• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hatalı mükerrer kayıt

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın üstadlar öncelikli iyi günler diler ;
Tüm işlerinizde kolaylıklar dilerim.
Benim ekteki dosyanın içerisinde örnekli olarak belirttiğim hatalı mükerrer veri kayıt ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şimdiden işlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Sayın üstadlar hatalı mükerrer kayıt hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Bir kaydın hatalı mükerrer kayıt olduğu nerden anlaşılıyor?

2. istek için I sütununu yardımcı sütun olarak kullanarak aşağıdaki şekilde çözebilirsiniz:

I2 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=TARİH(YIL(A2);AY(A2);GÜN(A2))

H2 hücresine aşağıdaki formülü girip aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($I$2:$I$2000;I2;$D$2:$D$2000;D2)>1;D2;"")

2. formül 2000 satırlıktır.

Sayın yusuf bey ilginizden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim;
Konuyu şöyle tarif edeyim A sutunundaki tarih kısmında saat verisede bulunuyor F sutunuda ise hangi pompadan yakıt verdiği belirtiyor. yani buna göre aynı pompadan ve aynı tabancadan aynı saatde başka bir araca yakıt verme imkanı yok.
Burada A sutunu ile F sutununu sorgulayıp buna göre aynı tarih,saat,saniye de aynı pompadan başka bir kapı numaralı araca yakıt veriyor ise G sutununda olduğu gibi hatalı belirtcecek.
umarım anlatabilmişimdir.

Bunun formülle çözümünü bulamadım. Eğer aynı pompadan aynı araca aynı saatte verilen kayıtlara Hatalı deseydiniz formülle çözülebilirdi. Aynı pompadan aynı anda farklı araca verilen için hatalı dediğiniz için ancak makroyla çözüm üretebildim. Aşağıdaki kodları bir modüle ekleyip deneyiniz. Makroyu çalıştırmadan önce yedek almanız iyi olur:

Kod:
Sub kontrol()
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
For i = 2 To son
    For j = 2 To son
        If i <> j And Cells(i, 1) = Cells(j, 1) And Cells(i, "f") = Cells(j, "f") And Cells(i, "d") <> Cells(j, "d") Then
            Cells(j, "g") = "HATALI KAYIT"
        End If
    Next
Next
End Sub

Geri