• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Halka çizmek

Sayın Asri Hocam,
Gördüğüm ve tabi anladığım kadarıyla Tablo sayfasında G:V arasını kullanmamış, sayıyı da 100 e bağlaşsınız. Bu harika, çok sade bir hale gelmiş. Allah var bu kadarını düşünememiştim. Tekrar teşekkür ederim. Ben de E, Y, Z ve AA kolonlarındaki değerlerin 100 kişiye kadar otomatik oluşturulmasını ve C, D, E sütunlarını ister OMR den ister manuel olarak alınabilmesini sağladım. (kısa süre sonra OCR den de alınabilecek)
Rehber öğretmenlerin kullanım alışkanlıklarında 2 nokta kalmış;
Birincisi E kolonundakilerin birbirlerine oklanabilmesi,
A5 hücresindeki AB için E5 hücresinde ABACAKAW var bunlar AB ---> AC, AB ---> AK,AB ---> AW ye okla gösterilecek,
diğeri ise AB, AC, ... ların yerine öğrenci isimlerinin gelmesi
Sayenizde dün ilk kez çember nasıl kullanılır onu gördüm, gördüğüm kadarıyla elips ve dikdörtgen de çok benziyor. Düz Ok Bağlayıcısı nedir henüz bilmiyorum, bir bilen olursa onu da öğrenirim.
Size çok müteşekkirim. Tekrar teşekkür ediyorum.
Size ve tüm Site Destek Ekibine de saygılarımı sunuyorum.

Sayın Asri Hocam,
...Birincisi E kolonundakilerin birbirlerine oklanabilmesi,
A5 hücresindeki AB için E5 hücresinde ABACAKAW var bunlar AB ---> AC, AB ---> AK,AB ---> AW ye okla gösterilecek,
diğeri ise AB, AC, ... ların yerine öğrenci isimlerinin gelmesi...

1- Çok fazla eleman olduğunda oklar çok karışık bir hal alıyor.
üst üste gelen ok miktarı çok fazla olabiliyor. Bu da okların görünürlülüğünü olumsuz etkiliyor. Ok işi biraz karışık bir durum gibi.

2- Y kolonunda ne yazılı ise çemberlere de onu yazacaktır. İsim yazarsanız isim yazar, rakam yazarsanız rakam, kod yazarsanız kod.

Merhaba,
Söyledikleriniz çok doğru, isimleri denedim, geliyorlar ama birbirinin de içine giriyor. Yanyana üç hücrede bilgi olanların tamamında isimler karışık halde. Belki arada kalana bir formül düşünülebilir. Belki hem harfleri yerleştirdikten sonra isimler harflerin alt yada üstüne gelebilir. Yazıların boyutunu düşürmek ya da renk değiştirmek de çözüm değil gibi duruyor. Yana yana dolu iki hücre engellenebilse çözülür gibi.
Hayırlısı, ilginize tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla

Merhaba,
...Yanyana üç hücrede bilgi olanların tamamında isimler karışık halde. Belki arada kalana bir formül düşünülebilir...
Saygılarımla

Yerleşim tablosu sayfasında hangi çembere hangi sıra ile isimlerin yazılacağı bilgisi mevcut.

* Buradaki sıralamaları değiştirerek daha düzenli bir yapı sağlanabilir.
* Yeni hücreler eklenebilir.
* Bazı hücreler çkarılabilir.

Program bu konuda esneklik sağlıyor.

İlk istediğinizde kısa kodlar olduğu için ben her çember değişiminde aynı sıralama ile yerleşim yaparak daha düzenli bir görünüm sağlamaya çalıştım.

Sizi bu tablodaki sıralamayı her çemberde aynı sıralama ile değil de farklı bir sıra ile gelmesini sağlayabilirsiniz.

Farklı yöntem olarak,
Tüm çember alanını seçip, metni kaydır dedikten sonra, fontu büyüklüğünü de bir kademe düşürürseniz.
Daha okunaklı bir görüntü sağlamış olursunuz.

Son düzenleme:
Sayın Asri Hocam,
Evet haklısınız, şimdi onları birbiriyle ardışık olarak düzenlemeye çalışıyorum. Belki ortaya çıkacak şablon oklara da uygun olabilir. Emin değilim, ama uğraşacağım. Sonuçtan sizi mutlaka bilgilendiririm.
Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

Merhaba Asri hocam,
Bu hale getirdim. Umarım işe yarar. Belki okullarda yılda bir veya iki kere kullanılır. Biraz düzenleme gerekse bile çözümsüz değil.
Düz Ok Bağlayıcısı örneği bulamadım belki onu da denemek fena fikir olmayabilirdi. Bulduğumda onu da denerim.
http://s2.dosya.tc/server3/qo2bee/Sosyog.rar.html
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Sosyog.jpg
    Sosyog.jpg
    153.9 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba Asri hocam,
Bu hale getirdim. Umarım işe yarar. Belki okullarda yılda bir veya iki kere kullanılır. Biraz düzenleme gerekse bile çözümsüz değil.
Düz Ok Bağlayıcısı örneği bulamadım belki onu da denemek fena fikir olmayabilirdi. Bulduğumda onu da denerim.
http://s2.dosya.tc/server3/qo2bee/Sosyog.rar.html
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla

Excel dosyasını da link olarak eklerseniz daha faydalı olabilir.

