• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her sayfada bir sütunda aranan ifadenin hangi satırda olduğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan image
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Bir çalışma kitabında her sayfada A sütunda bulunan bir ifadeyi arıyorum. Eğer bu ifade yoksa bir şey yazmasın. Örneğin "Genel Toplam" . Bu ifade kaçıncı satırdaysa onun satırını bulmak istiyorum. Örneğin Sayfa 1 'de 25. satırda, Sayfa2'de 102. satırda olabilir. Bu satır sayısı gerekli. Aşağıdaki kod, i. sayfadaki son dolu satır sayısını veriyor. Ama "*" yerine aradığım ifadeyi yazınca çalışmıyor. "Genel Toplam" ifadesi olmayan sayfada iken Object variable or with variable not set gibi bir hata uyarısı alıyorum.

sat = Sheets(Sheets(i).Name).Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Her sayfadaki Genel Toplam yazan satırdaki istediğim bilgileri başka bir sayfaya aktaracağım.
Ama önce bu satırın kaçıncı satır olduğunu bulmam gerekiyor.

peki bu değerler sadece bir sütunda mı aranacak yoksa tüm kitapta mı aranacak, dostum basit bir dosya hazırlayıp dosya.tc üzerinden yükler misin

Sayın Sefaburan evet yapmak istediğim bu. Tüm çalışma kitabında aranacak. Ama makro ile yapmam gerekli.
Çalışma kitabında bir sayfada, liste şeklinde
bir sütunda sayfa ismi yanında ki bir sütunda ise Genel Toplam ifadesinin o ilgili sayfada kaçıncı satırda olduğu.

Sayın Ömer Baran,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İş dönüşü uygulamanızı çalıştıracağım kısmetse.

Sayın Ömer Bey,
Gayet güzel çalışıyor çok teşekkür ederim. Fakat sayfa ismi Sayfa1, Sayfa2 gibi bir ismin dışında ise örneğin gcd gibi. Sayfanın bu ismi yazmıyor. Listede Sayfayı nasıl adlandırdıysak o şekilde görebilir miyiz?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Sorduğum sorunun cevabını buldum.
"Sayfa" & sayfa yazan yerde Sheets(sayfa).Name yazınca sayfa nasıl adlandırıldıysa öyle gelmiş oldu.

Geri