• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hata veren VBA Kodları

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Değerli Arkadaşlar herkese günaydın.
Grup üyelerinin yardımlarıyla excel çalışması yapmaya çalıştım. İyi kötü birşeyler oldu. Aslında benim için güzel bir şeyler çıktı ortaya. Ben bu çalışmayıiş yerimde Office 2003 olduğu için evimdede bunu Office 2003 te yaptık. Şimdi bu çalışmamı bazı arkadaşlarım benden istiyor. bende verdim lakin arkadaşların bilgisayarlarında Office 2013 yüklü olduüu için bazı kodların hatta 100 de 60 a varan kodlar çalışmamakta ve hata vermektedir. Bunları tekrar düzeltmekmi gerekir yoksa topluca bir kod dönüştürücü vs mi var. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

. . .

Hata veren kısımları tespit edip, manuel değiştirmeniz gerekiyor.
Gelişen office ve windows sürümlerinde bazı komut ve işlemlerin kullanımı değiştiriliyor veya iptal ediliyor...

. . .

. . .

Hata veren kısımları tespit edip, manuel değiştirmeniz gerekiyor.
Gelişen office ve windows sürümlerinde bazı komut ve işlemlerin kullanımı değiştiriliyor veya iptal ediliyor...

. . .

Hüseyin hocam yani tek tek hataları düzeltmem ve tekrar kod bulmam gerekiyor doğrumu anladım.

. . .

Evet.
Ancak tahminim office 2013 den değil, windows dan kaynaklanıyor.
XP, Win7-8-10 32 ve 64 bit durumuna göre kodlamalar hata verebiliyor...

. . .

. . .

Evet.
Ancak tahminim office 2013 den değil, windows dan kaynaklanıyor.
XP, Win7-8-10 32 ve 64 bit durumuna göre kodlamalar hata verebiliyor...

. . .

Hocam anladığım kadarı ile officeden değilde win den hata olabilir diyorsunuz o zaman bunu tek tek her Office sürümüne göre ayarlamak çok zor olacak 32 veya 64 bit e göre hataları ayırmak çok zor olsa gerek

. . .

Bir kaç yöntem var. Kodları yazarken eğer şartı koyarak 64 bit için şunları 32 bit için şunları çalıştır denilebilir.

Driverlarda olduğu gibi 32 bit ve 64 bit için 2 ayrı tablo hazırlanabilir.

Hata ayıklamak için hata uyarısını alınca debug diyerek hata satırına gidebilirsiniz.

. . .

. . .

Bir kaç yöntem var. Kodları yazarken eğer şartı koyarak 64 bit için şunları 32 bit için şunları çalıştır denilebilir.

Driverlarda olduğu gibi 32 bit ve 64 bit için 2 ayrı tablo hazırlanabilir.

Hata ayıklamak için hata uyarısını alınca debug diyerek hata satırına gidebilirsiniz.

. . .

Anladım hocam yani Bir profosyonel elinin değmesi gerekir diyorsunuz. Benim gibi amatörleri aşan bir konu bu sanırım.

. . .

Sizin kendi bilgisayarınızda hata vermiyorsa sizin yapacak bişeyiniz yok aslında.
Çalışan tabloyu bozmayın ama ileride bilgisayarınız değişirise aynı duruma sizde düşebilirsiniz.

. . .

Elimde 2 adet çalışma sayfası mevcut
bu dosyalar Office 2003 te vba ile yapıldı. Bu dosyaları başka bir bilgisayarda açmaya çalışıyorum. Bu bilgisayarda Office 2013 yüklü. Dosyalardan 1 tanesi çalışıyor. ancak bir dosya açılmasına rağmen hiçbir commandutona basamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir.

Çalışma sayfamdaki commandbutonlar neden pasif olabilirler. Aktifleştirmek için ne yapmam gerekir. Bu konuda bilgisi olan varmıdır.?

Hüseyin hocam Tasarım kodu Kapalı. Ayrıca sayfaya yeni bir commanduton oluşturduğum zaman ona basabiliyorum ama eski olanlara basamıyorum.
Yenibir commandbutton oluşturduğum zaman formül çubuğunda =KAT("Forms.CommandButton.1";"") yazıyor önceki oluşturduklarımda formül çubuğu boş görünüyor.

Son düzenleme:
Geri