• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hava Durumu verileri (exe)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Haluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Merhaba,

Bu, Visual Studio ile yaptığım 2. program. Tüm illere ait hava durumu verilerini görüntülemek için tasarlandı. Görselliği olmayan ama içindeki kodları fena da olmayan bir çalışma... ;)

.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık Haluk hocam, teşekkürler

haluk hocam eline sağlık arayğz muazzam olmuş ancak kodları göremiyor ve aktif çalıştıramıyorum

haluk hocam eline sağlık arayğz muazzam olmuş ancak kodları göremiyor ve aktif çalıştıramıyorum

Merhaba,

Arayüz derken ..... neyi kasttiğinizi tam anlayamadım. Bu Excel ile yapılan bir dosya değil, 1 No'lu mesajımda bahsettiğim gibi Visual Studio içerisinde VB.Net ile yaptığım bir program.

Program "exe" olduğu için kodları görememeniz normal.

.

Hocam bende TEKİRDAĞ göstermedi bir şey.

Adsız.jpg

Evren Bey, muhtemelen Meteoroloji GM'nün sunucusunda problem vardır....

.

Teşekkür ederim hocam,ilçeleride ekleseniz daha güzel olacak sanırım.

Öncelikle çalışman da başarılar dilerim.

Bazen verileri al dediğimde @Orion1 adlı kullanıcının dediği gibi hata alıyorum.
Verileri al butonuna birden fazla basınca "Nem: ---- % % % %" şeklinde ekleme yapıyor. Bunu düzeltmeni tavsiye ederim.

Ekran Görüntüsü (19).png

Yukarıda 1. mesajdaki dosyada, veriler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden JSON tipindeki tablolardan alınmaktaydı.

Ancak, bunu engelledikleri/zorlaştırdıkları için şimdi başka bir şekilde verileri alıyoruz. Buna göre revize edilen dosya ektedir...

Untitled.png

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aşağıdaki resimde belirtildiği gibi, seçilen illere ait ilçelere ait günlük havadurumu bilgilerinin alındığı revize dosya ektedir.

.Untitled.png

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim,Hocam.

BEN HİÇ BİRİNİ ÇALIŞTIRAMADIÖ VERİ ALAMIYORUM

Aradan 3 yıl geçmiş, verilerin alındığı URL değişmiştir muhtemelen.....

.

Geri