• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hangi Ders Saati

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Aramlarda bulamdım..

Okullarda ( özellikle idarecilere) sık sorulan soru bu,
- "Şu an kaçıncı ders"

Heran saate bakıp , kaçıncı derste olduğunu hasaplamak yerine...

Progmı küçük pencerede devamlı açık tutup görmek mümkünmü...

Sadece bi pencere, YAZACAK.. '6. Ders .... 8. Ders..gibi

veya .. 6. Tenefüs gibi bilgi yazacak....o kadar...

bir stuna ders saatlerini giricez. yanına o saat aralıgında yazacak bilgi girilcek...program o saat aralığında o bilgiyi ekranda tutucak...

Ör A1 Stununda Yazan: 7:40 -- B1 Stununda Yazan 1. Ders
A2 Stununda Yazan 8:20 -- B2 Stununda Yazan 1. Tenefüs
A3 Stununda Yazan: 8:30 -- B3 Stununda Yazan 2. Ders
A4 Stununda Yazan 9:10 -- B4 Stununda Yazan 2. Tenefüs

Program 7:40 dan 8:20 ye kadar ekranda B stununda yazan 1. Dersi gösteriri olacak
satt 8:20 den 8:30 kadar da ekranda 1.Tenefüs yazısı görülcek
sonra saat 9:10 a kadar ekran 2.Ders yazıyo olacak...

Mümkünmü...

Zor olmazsa bu ekranda dersin bitimine kalan sürede ilave edilebilir..

( Ekranda: 9. Ders Yazarken Bitimine 6 Dk diyebilir )

Öğleden önce 7-9 ders öğleden sonrada 7-9 ders yapılıyo...inanın şa an kaçıncı ders olduğınu hasaplamak bağzen 4 dk mızı alıyo...bizi bu zahmetten
kurtaran Hocamız iyi bir dua alır....

TEŞEKKÜR

Efendim, Şöyleki; davamlı ekranın bir köşesinde o yazıyı göstersin istiyorum..( kaçıncı derste olduğumuzu)

Bir öneriniz varmı...Sizin Programı küçültüp ekranın bi yerinde sürekli açık tutmayı denedim..
Diğer exel çalışmalarımda küçük açıldı..yani öyle bişi yapmalıyımki diğer exel çalişmalarım etkilenmesin...

Birde ekranda bi yerde sürekli gösterir sorununu halledebilirsek...sürekli her dakika hasap yapmalı ( düğmeye basmaya gerek olmadan)

Teşekkür

Adım hıdır, elimden gelen budur maalesef.

Adım Öğrencidir,
Sorumu söyleyicidir,
Bilenden dileyicidir.

İlginize Teşekkür ederim...

Belki olur, bir yolunu bilen vardır diye sordum...

Yardımlarınızdan, ALLAH CC Rağzı olsun

Bu proje için excel pratik olmaya bilir.
.exe kurulumlu masaüstü programı daha uygun olur.
Forum üyelerinden NBATMAN ile iletişime geçin. Masaüstü programlarında oldukça kendini geliştirdi.

.

Merhaba.
Cep telefonunda kullanabileceğiniz bir şey gördüm, aşağıdaki bağlantıya bir bakın isterseniz.

OKUL SAYACI

Bence excelde bir dosyanın sürekli açık olup makronun çalışarak değişiklikler yapması exceli ve bilgisayarı gereksiz yere meşgul eder. Yani tam olarak istediğiniz şey excel için sayın Hüseyin Çoban'ın da belirttiği gibi pratik olmayabilir. Muhtemelen o dosya ve makro çalışırken excelde başka bir şey yapamazsınız.

Bu proje için excel pratik olmaya bilir.
.exe kurulumlu masaüstü programı daha uygun olur.
Forum üyelerinden NBATMAN ile iletişime geçin. Masaüstü programlarında oldukça kendini geliştirdi.

.
Günaydın Hüseyin bey,
Takdiriniz beni onurlandırdı. Bendeki bu gelişmede şüphesiz forum ve sizin gibi değerli ustaların katkısı büyüktür.
Sn. Mutluedenercan kullanıcısının talebini gerçekleştirmek mümkün. En kısa zamanda bir program hazırlayıp paylaşacağım.

