Hayalet makro

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Arkadaşlar,
otomatik başlık yazan makroyu bir kere çalıştırdım ve dosyayı kaydetmeden çıktım. Ancak makro excel sayfasına defult olarak yapıştı ve her excel açtığımda aktif oluyor. Bu makro registery ye mi yapıştı. xla olarak biryerlerdemi tutuluyor. Bulup silmem gerekiyor. Yada Excel açılış dosyasını nasıl orijinal hale getirebilirim. Ofisi kaldırıp tekrar kurmadan tabiii...

Yardımlar için çok teşekkürler.

Kodlar şöyle;

Sub yaz()
With Application.AutoCorrect
.AddReplacement "E", "E harfini bu hücreye yazamazsın"
End With
End Sub

Excel Vers. ve Dili
xp tr
selam
exceli açtıktan sonra araçlar eklentileri kontrol edebilirsin buradaki eklentileri deneyerek kaldırırsan sanırım sorunun çözülür.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu makro; excelin yazım kılavuzuna "E" için bir ilave yapmış durumda ilaveyi kaldırmak için:

Araçlar-seçenekler-yazım kılavuzu-otomatik düzeltme seçeneklerinden "E" harfini bularak seçin ve sil butonuna basın.

Yada aşağıdaki kodu bir kez çalıştırın.

Kod:
Sub sil()
Application.AutoCorrect.DeleteReplacement "E"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Çok teşekkürler. Bir şey daha öğrendim. Öğretenler sağolsun...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
selam, karşılaştığım bir sorunu çözümünü ararken bu mesaj dikkatimi çekti.
Mesela ben A.xls de bir makro yazdım ki kodunu aşağıya yazdım. Ve bu A.xls gün boyu bilgisayarımda açık kalması gerekiyor. Ve Bu A.xls dosyasında 5dk da bir çalışan otomatik bir makro var. Ancak B.xls dosyası üzerinde çalışırken bu makro devreye giriyor ve hata mesajı karşıma çıkıyor. Çünkü B.xls çalışma sayfamda "Dtbase" diye bir sayfa yok. Nasıl bişey eklemeleyim ben B.xls dosyasında çalışırken A.xls dosyasındaki makro sessiz sedasız çalışsın. Şimdiden teşekkürler...

Sheets("Dtbase").Select

Excel Vers. ve Dili
2003
Makronun en başına.
Windows(A.xls).Activate
yazın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
sayın conari, dediğiniz gibi yapmıştım ama bu sefer B.xls'de çalışırken A.xls ye geçiyor.
Ben B.xls üzerinde çalışırken arka planda diğer makronun çalışmasını istiyorum. Hatta iki kodu yazdım makroya ama iki tane excel dosyası açıkken bi problem çıkmıyor. 3. excel safyası açtığımda ise bu sefer B.xls deyken atıyorum 3. açık dosya olan C.xls'ye geçiyor... Bu arada ilginiz için teşekkürler...

Windows("A.xls").Activate

Windows.Application.ActiveWindow.ActivatePrevious

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Esselam, arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama nereye yazacağımı bulamadığımdan karşıma çıkan ilk sayfaya yazma gereği hissettim,lütfen affola... Benim sualim çalışma sayfasında oluşturduğum köprülerin karşılığı olan hücrelerde herhangi bir uyarı ya da ışık yanıp sönmesi gibi birşeyler eklemek istiyorum...Köprüye tıkladığımda açılan sayfa da belirtmiş olduğum hücrenin göze çarpmasını sağlayacak bir eylem yapmak istiyor yardımlarınızı bekliyorum..
Saygılarımla
MaviyeDair

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
bu konuda bir fikri olan yokmu acaba... gerçekten bu konuda acil yardımınız gerekiyor. teşekkürler...