Tekrar Merhaba Sayın Asri Hocam,
http://www.excel.web.tr/f126/sosyometri-programy-t78358.html
Bu link nedeni ile güncel hale geldi konu, söylediğinizi zaten yapacağım. Öğretmenlerin işini yarım gören çalışmalar, bana çok mantıklı değil gibi görünür. Emekli olmadan önce yaptığım çalışmaları arkadaşlarım sıkıntısız kullanırlardı. Hala kullanıyorlar.
Bu çalışmada da Düz Ok Bağlayıcısı konusunu halledeyim göndereceğim, size de bilgi veririm.
Okların hepsi birlikte çok girift bir şekil oluşturuyor, denedim Ama şu yapılabilir sanki;
AB kimleri seçmiş? (bu 3 ok)(Menu sayfasında V1:Y1 satırında)
Kimler AB yi seçmiş? (bu da kişiyi seçen sayısı kadar)(Menu sayfasında W1:Y104 arasında)
Bu durumda hem karışık görünmez, hem de rehber öğretmenlerin işini çok kolaylaştırır?
Belki Z sütunundaki Z1 hücresine 1 yazıp OK GETİR makrosu çalıştığında V1 den çıkan oklar W1, X1 ve Y1 i gösterir
Aynı hücreye 2 yazıp OK GETİR makrosu çalıştığında V1 i seçen kişiler W1:Y104 arasında V1 i ihtiva eden satırların V sütunundaki değerlerinden gelen oklar V1 hücresindeki ismi gösterir.
Şu andaki dosya boyutumuz da, sayenizde, linkteki çalışmanın 1/7 si.
İyi çalışmalar
Saygılarımla

Sayın Hocam,
Gönderdiğiniz linki şimdi gördüm inceleyeceğim.
Kolay gelsin
Saygılarımla

Aslında bunu paylaşmayacaktım ama madem bu ok çok önemli : )

Bu ok çalışması içime sinmedi, üst üste binmeler olduğu için sağlıklı bir çalışma değil. Ancak yılda bir iki defa yapılıyor ise program bunu hazırlar.
Son aşamada kullanıcı okları elle sağa sola çekip düzenler.

http://s2.dosya.tc/server3/o84b6o/Sosyogram_oklu.zip.html

.

Konunuza vakıf olmadığım için ben sadece analitik olarak çemberlerin çizilmesi ve içlerine nokta yerleştirilmesi ile ilgili bir çalışma ekliyorum.

Çember eklenmesi tanımlanan adlara ilaveler yapılarak çoğaltılabilir.

İstenmeyen çember olduğunda yarı çap karşısındaki hücre boş bırakılır.

Umarım yararlı olur.

http://www.excelgurusu.com/ic-ice-cemberler-cizmek/

.

Ekli dosyalar

Sayın Asri Hocam,
Çok haklısınız, renkli de bile anlamlı görünmüyor çizgiler. Kolay da takip edilemiyor, büyütseniz bile. Ama 29. mesajda söylediğim şekilde Z sütununda istenilen satırdaki hücreye 1 ya da 2 yazarak kişinin seçimleri ya da kişiyi seçenleri oklarla birleştirmek çok daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Ok eklemek için hazırladığınız makrolara kabaca baktım ama anladım ve revize edebilirim demem mümkün değil. Beni aşar, belki bir örnek görürsem üzerine giderim.
Yine de elinize sağlık, sizi çok yormuşum. Özür diliyorum, ama işe yarayabileceğini siz de anladınız. Sadece bir öğretmen, okulunda oluşan bir problemi, bu çalışma ile bir kere bile çözse yeter. Çünkü feda edebileceğimiz hiç öğrencimiz yok, olamaz da.
Tekrar her şey için teşekkür ederim.
Saygılarımla

Sayın İdris Hocam,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Çemberi Asri bey sayesinde öğrenir gibi oldum. Tam değil ama, umarım ilginç çalışmalarda doğru olarak kullanabilirim. Gerçi eksik de kullansam Site'de düzeltilebileceğinden eminim.
Dosyanızı aldım, inceleyeceğim. Çalışmalarınızda elips, hiperbol, parabol, dikdörtgen, kare, paralelkenar, eşkenardörtgen , küp, prizma, açılımları, küre, silindir ve tabi doğru (Düz Ok Bağlayıcısı) ile ilgili örnekler varsa onların linklerini de paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca bunların kesiştirilmeleri (arakesit - birleşim - fark) ortak bölge ile ilgili çalışmalarınızı da incelemek isterim. Niye olmasın Venn Şemasıyla ilgili çalışmanız eğer yoksa (vardır, eminim) birlikte oluşturabiliriz.
Saygılarımla

Yerleşim yapılmış çember üzerinde ismi çift tıkladığınızda kimleri seçtiğini oklar ile gösterecektir.

Bir sonraki ismi çift tıkladığınızda , diğer okları silip yeni seçim oklarını gösterecektir.

Kişiyi seçenleri ok ile göstermek için ayrıca bir çalışma yapılacaktır.

http://s3.dosya.tc/server9/bc9bue/Sosyogram_oklu.zip.html

Geri