• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hatalı giriş için uyarı gelsin ??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
İyigeceler herkese. Takıldığım bir konu var, excel dosyamda çerçeve ile işaretli hücre kümesine yanda yazılı harflerden başka bir harf yazılırsa yada boş kalırsa bana uyarı verecek bir kod gerekiyor. Örnek dosyam ektedir. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İyigeceler herkese. Takıldığım bir konu var, excel dosyamda çerçeve ile işaretli hücre kümesine yanda yazılı harflerden başka bir harf yazılırsa yada boş kalırsa bana uyarı verecek bir kod gerekiyor. Örnek dosyam ektedir. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

merhaba
umarım işinize yarar ben veri doğrulama - liste seçeneğini kullanarak yaptım
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

İhsan bey teşekkür ederim. Elinize sağlık ama boş kaldığı zaman da uyarı gelmesi gerekiyor.
Şöyle bir şey daha düşündüm örnek dosyamda "kontol" diye bir buton ekledim. sadece tıkladığımda isteğimi yerine getiren bir makto kodu ile yapılması mümkünmü. Tekrar değerlendirebilirmisiniz teşekkürler....

Merhaba;

Aşağıdaki kodları dener misiniz?
1. Sayfanızın kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Say As Double
    If Not Intersect(Target, Range("B2:F4")) Is Nothing Then
        Say = WorksheetFunction.CountIf(Range("I:I"), Target)
            If Say <= 0 Then
            MsgBox "Lütfen girdiğiniz değeri kontrol ediniz", vbCritical, "Sn: " & Application.UserName
            End If
    End If
End Sub
veri girişlerinde çalışır.

2. Döngü ile yaptım
Kod:
Option Explicit
Sub Deneme()
Dim Say As Double, U As Long, S As Byte
    For U = 2 To 100
        For S = 2 To 5
            Say = WorksheetFunction.CountIf(Range("I:I"), Cells(U, S))
            If Say <= 0 Then
            MsgBox "Lütfen girdiğiniz değeri kontrol ediniz", vbCritical, "Sn: " & Application.UserName
            End If
        Next
    Next
End Sub

Teşekkür ederim kodlar gayet güzel çalıştı. ancak bir sorun daha var, normal olarak hücreler önce boş ve durduk yere uyarı almamam gerekir. yani bu kodları bir kontrol düğmesine uyarlayabilirmisiniz. ben butonu tıklayınca kontrolü yapsın boş yada isteğim dışı harf girişi varsa uyarı versin.

Teşekkür ederim kodlar gayet güzel çalıştı. ancak bir sorun daha var, normal olarak hücreler önce boş ve durduk yere uyarı almamam gerekir. yani bu kodları bir kontrol düğmesine uyarlayabilirmisiniz. ben butonu tıklayınca kontrolü yapsın boş yada isteğim dışı harf girişi varsa uyarı versin.

#4. Mesajımdaki 2. Döngü ile yaptım dediğimi butona tanımlamalısınız. Yalnız orada boş olan hücreleri kontrol ettirmedim. Küçük bir "IF" sorgusuyla bunu yapabilirsiniz.

Teşekkür vakit ayırdığınız için şimdi yaptım.
Fakat hala anlayamadığım bir durum var. Benim veri girmek istediğim alanlar sadece
(B3:E5), ( G3:K5) ve (B10:E10) diyelim ve sadece bu alanların sorgulanmasını istiyorum. Sadece "2. Döngü ile" yaptığınız kodu kullanıcam. Belirttiğim kodlara ekleyebilirseniz çok sevinirim..

Teşekkür vakit ayırdığınız için şimdi yaptım.
Fakat hala anlayamadığım bir durum var. Benim veri girmek istediğim alanlar sadece
(B3:E5), ( G3:K5) ve (B10:E10) diyelim ve sadece bu alanların sorgulanmasını istiyorum. Sadece "2. Döngü ile" yaptığınız kodu kullanıcam. Belirttiğim kodlara ekleyebilirseniz çok sevinirim..

Merhaba;

Tam olarak verileriniz hangi satırlarda ve veriler arasında kaç satır var ? Siz en iyisi örnek dosya ekleyiniz. Satır aralıkları ve verileriniz benzerliği bir birine uygun olursa kesin bir cevap alırsınız.

Valla sizede zahmet oldu çok teşekkür ederim emeğiniz için. Örnek dosyamı bu mesaja ekliyorum orda yapmaya çalıştığımı daha iyi açıklayabildim. tekrardan teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

Geri