Hepinizden ALLAH Rağzı olsun..

Turist Hocam, Müsadeniz olursa Sizin Programı, Okulda devamlı açık olan koridordaki ekranda tutcaz...

Hocan Sayfa korumasını kaldırdığım halde, neden yandaki mavi boş hücrelere bir ilave yapamıyorum

Buna birde kayan yazı ekliyebilsek ne iyi olur hocam...Altta devamlı o yazı kaysa...( Duyuruları yapmak için )

TEŞEKKÜR

NBATMAN Hocam ın Paylaşmayı düşündüğü program ise , okul idarecilerin bilgisayarında yüklü olacakki her an ekranın altında veya görev cubuğunda yazacak (Devamlı, saat gibi)

Son düzenleme:
Sn.mutluedenercan,
Excel imkanları ile hazırlanmış dosyanız linkte eklidir.
Tabii ki; Excel dışında çözümler olacaktır.Deneyerek; okulunuzun altyapı ve iletişim kanallarına uygun bir sonuç almanızı dilerim.

Dosyanız:LİNKTEDİR

Ekli dosyalar

İnceledim İdris Hocam...

Türist hocam, Sayafa korumasını kaldırdığım halde , neden o boştaki mavi yerlere bir ilave yapamıyorum...

Birde . Pencere üstünde yazan Microsoft Excel yazısını değiştiren kodu verirseniz sevinirim

Teşekkür

Son düzenleme:
Ercan Bey,
-SAAT sayfasındaki A1,A2,A3 ve A4 hücrelerinde yazan yazılarla birlikte,
"kayan yazı" ilave edilmesini mi istiyorsunuz?
yoksa;
-Bütün yazıların "kayan yazı" gibi mi olmasını istiyorsunuz?

Not:Sizin yazdığınız HESAPLA1......HESAPLA29 kodları ile "kayan yazı" kodları çakışabilir. Bu nedenle TAM olarak istediğiniz sonucu NET olarak açıklarsanız, daha kısa ve kolay cevap bulunabilir.

evet Hocam A1-4 deki animasyonlar dursun, ve alttada o kayan yazı geçsin olabilirmi...

2 - Üstte görünen Exel ismini değiştirebilirmiyiz ( pencere isimi)

3- Hocam, Sayafa korumasını kaldırdığım halde , neden o boştaki mavi yerlere bir ilave yapamıyorum... bu soruma cvp alamadım...

4 - Hocam, yazıyı kaydıran kodu tam alıyamdım...hangi kodlar..( ne zor bu kod işi)

Teşekkür

Müsedeniz olup olmadığını demediniz...okulda bu programı devamlı kullanmıya ( koridora asacaz ekranı )

Ders Saati Takip Programı

Hepinizden ALLAH Rağzı olsun..

Turist Hocam, Müsadeniz olursa Sizin Programı, Okulda devamlı açık olan koridordaki ekranda tutcaz...

Hocan Sayfa korumasını kaldırdığım halde, neden yandaki mavi boş hücrelere bir ilave yapamıyorum

Buna birde kayan yazı ekliyebilsek ne iyi olur hocam...Altta devamlı o yazı kaysa...( Duyuruları yapmak için )

TEŞEKKÜR

NBATMAN Hocam ın Paylaşmayı düşündüğü program ise , okul idarecilerin bilgisayarında yüklü olacak ki her an ekranın altında veya görev çubuğunda yazacak (Devamlı, saat gibi)

Merhaba sn. mutluedenercan;

vakit darlığından programı şimdilik masaüstü şeklinde dizayn ettim. Sonrasında görev çubuğuna gömülü veya hızlı başlat da gösterilebilir bir hale getiririm diye düşünüyorum.
Zipli dosya içinde bir exe, bir ikon birde font dosyası var.
bunların üçü aynı klasörde kalsın. Bu klasörden Exeye kısayol oluşturarak istediğiniz yerden çalıştırırsınız.
Bu klasördeki font dosyasını Windows klasörünün altındaki font klasörü altına kopyalayınız...
Bir deneyin bakalım istediğiniz gibi bir şey olmuş mu? Olası hatalar için kullandığınız Windows sürümünü 32 bit / 64 bit şeklinde belirterek bildirmenizi rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Geri