• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hazır dosyaya yeni sayfa açıp, verileri ekleme

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Merhaba,

Her ay düzenli olarak yaptığım bir raporum var. Özetle;

Ocak - Şubat - Mart vs diye devam eden ve bu aylara ait dataların olduğu, her ayın ayrı ayrı konsolide dosyaları mevcut.
Burada yaptığım, her şube için dosya oluşturmak ve yazılı olan tüm başlıkları da dosya içerisine almak. Her ayı ayrı ayrı yapabildiğim makro var ancak amacım bu 3 ayı aynı dosya içerisinde ve sayfa adlarının ise ay olarak yazılacak şekilde oluşturmak. Tabi her yeni ay bitiminde yeni ay datalarının da daha sonrasında dosya içerisine eklemem gerekiyor.

Sayfa isimleri aşağıdaki gibi olacak.
1.Sayfa : Ocak
2.Sayfa : Şubat
3.Sayfa : Mart

Dosya içerisindeki başlıklar "A1" den başlayıp, "J1" bitiyor ve satır sayısı sürekli değişiyor.

Tüm bunlardan sonra ise bu oluşturulan dosyalar tek tek mail olarak gönderiliyor.

Yukarıda yazdığım dosya oluşturma ve sonrasında mail gönderimi için nasıl bir makro yazabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

dosya eklemem gerektiğini okudum.
ek' te iki ayrı dosya mevcut.
burada istediğim özetle şu şekilde.

"Müşteri Verimliliği 2016" dosyası her şube için oluşturulan dosyadır. Burada sizin de göreceğiniz gibi Ocak ve Şubat ayları var. Bu arada bu dosya her şube için farklıdır. Yani 100' ün üzerinde böyle dosya var ve her dosya aşağıdaki gibi kayıtlıdır.

Müşteri Verimliliği 2016_Adana
Müşteri Verimliliği 2016_Ankara vs diye devam ediyor.

Benim istediğim "Verimlilik_Mart 2016" dosyasındaki verileri her şube için oluşturulan "Müşteri Verimliliği 2016_......" olan dosyalara atması.

Ek' teki "Verimlilik_Mart_2016" dosya içerisindeki makro ile dosyaları oluşturabiliyorum ancak bu oluşan dosyaların her şube için ayrı ayrı yarattığım dosyalara eklemem gerekiyor. Yani "Müşteri Verimliliği 2016_Adana" dosyasında Ocak,Şubat sheetlerinin hemen arkasına Mart rakamlarının aynı formatta gelmesini sağlamak istiyorum.

Tüm bu dosya oluşturma işlemlerinden sonra ise her dosya birden fazla kişiye gönderilecek ve yine birden fazla kişiye cc yapılacak. Tabi bu kişiler her şube için farklı. Mail önyüzüne ise hazırlamış olduğumuz tablo yapıştırılacak ve gönderilecektir.

Çok şey istiyorum biliyorum ama acil yardımcı olabilir misiniz?
bu iş ciddi anlamda zamanımı alıyor:-( ve ben işin içinden çıkamıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Benim istediğim "Verimlilik_Mart 2016" dosyasındaki verileri her şube için oluşturulan "Müşteri Verimliliği 2016_......" olan dosyalara atması.

doğru anladıysam eğer bunu farklı kaydet yöntemi ile yapabilirsiniz.. farklı kaydet için makro yazılabilir..

Ek' teki "Verimlilik_Mart_2016" dosya içerisindeki makro ile dosyaları oluşturabiliyorum ancak bu oluşan dosyaların her şube için ayrı ayrı yarattığım dosyalara eklemem gerekiyor. Yani "Müşteri Verimliliği 2016_Adana" dosyasında Ocak,Şubat sheetlerinin hemen arkasına Mart rakamlarının aynı formatta gelmesini sağlamak istiyorum.

gönderdiğiniz dosya/dosyalar içinde makro göremedim ?

tam olaran neyi nerden alması gerektiğini net bi şekilde kısa ve öz şekilde belirtirseniz, uğraşalım, sizin için bişeyler yapmaya çalışalım.. forumda çok değerli hocalarımız var, tabi bizde bilgimizin sınırları yettiği kadar elimizden geleni yaparız.. saygılar..

Merhaba,

Ek' te makro dosyasını bulabilirsiniz.
Sizin de göreceğiniz gibi makro ile dosyaları oluşturup, istediğim isimde kaydedebiliyorum. Burada sıkıntım yok. Benim takıldığım nokta şu.
Her şubenin kendi isminde dosyası var. Ben her yeni ay'ı varolan bu dosyaların içerisine eklemek istiyorum. Yani varolan hazır dosyalara ayrı bir sheet ekleyip, sheet in adını mart olarak kaydedip, verileri buraya aktarmak istiyorum.
Tüm bunlardan sonra da her dosyayı ilgili şube müdürüne mail olarak atmam lazım. Tabi burada to da ayrı kişiler cc de ayrı kişiler oluyor.

Not : Önceden gönderdiğim "Müşteri verimliliği-2016" dosyası her şube için hazırda varolan dosyadır.

Ekli dosyalar

Geri