harflere sayı atama

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
ben üniversite öğrenciyim.Makine dinamiği diye bir dersimiz var.Ve hocamız excelde bir ödev verdi.yapmak istediğim şey örneğin
K1 = d/a ve K2= d/c
ve son olarak A= 3K1-4K2 ...yani ben ayrı ayrı hesap makinesinde hesaplayıp oraya yazmak yerine harflere sayı atamak istiyorum ..örneğin benim çalışma sayfamla işim bitene kadar d=80 olsun a=120 olsun...çünkü bu verdiğim örnekler sadece çok küçük bir bölüm formül..örneğin;

k5= (a)kare -(b)kare+(c)kare+(d)kare / 2(a)(c) gibi...

ödevde daha çok takılacağım kısımlar olcak yine size danışcam ama şimdilik sorunum budur şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için..
ÖDEV(İÇERİK)
-tablo oluştur
-tablodaki değerlere göre grafik çıkar
-ve 4 çubuk mekanizmasını animasyon şeklinde göster

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Konu başlığını sorunuzu özetleyecek şekilde değiştiriniz. Herkes yardım gibi başlık atarsa ekranın halini düşünebiliyor musunuz?

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
çok haklısınız değiştirdim :).. Bir de benzer konu açılmış farkındayım ama ben sorunuma yanıt bulamadığım için tekrar açmak istedim bunu da belirtmek istedim ...

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bahsettiğiniz tablonun bir örneğini mutlaka bir yerlerde görmüşsünüzdür ya da notlarınız/kitaplarınız arasında vardır.

Biz tabloyu hiç görmedik bilmiyoruz, neye benzer, satırlarda ne vardır, sütunlarda ne vardır, A'dan kastınız nedir, d'den kastınız nedir, bunlar nasıl değer alırlar, birimleri nedir hiçbir fikrimiz yok.

Siz öncelikle o tablonun bir benzerini oluşturup buraya ekleyin ki biz tablonun nasıl bir şey olduğunu görelim. Daha sonra formül oluşturmak belki de işin kolay kısmı olacaktır.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın excel, sizin verdiğiniz örnek sadece tek hücre ya da satır için geçerli. Arkadaşın yapmak istediğiyse sanıyorum K1'deki değeri (hücre olarak a3) sayılardan değil de hücrelerden nasıl alınacağı.

Kısacası arkadaş formülü
Kod:
 =(H3^2+I3^2+J3^2+K3^2)/(2*H3*K3)
olarak düzenlemeyi bilmiyor ve nasıl yapacağını soruyor.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın emreberk, anlaşılıyor ki excel konusunda hiçbir şey bilmiyorsunuz. Öncelikle size önerim excelde formül oluşturmayla ilgili araştırma yapmanızdır. Örneğin:

http://www.excel.web.tr/f60/excel-ve-formuller-t94794.html

Bu adreste excel formüllerinin nasıl kullanıldığıyla ilgili çok güzel bir dosya var.

http://www.excel.web.tr/f60/yeni-ba-layanlar-icin-excel-2003-notlary-t61474.html

Burda da yeni başlayanlar için çok güzel bir konu var.

Bunlara bezner konuları forumun Excel Dersanesi bölümünde bulabilirsiniz.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
harflere değer atama ile ilgili eğersay(a1:a32;"a")*1 burada a1 den a32 ye kadar alan içinde a değerine 1 atadım
yada
=toplacarpım(--(a1:a32=*a*))*2 burada a değerine iki değeri atadım digerlerinide buna gore duzenlersiniz kolay gelsin
burada harflerin kuçuk ise kucuk olana değer atamıs olur unutmayınız kolay gelsin

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sanıyorum sayın parametre de konuyu yanlış anlamış. Arkadaşın sorduğu "a" tabloda H sütunundaki değerler oluyor. Şöyle ki;

elimizde K1=(a²+b²+c²+d²)+(2*a*c)

şeklinde bir formül var.

Bu formülü her satır için ayrı ayrı uygulamamız gerekiyor. H sütunu a değerlerini, I sütunu b değerlerini, J sütunu c değerlerini ve K sütunu da d değerlerini içeriyor. K1 ise C sütununda yer alıyor. Yani C sütunundaki değerleri K1=(a²+b²+c²+d²)+(2*a*c) formülüne uygun olarak tablodan yararlanarak bulmamız gerekiyor.

Aynı şekilde K2 ve K3 ile radyan vs için de tablodan ve standart formüllerden yararlanarak tabloyu oluşturmamız gerekiyor. Kısacası a, b, c ve d'nin farklı değerlere karşı K'ların değerlerinin bulunduğu tablo oluşturulacak. Arkadaşa bu ödev olarak verilmiş.

Arkadaş maalesef excelde formüllerin nasıl oluşturulduğunu bilmediği için derdini de anlatamıyor ya da eksik/yanlış anlatıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe

excel'i tablo oluşturma dışında ve basit formülleri dışında hiç kullanmadım ki zaten benim gördüğüm programlar autocad solidworks ve matlab...hangibirine yetişeyim anlamadım...Malesef hocamız biraz uğraştırmayı seviyo bizi o yüzden böyle sıkıntı çekiyorum..