• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hatalı Toplama İşlemi

Excel Vers. ve Dili
2019 - TR
Merhabalar ;
Çalıştığım şantiyede beton takibini yaparken sorun yaşıyorum. Sorun şu ki girdiğim miktarlar ve çoketopla ya da normal toplamanın verdiği miktarlar birbirini tutmuyor. Ama üzerlerinde tutup excelin otomatik yaptığı toplama işlemi doğru oluyor. Sorun kaynağı nedir acaba ?
dosya : https://s7.dosya.tc/server16/nmkvk2/excel.xlsx.html

Merhaba,
Formülde ve sonuçta herhangi bir sorun görmedim.

219152

Bu arada tek bir alana göre karşılaştırma yaptığınız için ETOPLA fonksiyonu yeterli olur.

Uyguladığınız filtrede bir sıkıntı var. Siz "C30" değerini filtrelemiş gibi görünüyorsunuz ama listede başka değerlerde var. Sorun bundan kaynaklanıyor.

Filtreyi yeniden uygularsanız büyük ihtimalle sorun düzelecektir.

Merhaba,
Formülde ve sonuçta herhangi bir sorun görmedim.

Ekli dosyayı görüntüle 219152

Bu arada tek bir alana göre karşılaştırma yaptığınız için ETOPLA fonksiyonu yeterli olur.
Hocam toplam sonuç ne yaparsam yapayım 401.5 geliyor ama toplamı 394.5.

ayrıca attığınız fotoğrafı büyük boyutta göremiyorum maalesef. link atma şansınız var mı ?

Haziran sayfasında F82 hücresindeki toplamdan bahsediyorsanız orda tüm sütun için toplama formülü var. Filtreli alanlarda filtrelilerin toplamı için TOPLA değil ALTTOPLAM formülü kullanılmalıdır.

=ALTTOPLAM(9;F3:F81)

Haziran sayfasında F82 hücresindeki toplamdan bahsediyorsanız orda tüm sütun için toplama formülü var. Filtreli alanlarda filtrelilerin toplamı için TOPLA değil ALTTOPLAM formülü kullanılmalıdır.

hocam bilgi için teşekkürler dediğiniz şekilde doğru geliyor.

hocam öncelikle önceki yanıtınız için teşekkürler. şöyle bir sorunum daha var. verdiğim dosyada hepsini ayrı ayrı etopla ile toplarken c16'yı olması gerekenden 7 daha büyük buluyor. bunun için bir öneriniz olabilir mi acaba ?

Merhaba,

Dosyanıza göre C16 kaç olması gerekiyor.

Filtre uyguladığınızda ve C16 değerini süzdüğünüzde sizde kaç adet kayıt listeleniyor.

Tamam. Ben bu değerleri HAZİRAN isimli sayfada mouse le seçip toplamını kontrol ettiğimde 63 olarak görüyorum.

Hocam çok özür dilerim. Toplanacak hücreler içerisinde 10 adet c16 görüyorum ben. bir tanesi toplamları yazmaya çalıştığım yerde onunla beraber 11 oluyor ve 56 görüyorum.

Ben filtre uyguladım ve dosyanızı bu haliyle paylaşıyorum.

Bu gibi durumlarda Pivot Table (Özet Tablo) ile hızlıca kontrol yapabilirsiniz. Filtreyi kaldırdığınızda sağ tarafa eklediğim özet tabloyu görebilirsiniz.

Harici Link (Silinebilir) ; https://we.tl/t-MPa19MpE4n

Ekli dosyalar

Merhaba
Denemek için haziran sayfasının tamamını seçip “biçimleri temizle” yaptım. 13. satırda 7 rakamı göründü. Bununla beraber toplayınca 401,5 yapıyor.

Geri