• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

her makinada resimleri açabilmek

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba,

Yapmak istediğim şu. Basit bir kayıt formum var belirli değerler ve Resim kaydetme işlemi yapıyorum. Ancak Resim dosyasını bilgisayarımdan seçtiğim zaman. Textbox'a yolunu yazdırdığımda Ör; Resmim masaüstünde ise c:\users\desktop\resim.jpg gibi bir yol elde ediyorum.

Exceli başka bir bilgisayara götürdüğümde bu sefer tam yolunu kaydettiğim için resim yolunu bulamayacağından açmıyor. Yani Benim seçtiğim resmi sabit bir klasöre kopyalatıp excelde açtırmak istediğimde
file:// c:\users\desktop\resim.jpg gibi değilde file:// resimler/1.jpg gibi bir hale getirmem lazm. Böylece hangi bilgisayara gidersem gidim resimler klasörü nerede olursa olsun 1.jpg varsa o kaydın resmini açsın ?

Böyle birşey nasıl yapabilirim? Biraz anlatım karışık oldu ama

Kod:
 resim = "Resim Dosyaları (*.jpg),*.jpg"
 baslik = "Resim Seçimi"
 secilendosya = Application.GetOpenFilename(resim, , baslik)

If secilendosya = False Then Exit Sub

UserForm1.Image1.Picture = LoadPicture(secilendosya)
TextBox3.Text = secilendosya

resim = vbNullString

Bence resimlerinizin bulunduğu klasörü Excel dosyanızın yolu ile aynı yapın. Yani;
Kod:
ThisWorkBook.Path & "\" & "Resimler"
şeklinde.

cevabınız için teşekkür ederim. mesajı yazdığım süre içerisinde araştırmalarıma devam ederken bende söylediğiniz yola yakın bir mantık kurup bir şeyler yaptım. Şuan istediğime ulaştım sanırım. bir kaç ekleme ile daha sağlıklı olacak. Çok teşekkür ederim.

1 haftadır araştırıyorum bir çözüm bulamadım şu olaya :(
Aynı sorunu bende yaşıyorum malesef

Bir arkadaşım makro ile resmi çekip excel 2003 ile kaydediyor, resimler bende açılıyor
Aynısını ben kaydediyorum excel 2010 ile, resimler onda açılmıyor

Karışık mı anlattım

2010 versiyonu dosyaların, 2003 versiyonunda açılmamasında gariplik nerededir ?

2003 için eklentisi var bunun. Emin değilim ama muhtemelen onu kurmuştur.
Daha önce bende 2003 kullanırken aynısını yapmıştım çünkü.

Şöyle bir alternatif buldum ama tam çözüm olmuyor;

Örneğin 8 adet alt alta küçük resim var diyelim.
* Hepsini seç > Kes > Özel Yapıştır > Resim

bu şekilde yapınca 8 adet küçük resmi birleştirip tek bir resim haline dönüştürüyor.

Başka bilgisayarlarda da açılyor. Fakat bu da benim işimi çözmüyor çünkü filtreleme yaptığımda resimler sabit kalıyor. Bilmem anlatabildim mi

Tek tek bütün resimleri özel yapıştır yapma ihtimalim yok bilakis bazı raporlarda 1500 'e yakın satır oluyor.

Geri