Merhabalar aşağıdaki hücre gibi her sayfada böyle bir hücrem var. Bu sayfalar ayın her gününü temsil ediyor bende her sayfada yer alan bu hücreye sırasıyla tarih eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Yanıtınız için teşekkür ederim fakat istediğim tam olarak o değil ben örneğin mart ayı için bir excel oluşturdum ve her gün için bir sayfa açtım sayfa içerindeki tarih hücresine de o günün tarihini önceden yazdırmak istiyorum ve bunu tek tek değil de otomatik yazdırmasını istiyorum. Umarım açıklayabilmişimdirtüm sayfaları seçin
=BUGÜN() yazın ve entere basın bitti.
Tarih ile isimlendiriyorum. 01.04.2024 - 02.04.2024 gibi ilerliyor sayfa isimleriMerhaba,
Her bir gün için oluşturduğunuz sayfaları nasıl isimlendiriyorsunuz?
=DEĞİŞTİR(HÜCRE("DOSYAADI";A1);1;BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1));"")
Sub kod()
Dim hcr As String
Dim syf As Worksheet
hcr = "B3"
For Each syf In Worksheets
If IsDate(syf.Name) Then
syf.Range(hcr) = DateValue(syf.Name)
End If
Next
End Sub
Sub Sayfa_Ekle()
Ayy = Application.InputBox("Lütfen ilgili ayın ilk gününü giriniz." & vbCrLf & "Örneğin: 1.3.2024 gibi", "Ay GİRİŞİ")
If IsDate(Ayy) = True Then
Application.ScreenUpdating = False
Sheets(1).Range("A1").Value = Ayy
son = Day(DateSerial(Year([A1]), Month([A1]) + 1, 0))
Sheets(1).Name = Ayy
For Say = 2 To son
Sheets.Add After:=Sheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = DateAdd("d", Say - 1, Ayy)
ActiveSheet.Range("A1") = ActiveSheet.Name
Next
Else
MsgBox "Lütfen ilgili ayın ilk gününü giriniz." & vbCrLf & "Örneğin: 1.3.2024 gibi", vbCritical, "UYARI"
End If
Sheets(1).Activate
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Çok teşekkürlerTüm sayfaları seçip aşağıdaki formülü uyguladığınızda sayfanın ismini, yani tarihi hücreye girmiş olursunuz. Formülle sonuç üretildiği için sayfa ismini değiştirdiğiniz zaman dinamik şekilde hücredeki tarih de değişir.
Makro kullanmak isterseniz de aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.Kod:=DEĞİŞTİR(HÜCRE("DOSYAADI";A1);1;BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1));"")
İsmi tarih olan her sayfanın B3 hücresine o sayfanın ismini tarih olarak girer.
Kod:Sub kod() Dim hcr As String Dim syf As Worksheet hcr = "B3" For Each syf In Worksheets If IsDate(syf.Name) Then syf.Range(hcr) = DateValue(syf.Name) End If Next End Sub
Çok teşekkürlerMerhaba,
Alternatif,
Sayfaları otomatik olarak oluşturur.
C++:Sub Sayfa_Ekle() Ayy = Application.InputBox("Lütfen ilgili ayın ilk gününü giriniz." & vbCrLf & "Örneğin: 1.3.2024 gibi", "Ay GİRİŞİ") If IsDate(Ayy) = True Then Application.ScreenUpdating = False Sheets(1).Range("A1").Value = Ayy son = Day(DateSerial(Year([A1]), Month([A1]) + 1, 0)) Sheets(1).Name = Ayy For Say = 2 To son Sheets.Add After:=Sheets(Worksheets.Count) ActiveSheet.Name = DateAdd("d", Say - 1, Ayy) ActiveSheet.Range("A1") = ActiveSheet.Name Next Else MsgBox "Lütfen ilgili ayın ilk gününü giriniz." & vbCrLf & "Örneğin: 1.3.2024 gibi", vbCritical, "UYARI" End If Sheets(1).Activate Application.ScreenUpdating = True End Sub