• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hazır tablolarda formül girerken sütün sabitleme ($) nasıl yapılıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilmtrz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba, arkadaşlar excel'in giriş sekmesindeki hazır tablolardan bir tablo oluşturdum. Formül yazarken satır sütün numarası ile değilde sütün başlıkları ile formül yazılıyor. Bu durumda sütünu nasıl sabitlerim. $ işaretinin yaptığını soruyorum.

Merhaba, arkadaşlar excel'in giriş sekmesindeki hazır tablolardan bir tablo oluşturdum. Formül yazarken satır sütün numarası ile değilde sütün başlıkları ile formül yazılıyor. Bu durumda sütünu nasıl sabitlerim. $ işaretinin yaptığını soruyorum.

satır ve sütun sabitlemek için kullanılır.:cool:

Yanıt için teşekkürler. Ancak ben soruyu yanlış aktarmışım. Özür dilerim. Demek istediğim bu $ işareti hazır tablolarda çalışmıyor. Bunu yerine ne yapmak gerek.

Merhabalar, sorunum şu
a1 hücresine b1 hücresindeki sonucu başvuru olarak aldım varsayalım. Sonra b1 hücresine satır ekleyip aşağı kaydırdığımda A1 hücresindeki başvuru kaymasın hala B1 hücresine başvursun boş bile olsa.
Yardımlarınızı rica ediyorum?

Merhabalar, sorunum şu
a1 hücresine b1 hücresindeki sonucu başvuru olarak aldım varsayalım. Sonra b1 hücresine satır ekleyip aşağı kaydırdığımda A1 hücresindeki başvuru kaymasın hala B1 hücresine başvursun boş bile olsa.
Yardımlarınızı rica ediyorum?

Aşağıdaki şekilde deneyin:

Kod:
=DOLAYLI("B1")

Yanıt için teşekkürler. Ancak ben soruyu yanlış aktarmışım. Özür dilerim. Demek istediğim bu $ işareti hazır tablolarda çalışmıyor. Bunu yerine ne yapmak gerek.

Örneğin formül yazarken A1'i fareyle seçmeyin, elle yazın. Fareyle seçtiğinizde belirttiğiniz gibi sütuna göre oluşturur ama elle yazarsanız hücreye göre oluşturur.

Geri