• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hareketli commandbuton ?

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Tr 64 Bit , Turkce
Merhaba Arkadaslar bu assagidaki makro calisiyor ama sadece tek kosullu b5 ile b20 arasinda ki hucrelerden birisi aktif ise soltarafta ki sutundaki buton ayni seviyede takip ediyor aktif hucreyi, ama bana bu islemin 3 ayri yerde sutunda 3 ayri butonla calismasi lazim , simdi acilmis olan 3 adet command butonum var 1 cisi assagidaki gibi "cmd1" ve calisiyor ve bana calisan formule ek olarak cmd2 butonunun d5:d20 hucreleri arasinda iken cmd2 de bulundugu hucreden actif hucreni satirini takip etmesi assagidaki (Private sub) gibi ve cmd3 butonu icind g5:g20 arasinda iken aktif olmasi gerekiyor assagisdaki (Private sub) gibi umarim aciklaya bilmisimdir.
Simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin.

-----------------------------
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [B5:B20]) Is Nothing Then Exit Sub
cmd1.Top = ActiveCell.Top

End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [B5:B20,D5:D20,G5:G20]) Is Nothing Then Exit Sub

If Target.Column = 2 Then
        CommandButton1.Top = ActiveCell.Top
    ElseIf Target.Column = 4 Then
        CommandButton2.Top = ActiveCell.Top
    Else
        CommandButton3.Top = ActiveCell.Top
    End If

End Sub

Hocam cok tesekkurler bu kodlar isimi gordu, elinize saglik

Merhaba hocam bir sorum daha olacak yukarda command butonu takip ediyor ama o commandlara userform.show a bagladim , Ama her hangi bir ucredeyken acilmasini yani tiklansa bile calis masini istemiyorum, sadece gecerli commandin atanmis hucrelerinde oldugu zaman islemi gereceklestirmesi gerekiyor

commandbuton1 icin secili hucre yandaki gibi ise commanda bastigimda calissin istiyorum [B5:B20]
yani targette secili hucrelerde iken ve commman butonun yanindaki hucrede iken calissin ,
umarim anlata bilmisimdir
Simdiden tesekkurler

...

Butonun Click olayına

If ActiveCell.Column = 3 Then 'Üçüncü Sütunda herhangi bir hücre aktif ise
................. Yapılması istenen işlemler
End If

Koşula bağlı bir çalışma sağlaya bilirsin.

Merhabalar , bu yukaridaki islemler isimi cozdu ama soyle bi sorun cikdi , command butununa listbox bagladim , listkox da listeleri gelismis filtreyle aldim, ama filtreyi nerde yaptiysam , active hucre orada yada benim belirledigim hucrede oluyor, ornegin b6 hucresine , listbox istedigim veriyi o hucreye yazacak ama , aktiv hucreyi sabitlersem b5:b20 arasinda sadece b6 calismis oluyor oda olmuyor, olmasi gereken gelsmis filtre calidikdan sonra , command butonun bulundugu hucrenin yanindaki hucrede, command butonun a7 hucresinde ise , gelismis filtre cagrildikdan sonra imlecin basladigi yere yani command1 yanindaki hucrenin (b7)aktif olmasini yapa bilirmiyiz?

Son düzenleme:
Tekrar merhaba bu mesjım için bir çözüm yokmu acaba , yada tam anlatamadımmı sorunumu

Yada su sekilde soyleyeyim listboxda icindeki listeye tıkladıgımda listede tıkladıgım satırın command butunu nerede duruyorsa onun yanındaki hucreye nasıl yazdıranbilirim mesela command butonu A7 hucresinde duruyor ise listeye mouse la tıkladıgımda secili olan satır da Giresun yazıyor diyelim ve Giresun yazan satıra tıkladığımda Girsun yazısını A7 hucresinin yanındaki hucreye yani B7 hucresi ne atamam gerekiyor şimdiden yardımlarınız için tesekkurler

Commandbutton yerine Aktife Hucre sorunu

Merhabalar , bu yukaridaki islemler isimi cozdu ama soyle bi sorun cikdi , command butununa listbox bagladim , listkox da listeleri gelismis filtreyle aldim, ama filtreyi nerde yaptiysam , active hucre orada yada benim belirledigim hucrede oluyor, ornegin b6 hucresine , listbox istedigim veriyi o hucreye yazacak ama , aktiv hucreyi sabitlersem b5:b20 arasinda sadece b6 calismis oluyor oda olmuyor, olmasi gereken gelsmis filtre calidikdan sonra , command butonun bulundugu hucrenin yanindaki hucrede, command butonun a7 hucresinde ise , gelismis filtre cagrildikdan sonra imlecin basladigi yere yani command1 yanindaki hucrenin (b7)aktif olmasini yapa bilirmiyiz?
---------------
Yada su sekilde soyleyeyim listboxda icindeki listeye tıkladıgımda listede tıkladıgım satırın command butunu nerede duruyorsa onun yanındaki hucreye nasıl yazdıranbilirim mesela command butonu A7 hucresinde duruyor ise listeye mouse la tıkladıgımda secili olan satır da Giresun yazıyor diyelim ve Giresun yazan satıra tıkladığımda Girsun yazısını A7 hucresinin yanındaki hucreye yani B7 hucresi ne atamam gerekiyor şimdiden yardımlarınız için tesekkurler

Merhaba Arkadaslar ekde resimlede aciklamaya calisdim neden kimse yardimci olmuyor acaba.

Ekli dosyalar

• list1.jpg
    list1.jpg
    202.2 KB · Görüntüleme: 4
  • list2.jpg
    list2.jpg
    190.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Kullandığınız kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
Sub ContRaporCEK()
    Range("ContRaporListTemizle").Clear
    Sheets("CntRaporkart").Range("listecntraport").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets("Hmz").Range("Criteria"), CopyToRange:=Sheets("Hmz").Range("AE4:AM4"), Unique:=False
End Sub

Kullandığınız kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
Sub ContRaporCEK()
    Range("ContRaporListTemizle").Clear
    Sheets("CntRaporkart").Range("listecntraport").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets("Hmz").Range("Criteria"), CopyToRange:=Sheets("Hmz").Range("AE4:AM4"), Unique:=False
End Sub

Hocam elinize saglik cok guzel olmus cok sagolun.

Geri