• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hammadde depo bazında dagılım tablosu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Merhaba sn hocalarım.Ekte vereceğim link dosyasında bulunan dosyada ; hammadde kumaslarımız var.Depo bazında kalite kalite dagılımını yaparak hangi depoda eksik veya fazla oldugunu görebilmemiz için sizlerden yardım rica ediyorum.
Dosyada stok sayfasında stogumuz görünmektedir.Bu sayfa veriler gunluk değişmektedir.Başka bir çalışma sayfasından buraya veri girişi yapmaktayım.Kopyala ve yapıştır şeklinde.
İnceleyip bana bu konuda yardımcı olmanızı ümit ediyor.Sizlere selamlarımı iletiyorum.tesekkurler...

http://s4.dosya.tc/server3/ei5dki/EXCEL_CALISMA_BOYAHANELERE_DAGITIM.xlsx.html

Herkese merhaba.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

tasarlanan sablon örnegi ektedir.

Sn Hocalarım.
Konu daha net anlaşılsın diye düşündüğüm şablon ektedir.
İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Merhabalar.

İsteğinizi tam olarak anlamış değilim ama fikir vermesi bakımından hazırladığım ekteki belgeye bir bakın isterseniz.

Ekli dosyalar

yenilenmis dosya ve özet tablo

Sn Ömer bey çalışmanız için teşekkür ederim.Daha anlaşılır olması açısından tekrar yeni bir dosya yüklüyorum.Bu sefer daha kolay bir anlatım seçtim.Yardımcı olmanızı ümit ediyorum.
Gayret gösteren başta siz ve diğer tüm dostlara selamlarımı iletiyorum..

Tesekkurler..

Ekli dosyalar

Yukarıdaki 5 numaralı mesaj ile aynı anda bu mesajı yazmışız. Son mesajınızdaki belgeyi incelemedim, aşağıdaki cevabı önceki iki belge üzerinden yazdım.

Tekrar merhabalar.

Belgenize bakıyordum, sanırım biraz anladım ama bir hususu sormak sitedim.

Örneğin; "20/1 P RİBANA MAYLI" ve "20/1 P SÜPREM MAYLI" ile ilgili olarak BAHCESEHİR için;
Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM(('STOK SAYFASI'!$A$2:$A$541="BAHCESEHİR")*('STOK SAYFASI'!$J$2:$J$541="20/1 P SÜPREM MAYLI")*('STOK SAYFASI'!$M$2:$M$541))*7/100)-TOPLA.ÇARPIM(('STOK SAYFASI'!$A$2:$A$541="BAHCESEHİR")*('STOK SAYFASI'!$J$2:$J$541="20/1 P RİBANA MAYLI")*('STOK SAYFASI'!$M$2:$M$541))
formülü ile SÜPREM miktarının garni oranı olan % 7 ile çarpımıyla RİBANA miktarı arasındaki fark hesaplanabilir ancak;

-- KALİTE009 için 8 adet BEDEN hammadde koduna karşılık, 2 adet GARNİ hammadde kodu var,
-- KALİTE002 için 2 adet BEDEN hammadde koduna karşılık, 4 adet GARNİ hammadde kodu var,
-- KALİTE007 için 2 adet BEDEN hammadde kodu varken GARNİ hammadde kodu hiç yok,
gibi anlamlandıramadığım durumlar var. Bu durumlarda nasıl hesaplama yapılacak?

BEDEN-GARNİ bağlantısını, seçenek sayılarının farklı durumlarına göre TAM OLARAK açıklarsanız, hesaplama için bir şeyler yapılabilir.

Sn Ömer bey

KALİTE009 için 8 adet BEDEN hammadde koduna karşılık, 2 adet GARNİ hammadde kodu var,( hammadde adına göre 8 adet beden kumasına ortak olarak her bir beden kumasına % 18 kullanılıyor )

KALİTE002 için 30/1 p süprem maylı beden olsun.30/1 p lyc ribana garni olsun KALİTE003 olarak yeni bir grup yapalım.Garni miktarı % 4 olsun.

30/1 %5 organik süprem beden kuması ile 30/1 p ribana Tüp kuması da yeni bir grup Kalite010 yapalım.

Kalite007 ve kalite008 gibi garnisiz olarak bağımsız bırakalım.

En son gönderdiğim BARAN.YENİ dosyasında bunu calıştırabilirmiyiz ?
Tesekkurler..

Ekteki belgeyi bir göz atın, sanırım istediğiniz böyle bir şey.

Son mesajınıza göre düzenleme yapmadım, 5 numaralı mesaj üzerinden çalışma yapılmıştır.
Son cevaınızdaki hususlara ilişkin ekleme/değişikliği benim eklediğim sayfaya uygularsanız sonuç almanız lazım.

BARAN sayfasında; sadece kumaş adları ve karşısına yazacağınız oran veya sayıları değiştirerek sonuç alabilirsiniz.
Kalite numarası sütunu kriter olarak kullanılmadı.
Sayfaya kırmızı zeminli hücreye yazdığım formülün içine girerseniz hesaplamada hangi hücrelerin kullanıldığını görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer bey cok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun.

Geri