarak yapamıyorum.

Selamlar,

Lütfen eklediğiniz dosyalardaki şifreleri kaldırıp eklermisiniz.

Merhaba,

Dosyayı inceleyiniz.

Merhaba,

İlk defa makro çalıştırıyorsanız makro güvenlik düzeyini ortaya getirmeniz gerekir. Sonra makrolu dosyayı açtığınızda makroyu etkinleştirmelisiniz.

Boş bir excel dosyası açın
Tools
Macros
Security
Medium
Tamam

teşekkür ederim tarif ettiğiniz şekilde yaptım her şube için tek tek şifreyide girdim ancak dosyaları açarken şifre sormadan açılabiliyor.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Sayfaların şifreleri liste kutusundaki sıra indexi ile aynıdır,

Yani;

GAZİPAŞA = 1

Diğerleride bu mantıkla devam etmektedir.

Değiştirmek isterseniz. ANA_SAYFA yazısının üzerinde sağ klik yapın. Kod görüntüle seçeneğini seçin. Karşınıza kodlar gelecektir. Oradan istediğiniz değişkliği yapabilirsiniz.

sheet şifreleme

sheetleri şifrelemek istiyorum ve şifreyi bilmeyen görüntüleyemesin içeriğini. nasıl yaparım

Excel de sheetlleri şifre bilmeyenlerin görüntülemesini engellemek maksatlı şifrelemek istiyorum. ben çok araştırdım ama çok karışık anlatıyorllar. makrolardan felan bahsediyorrlar. Çok karışık geldi.
Siz yardımcı olabilirmisiniz.

Geri