• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Harf Yanına Formül Yazılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese merhaba. Excele yeni başlayan biri olarak bir sorum olacak. Bu soruyu bir örnek ile ifade etmeye çalışayım. Diyelim ki "F" sütununda veriler var ve "A1" hücresinde de tamsayı üreten bir formül var. Benim istediğim şey "A1" hücresinde oluşan sayıyı satır numarası olarak alıp F sütunundaki o satırda bulunan veriyi boş bir hücreye yazdırmak. Mesela "B1" hücresine. Örnek: "A1" hücresi 3 sayısını üretsin. "F" sütununda 3. satırda bulunan (F3) veriyi "B1" hücresine yazsın. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

B1 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI("F"&A1);"")
formülünü uygulayınız.

Yüzsüzlük kabul etmezseniz şayet bir sorum daha olacak. Bir formülden aldığım veriyi başka bir hücreye yazmak mümkün mü tabi yazılacak hücreye formül yazmamak koşulu ile. Örneğin A1 hücresine bir formül yazdım bu formülün sonucunu otomatikman B1 hücresine yazsın. B1 hücresine =A1 gibi bir formül yazmadan. Bu mümkün mü? Saygılarımla.

Bu söylediğiniz sadece makro ile mümkün.
Ancak benim de makro bilgm yeterlideğil malesef.
İyi günler dilerim.

Sayın @hawking62 ;

Örneğin A1 hücresindeki 6 değeriyle B1 hücresindeki 4 değerini C1 de toplayıp 10 sonucunu aldığınızı varsayıyorum. Bunu formülsüz halde de D1 e kopyalamak istediğinizi varsayıyorum.
Kod:
Sub deger()
Range("C1").Select
Selection.Copy
Range("D1").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
End Sub
Bu kod C1 deki TOPLA(A1,B1) formülünden doğan 10 değerini sadece değer biçimiyle D1 e yazar.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim TEGCreative. Kodu denedim oluyor. Lakin şöyle bir sıkıntı var ki ben a1 ve b1 değerini değiştirdiğim an bu kod devre dışı kalıyor. Saygılarımla

Merhaba,

A1'deki formülün sonucu B1 hücresinde görünmesi için,

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address(0, 0) <> "A1" Then Exit Sub
Range("b1").Value = Target.Value
End Sub

Çok teşekkür ederim kuvari. İşe yarıyor. Rica etsem "Satır birleştirme ve Toplama" başlığı altında bir sorum daha vardı. ona da bir göz atabilir misiniz? Saygılarımla...

Geri