- Excel Vers. ve Dili
- 2010
Merhabalar,
Harcamalara ait uzunca bir listem var. Yapılan harcamaların türlerine göre ayrıştırmak istiyorum.
Harcama dökümü aşağıdakine benzer bir yapıdadır.
TARİH--- AÇIKLAMA--- TUTAR--- TÜR
26/5/2014--- TAYYİP KEBAP RESTOR AFYON--- 1020.75--- YEMEK BEDELİ
27/5/2014--- EKMEL PİDE SALONU ISPARTA --- 1460.5--- YEMEK BEDELİ
28/5/2014--- SELO DEMİR İMALAT LTD--- 10000.49--- İNŞAAT BEDELİ
31/5/2014--- GUNES YAPI MARKET--- 12200.81--- İNŞAAT BEDELİ
Yapmak istediğim ise bu tablonun soluna açacağım sütunda AÇIKLAMA kısmında "KEBAP", "PİDE" gibi metinlerin bulunduğu harcamaları "YEMEK BEDELİ" olarak gruplamak. Aynı şekilde içinde "YAPI MARKET", "DEMİR" geçen harcamalar "İNŞAAT BEDELİ" olarak gruplamak.
Türler için AÇIKLAMA kısmında aradığım metinler içinde bir tablom mevcuttur. Özetle ; AÇIKLAMA kısmı içinde aradığım metin türleri de 10'a yakındır. Bir kısmını aşağıda paylaşıyorum.
AÇIKLAMA TÜR
KEBAP YEMEK BEDELİ
PİDE YEMEK BEDELİ
YAPI MARKET İNŞAAT BEDELİ
TASARIM PROJE BEDELİ
ŞEKERLEME YEMEK BEDELİ
GIDA MARKET YEMEK BEDELİ
.
.
.
Yapılmak isteneni tekrar özetlersem. Mevcut harcama listemi harcama türlerini saptayabilmek için açıklama kısmından faydalanmak istiyorum. AÇIKLAMA kısmında geçen anahtar sözcükleri yakalayarak sonuca gidebileceğimi düşünüyorum . Ama nasıl ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Harcamalara ait uzunca bir listem var. Yapılan harcamaların türlerine göre ayrıştırmak istiyorum.
Harcama dökümü aşağıdakine benzer bir yapıdadır.
TARİH--- AÇIKLAMA--- TUTAR--- TÜR
26/5/2014--- TAYYİP KEBAP RESTOR AFYON--- 1020.75--- YEMEK BEDELİ
27/5/2014--- EKMEL PİDE SALONU ISPARTA --- 1460.5--- YEMEK BEDELİ
28/5/2014--- SELO DEMİR İMALAT LTD--- 10000.49--- İNŞAAT BEDELİ
31/5/2014--- GUNES YAPI MARKET--- 12200.81--- İNŞAAT BEDELİ
Yapmak istediğim ise bu tablonun soluna açacağım sütunda AÇIKLAMA kısmında "KEBAP", "PİDE" gibi metinlerin bulunduğu harcamaları "YEMEK BEDELİ" olarak gruplamak. Aynı şekilde içinde "YAPI MARKET", "DEMİR" geçen harcamalar "İNŞAAT BEDELİ" olarak gruplamak.
Türler için AÇIKLAMA kısmında aradığım metinler içinde bir tablom mevcuttur. Özetle ; AÇIKLAMA kısmı içinde aradığım metin türleri de 10'a yakındır. Bir kısmını aşağıda paylaşıyorum.
AÇIKLAMA TÜR
KEBAP YEMEK BEDELİ
PİDE YEMEK BEDELİ
YAPI MARKET İNŞAAT BEDELİ
TASARIM PROJE BEDELİ
ŞEKERLEME YEMEK BEDELİ
GIDA MARKET YEMEK BEDELİ
.
.
.
Yapılmak isteneni tekrar özetlersem. Mevcut harcama listemi harcama türlerini saptayabilmek için açıklama kısmından faydalanmak istiyorum. AÇIKLAMA kısmında geçen anahtar sözcükleri yakalayarak sonuca gidebileceğimi düşünüyorum . Ama nasıl ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.