• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Harfleri sil

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
B sütunda Harf ve rakamlardan oluşan verilerim var, yaklaşık 30bin kadar,

A 7508 D5 0 D7 00 00
A 8334 G1 0 00 00 00
A 8334 G1 1 00 00 00
A 8345 L7 2 91 00 00
A 9490 C9 0 2A 00 00
A 9490 C9 0 2A 00 00
B 7172 H4 6 66 00 00

bir buton yardımıyla sadece ilk harfleri silmek istıyorum. Yapılabilir mi...

Bugün bu tarz örneklerden bol miktarda verildi... :redface:

Deneyiniz...
Kod:
[SIZE="2"]Sub Emre()
    Dim i As Long
    For i = 1 To Range("B65536").End(3).Row
    Cells(i, "C") = Mid(Cells(i, "B"), 3, 20)
    Next i: i = Empty
End Sub[/SIZE]

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub ilkhsil_59()
Dim myarr(), i As Long
sat = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
myarr = Range("B1:B" & sat).Value
For i = 1 To UBound(myarr, 1)
    myarr(i, 1) = Right(myarr(i, 1), Len(myarr(i, 1)) - 1)
Next i
Application.ScreenUpdating = False
Range("B1:B" & sat).ClearContents
Range("B1").Resize(UBound(myarr, 1), 1) = myarr
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", _
vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName
End Sub

Merhaba,
İlgileriniz için teşekkür ederim, her iki kodlar aynı işlemi yapıyor. murat beyin yazmış olduğu kodlar, yan sütuna aktarıyor, evren beyin kodları ise bulundukları sütunda işlmelerini yapıyor.
evren beyin kodları daha çok çalışmama uygun. Tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık..

Deneme kodlarıdır bunlar, asıl verilere zarar gelmemesi için "C" sütununda gösterdim.
Cells(i, "C") = Mid(Cells(i, "B"), 3, 20) buradaki C harfini B yaptığınızda istediğiniz olacaktır...

Bunu bileceğinizi tahmin etmiştim..

hmm :)
Teşekkür ederim Makro bilmediğimden aydınlattığınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Çok sağolun

Kusura bakmayın ama 395 mesaj yazmışsınız ve hâlâ birşeyler öğrenememişseniz yazık derim...
Bilmiyorsunuz ve bilmekte istemiyorsunuz sanırım. Böyle daha kolay değil mi ?

Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz, birşeyler öğrenmedim değil. çok şey öğrendim. Öncelikle bu sitede kiminin yükünün ortadan kaldırılması, kiminin işten ayrılmalarına engel olunması en çokta yardım severliği,
Ben Makro yazamıyorum ama ufak tefek değişiklikler yapıyorum. Makro yazamıyorum ama, bende Bilgisayar tamirinde iyiyimdir. Gerek uzaktaki pc lere gerek yakınımdakilere bende bu şekilde yardımcı oluyorum. Bende bu sitede ki herkese sizler gibi yardımcı olmayı çok istiyorum.

İyi niyetli olabilirsiniz ona bir sözüm yok, ama ben sizin gibi düşünmüyorum ve bu yüzden yanlış düşünüyor olabilirim.

Saygılar.

Herkesin Fikrine ve düşüncesine Özellikle saygıda kusur edilmesine özen gösteren birisiyim.
Tabiki de sizin sözyledikleriniz haksız değil. Art niyeli olmadığımı ayrıca bende söylemek isterim.
Bu arada bu sitede ki tüm herkese Teşekkür ederim , Bilmeden bir kusur yada hata ettimse af ola diyorum. herkese gönülden saygılarımı sunarım.
Herşey için sonsuz teşekkürler.

Geri