• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hammadde maliyeti hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba, plastik sanayi için hammadde üreten bir firmada çalışmaktayım, genellikle müşterilerimiz reçete hazırlayarak bize sipariş verirler, bu reçete bilgilerini girerek bana maliyeti çıkaracak bir programa ihtiyacım var, tabi excel de olması işimi çok kolaylaştırır :)

örneğin;
excel de çalışma kitabımda süzülmüş halde malzemeler olacak gerekli malzemeleri seçip hesapla dediğimde bana maliyeti verecek... gibi

şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyayı inceleyiniz..

sayın Kulömer, bir hammaddenin maliyetine etki eden değişkenler bu çizmiş olduğunuz tablodaki kadar değil ve bende excel e yeni başlayan değilim, benim makro vba başlığında bu konuyu açmış olmam ondandır. seçimlerimi yaptıktan sonra eklenmiş olan butonu tıklayarak maliyeti hesaplayacak ufak bir program lazım bana

İlk verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak size fikir vermesi bakımından bu küçük programı hazırlamıştım. İsterseniz istediğiniz program için bir excel sayfasında bir taslak hazırlayın, istediğiniz program ayarlarını belirtin. Gerekli kodları yazıp size tekrar yollayalım..

Sayın Kulomer Hammadde Maliyeti hesaplama için bir toola ihtiyacım var sizin daha önceden eklemiş olduğunuz dosyayı açmaya çalıştım ama açılmadı yanlız benim hammadde maliyeti ürün ağacı bağlantılı olucak. Şöyle yani bir ürünüm var onuda oluşturan hammaddelerim var 8 kalem olarak bunların maliyetini ay ay hesaplamak istiyorum geçmiş döneme yönelik nasıl yapabilirm acaba?
Yarıdmcı olursanız sevinirim.

İyi Günler,

Geri