• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hangi formülle bu işlemi yapabilirim

Plakaları elle yazana kadar, veri doğrulama ile listeden plaka seçseniz olur mu?

Hayır elle yazmam gerekiyor. Yani başka sayfadan buraya değerleri yapıştıracağım. Açılır liste burada işime yaramıyor.

Açılır liste derken veri doğrulamadaki listeden bahsediyorum, yani plakalar hazır liste olarak gelecek siz oradan seçeceksiniz. yanlış anlaşılma olmasın diye yazdım.

Veri doğrulamayı öğrendim onu başka dosyalarımda uyguluyorum. Fakat burada dosyayı incelediyseniz sağ tarafında iki adet daha uyarı kısmı var orayı yaptım. Hesaplama kısmını. Ve fatura alınız gibi. Buraya uygun bir formül ya da makro bulamadım.

turanb adı altın üye yardımcı olmaz için bir kod yazdı gönderdi ama bunu bu sayfaya nasıl uygulayabilirim.

Sub PLAKA()
'
' PLAKA Makro
'

'
Range("R4:R63").Select
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="LİSTE", RefersToR1C1:= _
"=Sayfa1!R4C18:R63C18"
ActiveWorkbook.Names("LİSTE").Comment = ""
Sheets("Sayfa2").Select
Range("F7:F23").Select
With Selection.Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:="=LİSTE"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = "Uyarı'"
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = "Yanlış Plaka Girdiniz..."
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
End Sub

Verilen makro kodudur makro ekleyip kod bölümüne verileni yazınız.
Alternatif olarak anasayfa bölümündeki Plakalar tekrarlı değilse, yani sadece bir kez yazılıyorsa aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(TOPLA(EĞERSAY('ANA SAYFA'!R4:R63;F7:F23))=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F7:F23);"Doğru";"Hata Yaptın")
Not: Formül dizi formülüdür, formülü yazdıktan sonra hücre içindeyken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basınız.

işte bu isteğim şey

tam isteğim gibi olmuş. teşekkür ederim.

Geri