• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

harici bellekteki dosyaya ulaşma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2003 türkçe
ofis 2007 türkçe
selam
sorunum exel de B sütünunda listelediğim isimlerle aynı adı taşıyan klasörü harici bellek de, makro yardımı ile bulup c sütununda köprü kurması.
fakat bunu listenin tamamında değil, aktif olan hücrede ki isme denk gelen klasörü bulmasını istiyorum. ben amatörce uğraştım ve form da yer alan bazı uygulamaları kullandım ama işime yaramadı yardımcı olursanız sevinirim.

Selam,
klasörün isimleri B sütununda olduğunu ve B1'den başladığınızı düşünelim.
c1'e aşağıdaki kodu yazıp aşağı doğru çekiniz.
=EĞER(B1="";"";KÖPRÜ("E:\"&B1&""))

Son düzenleme:
ergunguler76

ilgine teşekkür ederim ama c1 hücresin den itibaren aşağı çekince formül rakamları değişmesine ramen hücre içi metin b1 de yazılı olan metin c2, c3.... de de yazılıyor.
benim istediğim listenin tamamı değil aktif olan hücrede yazılı olan klasörü, makroyu çalıştırdığım zaman harici hard diskten bulup köprü kurması.

Selam,
2.mesajdaki formül dün yeniden düzenlenmiştir. Tekrar denediniz mi?
sorunuzda aynen şöyle diyorsunuz
"B sütünunda listelediğim isimlerle aynı adı taşıyan klasörü harici bellek de, makro yardımı ile bulup c sütununda köprü kurması." yukarıdaki formül bunu karşılıyor. ben denedim.
aktif olan hücreden kastınız nedir? istediğiniz üzerine tıkladığınızda o klasör karşınıza gelecektir.
örnek dosya eklerseniz daha iyi olur.

selam
sayın ergunguler76
förmül fikri için teşekkürler bahsettiğiniz formül (=EĞER(B1="";"";KÖPRÜ("E:\"&B1&"")) bu ise bunu denedim ve ben bunda şöyle bir değişiklik yaptım (=EĞER(B2="*.*";B2;KÖPRÜ("G:\"&B2&"")) çünkü klasörü bulup yolu belirtilen hücreye adını yazması gerekiyor. yani B2 deki isim eğer G: de var ise formülü girdiğim C3 e adını yazıp köprü kursun. maksat bu. Fakat karşılaştığım bir sorun var benim bilgim bunu çözmeye yetmedi.
birincisi formülü C1 hücresine yazıp aşağı doğru çekince evet formülleri giriyor ama aktif değil. yani C1 hücresi çalışıyor ama C2, C1 de olan aynı ismi yazıyor, formül düzenlemeyi açıp müdahale etmeden tamam dersem aktifleşiyor. ve B2 deki ismi silmeme rağmen C2 hiç değer kaybına uğramadan B2 de isim yazılıymış gibi işlem görüyor. ben bunu makro yardımıyla tek bir müdahaleye düşürdüm ama binlerce klasör için düşünürsek bayağı bir uğraş gerektiriyor.
başınızı ağırttıysam kusura bakmayın başarılar dilerim.

Sayın erkaan,
E:\ kısmını isteğinize göre yapmanızı hatırlatmayı unutmuşum. Kusura bakmayın.
"B1" şeçimi de size kalmış. (=EĞER(B1="";"";KÖPRÜ("E:\"&B1&"")) formülünü C1'e yazacaksınız.
B2'den başlatırsanız C2 yazacaksınız.
gönderdiğim formüldeki B1="";"" B1 boş olduğu zaman C1 hücresini de boş bırakacaktır.
B2="*.*"; diye niye kullandınız? Siz yoksa B sütununda dosya isimleri mi listeliyorsunuz?
Ancak ilk sorunuzda aynen şöyle diyorsunuz
"B sütünunda listelediğim isimlerle aynı adı taşıyan klasörü harici bellek de, makro yardımı ile bulup c sütununda köprü kurması."
size ekte dosya gönderdim. inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Geri