• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hangi sütunda kaç adet renkli hücre var

Excel Vers. ve Dili
6
merhaba arkadaşlar

benim bir tane excel sayfam var bu sayfada rakamlar var ve bunların yarısı kırmızı renk yarısı da sarı renk ben bu sayfadaki sürunlarda kat tane kırmızı kaç tane sarı olduğunu nasıl bulabilirim
örnek dosya koydum onu ilcelediğinizde beni daha iyi anlayacaksınız

teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Linki incelermisiniz..

Renkli Hücreleri Toplama ve Sayma

Eğer hücreleri koşullu biçimlendirme ile renklendiriyorsanız bu koşulları açıklarsanız buna görede formül yazılabilir..

.

cevabın için teşekkürler

ben koşullu biçimlendirme ile yapmadım arkadaş makro yazdı bir tane sağolsun
öyle renklendirdim.ben dediğiniz linke baktım ama benim istediğim gibi birşey değil ben renkli hücre kaç tane onu bulmak istiyorum her sütun altına örneğin
a sütununda 22 tane sayı var ve bunların 10 tanesinin hücresi kırmızı 12 tanesi sarı sürunların altına 10 tane kırmızı onun altınada 12 tane sarı yazmasını istiyorum
anlatabildim umarım

Bir kullanıcı Tanımlı Fonksiyon yazdım aşağıdaki Kodları Bir modul açıp yapıştırın
renk değişkenine 3 girerseniz kırmızıları sayar
renk değişkenine 3 girerseniz kırmızıları sayar
Sizin örneğinizdeki B4 hücresine
=renksay(3;B1:B22)
yazarsanız kırmızıların sayısını
Sizin örneğinizdeki B4 hücresine
=renksay(6;B1:B22)
yazarsanız sarıların sayısını
verir.
yantarafa doğru uzatırsanız tüm sütunlarda aynı işlemi yapar.

Function renksay(renk, dizi As Range)
For i = 1 To dizi.Count
If dizi(i).Interior.ColorIndex = renk Then
say = say + 1
End If
Next
renksay = say
End Function

çok teşekkürler

2 kez yardım ediyorsun çok teşekkür ederim
senin bu bilgilerine imrendim dorusu
bir sorum olucak bende öğrenmek istiyorum fakat excelde değilde vb kendisini öğrenmek istiyorum vb ile excel vb arasında bi fark var mı?

Ben bilgilerin çoğunu Formdan öğrendim. Elbette vb, Exceldeki vba dan çok daha kapsamlı. Size kolay gelsin.

ben koşullu biçimlendirme ile renklendirdiğim renkli hücreler için sizin formülü kullandığım da otomatik olarak değiştirmiyor... acaba benmi yanlış yapıyorum... teşekkürler...

Sorunum dolgu rengi saydırma ile ilgili... yardımlarınızı bekliyorum... ekte örnek dosyamı yolladım.. açıklaması da içerisinde var.. teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Koşullu biçimlendirme ile renklenen hücreleri saymak zahmetlidir. Bunun yerine koşullarınızı saydırın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--($E$1:$E$15=F1:F15))

çok teşekkürler... ama burada renkleri saydıramıyoruz sanırım... hücre içerisinde yer alan aynı rakam veya harfleri sayıyor...

Dediğim gibi saydırabilirsiniz fakat zahmetli kodlar yazmak gerekecek. Bunun yerine koşullu biçimlendirme işleminde kullandığınız sorguları kullanmak daha mantıklıdır.

Ben anlıyamadım ama uğraşıyorum yapmak için... ilginiz için teşekkürler...

Korhan Bey,

=TOPLA.ÇARPIM(--($E$1:$E$15=F1:F15)) formuldeki -- nin anlamı bana açıklayabilirmisiniz

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Geri