• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hasta kayıt ve eczane

Excel Vers. ve Dili
office 2003
sayın üstadlar merhaba, herkese selamlar olsun..
Daha önce sizlerin yardımlarıyla bir eczane programı oluşturmuştum daha doğrusu oluşturmuştum desem yalan olur siz halletmiştiniz bunun için çok teşekkür ederim..
Ben 1. basamak ayaktan hasta bakan nadiren yatan hastası olan ve eczanesi olan sağlık kuruluşunda görevliyim. Elle hasta kayıt yapıyoruz vizite defterinden ve el yazması olduğu için geçmişi takip etmek malzeme ve ilacı takip etmek çok zor oluyor istatistik yapamıyorsunuz ve hastaların revire gelme hareketlerini göremiyorsunuz.

Şöyle bir program olsa o kadar rahatlatcakki beni (fikir verin lütfen ben alt yapısını yapamadım ) ;

Günlük viziteye gelen hastaların hastaların kaydını yapıp daha sonra teşhis ve yapılan işlemini girsek yani yapılan işleri kişi kişi görsek ve eczaneyle entegresi olsa günlük kime ne için hangi malzemeyi sarf ettik bilsek,hangi ilacı kime verdik ya da sevk mi ettik istirahat mi verdik bilsek ve istatistik alsak(hangi tarihte gelmiş, ne işlem yapılmış ne ilaç yazılmış daha önceleri ne şikayetle gelmiş gibi..

Fikir vermenizi rica ediyorum lütfen yanlış anlamayın ben algoritmasını oluuşturamıyorum o ilk adımı atamıyorum
çok teşekkür ederim ellerinizie emeklerinize sağlık...

Ekli dosyalar

Daha önce açılan konuda yardım eden birisin notlarından alıntıdır ilişkiler ve ilişkilendirmeler tam olarak böledir. lütfen yardım..
Oluşturmuş olduğun temel tablolar

1 Hastalar tablosunda HSIRANO alanı Birincil Anahtar
2 Doktorlar tablosunda dsirano alanı Birincil Anahtar
3 ilaçlar tablosunda ilaçsırano alanı Birincil Anahtar (İlaç Adının dışında 3. bir alana ihtiyacın yok)
4 Tanı tablosunda TanıSıraNo alanı Birincil Anahtar

Oluşturman gereken temel tablolar

1 Sonuç Talosu*
Zannederim, 3 ayrı sonuç olması gerekiyor. Bunlar;
1 AYAKTA TEDAVİ (Bu durumda tanı konup, ilaç yazılbilecek, İstirahat verilicek ama izlenmeyecek)
2 SEVK (Bu durumda tanı konup, başka bir hastaneye sevk edilecek (*))
3 YATARAK TEDAVİ (Bu durumda ise Tanı konup, yatış işlemi yapılacak ve hasta yatış süresince defalarca ilaç yazılabilecek, iyileşip taburcu edilebecek ve istirahat yazılabilecek, (*) SEVK işlemi yapılabilecek)

Gerekli diğer tablolar

Protokol Defteri
1 Protokol No (Birincil Anahtar)
2 Tarih
4 Bakan Doktor
3 Tanı
5 Sonuç (Oluşturulacak Sonuç Tablosundaki seçenekler)

Yatan Hasta Vizete Defteri
1 Protokol No (Birincil Anahtar)
2 Tarih
3 Sonuç (Buradaki sonuçlar İyileşme ve Sevk olasilir)
ve diğer bilgiler

Yazılan İlaçlar Defteri
1 Protokol No
2 ilaçsırano
3 tarih

Bu tabloların dışında örneğin verilen istirahlar tablosu gibi tablolar olabilir.
Yukarıda yazdığım tesbitler doğru ise bu tablolar arasında ilişkiler kurulup, formlar oluşturulması ve sorguların yapılması gerekir.

sayın üstadlar ne zamandır takip ediyorum kimse yardım etmeyecek mi :(

Access veya SQL Veri DB kullanmak yerinde olur. Acces te tablolar oluşturulup birbiriyle ilişkilendirilebilir. Excell UserFormlar vasıtasıyla acceste işlemler yaptırılıp (Sorgular ve diğer işlemler gibi.) excelle aktarılabilir. Ama Sağlık sektöründe bulunmadım işleyiş ve prosedürler hakkında bilgim yok..

valla acces kullanmadım hiç exceli de ehvenişer bi şekilde kullanıyorum hiç bilmiyorum istenilen tabloları yapabiliirm fakat ilişkilendirm işini yapamam ilişkileri de anlatabiliirm birlikte yaparsak çok mutlu olurum şu yorumu bile gördüğüme çok sevndm ya..
çok teşekkür ederim

Geri