• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Harf sayısını bulmak

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
öncelikle herkese merhaba
benim problemim excel de bir satırda bulunan harfleri satır sonunda toplayıp kaç adet olduğunu nasıl bulurum
mesela
xxxxxxxxxxxxxxx 15

şeklinde ?:yardim:

Kelimeniz a1 hücresinde ise b1 hücresine =UZUNLUK(a1) yazabilirsiniz.

Merhaba.
Aşağıdaki formül ile A1 hücresindeki karakter adedini bulursunuz.
=UZUNLUK(A1)
Sayın ripek le ayni anda cevap vermişiz .Göremedim.

Merhaba.
Aşağıdaki formül ile A1 hücresindeki karakter adedini bulursunuz.
=UZUNLUK(A1)

onu anladım ama dediğim gibi 30 hücre var bazısı 'x' bazısı 'i' bazısı 'o' satırın sonunda bir hücrede kaç x olduğunu diğer hücrede kaç i olduğunu bir diğerinde kaç o olduğunu nasıl yapıcam

O zaman x'leri saydırmak için =EĞERSAY(a1:a30;"x") formülünü kullanabilirsiniz.

Umarım x'ler sayı değildir.

Tek bir hücrede saymak için

i leri saymak için

=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1);KÜÇÜKHARF("i");""))))

x leri saymak için

=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1);KÜÇÜKHARF("x");""))))

Aralıkta saydırmak için

=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(A1:A30)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1:A30);KÜÇÜKHARF("x");""))))

=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(A1:A30)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(A1:A30);KÜÇÜKHARF("i");""))))

x ler için

=UZUNLUK(A1)-(UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"x";"")))

i ler için
=UZUNLUK(A1)-(UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"i";"")))

Kırk gün durak bir gün gerek harikasınız arkadaşlar işim görüldü. Teşekkürler.

Arkadaşlar aranızda yeniyim. Benim bir sorum olacaktı. Benim yapmaya çalıştığım buna benzer birşey. Bu restaurantlarda kullanılan adisyondan yapmaya çalışıyorum.
Mesela a1 hücresi ürün adı.Çay b1 hücresine XXX/ yazdım diyelim. C1 hücresi ise bunu 7 olarak yorumlayacak.
ben =uzunluk(a1)*2 ile sadece harfsayısının 2 katını bulabildim. İyi günler. İyi forumlar.

Arkadaşlar aranızda yeniyim. Benim bir sorum olacaktı. Benim yapmaya çalıştığım buna benzer birşey. Bu restaurantlarda kullanılan adisyondan yapmaya çalışıyorum.
Mesela a1 hücresi ürün adı.Çay b1 hücresine XXX/ yazdım diyelim. C1 hücresi ise bunu 7 olarak yorumlayacak.
ben =uzunluk(a1)*2 ile sadece harfsayısının 2 katını bulabildim. İyi günler. İyi forumlar.

Şu formülü deneyiniz:
Kod:
=(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"X";"")))*2+UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"X";""))

Son düzenleme:
Ayrıca isterseniz aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp, sayfanıza bir düğme ekleyerek o düğmeye her basışınızda sizin yerinize / ve X yazmasını sağlayabilirsiniz:

Kod:
Option Explicit
Sub değişik_karakter()
With WorksheetFunction
If Range("A1") = Empty Then
Range("A1") = "/"
ElseIf .CountIf(Range("A1"), "*/*") > 0 Then
Range("A1") = Replace(Range("A1"), "/", "X")
Else
Range("A1") = Range("A1") & "/"
End If
Range("A2").FormulaR1C1 = _
        "=IF(RIGHT(R[-1]C,1)=""/"",LEN(R[-1]C)*2-1,LEN(R[-1]C)*2)"
End With

End Sub

Ya da aşağıdaki kodları yine bir modüle yapıştırıp bir düğmeye atarsanız, seçili olan hücrede düğmeye tıklattıkça / ve X'leri yazar, yanındaki hücrede de kaç tane olduğunu gösterir.
Kod:
Sub çaylar()
With WorksheetFunction
If Selection = Empty Then
Selection = "/"
ElseIf .CountIf(Selection, "*/*") > 0 Then
Selection = Replace(Selection, "/", "X")
Else
Selection = Selection & "/"
End If
Selection.Offset(0, 1).FormulaR1C1 = _
        "=IF(RIGHT(RC[-1],1)=""/"",LEN(RC[-1])*2-1,LEN(RC[-1])*2)"
End With

End Sub

Teşekkür ederim. ama bunlar ihtiyacımı karşılamadı malesef. Örnek Teşkil etmesi açısından çalışmamı yolluyorum. İyi Günler.

Ekli dosyalar

ilk mesajımdaki (12. mesaj) formülü denememişsiniz bile! Verdiğim her çözüm sizin ilk mesajda sorduğunuz soruya tam cevaptır.

denedim. Sayfa 2'de gömülü. bir daha üzerinde durayım o formülün.

Sayfa2'de a1'e burak yazmışsınız, onun yerine XX/ ya da XX ya da XXX/ ya da X/ ya da X yazarak deneme yapın bakaılm formül çalışıyor mu?

Çalıştı. Teşekkür Ederim. Xlerde istediğim gibi 2'li sayıyor. Gerisinde ne yazarsam yazayım hep 1 sayı olarak kabul ediyor. İhtiyacıma cevap veriyor. Teşekkür ederim.

Verdiğim en son kodu dosyanıza ekledim. sartfgf sayfanızda EKLE diye bir düğme var o düğmeye her tıkladığınızda o anda seçili olan hücreye belirttiğiniz gibi / ve X yazar, örneğin ilk basışta /, 2.de X, 3.de X/ şeklinde devam eder. Hemen yanındaki hücreye de istediğiniz gibi tıklama sayısını yazar. Tabi istediğiniz gibi çalışması için c sütununda bir hücre seçiliyken düğmeye tıklamanız daha uygun olacaktır:

Ekli dosyalar

Geri