• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hakkediş düzenleme

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Sayın abilerim

Ekli dosyamda hesaplama yönünden bir sıkıntı oluştu. Yapılmış bir makronun düzeltilmesi talebi yerine yeni bir dosya hazırladım.

Programın işleyiş durumunu arz ederek talebime başlayayım inşallah.

İlk yapılan İşlem:
BORDRO sayfası
Bu sayfada HAKKEDİŞ SAYISINI GİRİNİZ diye bir buton mevcut. Bu butona hakkediş sayısını (Birinci Hakkediş ödemesi ise 1, İkinci hakkediş ödemesi ise 2 gibi) giriyoruz. AKTAR butonuna bastığımız zaman
Bordro sayfasında G sütununa, hakkediş sayısını form kendisi sırası ile aktarıyor.
Aynı zamanda da Ödeme_sayfası olan kısıma
Bordro sayfasında ki B,C,D ve E sütunlarında ki bilgilere göre de alt alta hakkediş sayısına göre sıralı bir şekilde aktarıyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

İKİNCİ YAPILAN İŞLEM (MAKRO talebimin bulunduğu ilk sayfam)
İCMAL sayfasına geçtiğimiz zaman ise
YÜKLENİCİ SEÇ diye bir butonumuz var.
buton ile açılan formda
a) Taşıma Merkezi Okul Adı seç kısmında ki COMMAND BUTTON' un işlevi :

Ödeme_sayfası "D" sütununda bulunan okulların adları MÜKERRERSİZ olarak aldırmak ve AKTAR tuşu L4 hücresine aktarmak istiyorum

b) Yüklenici Adı Seç kısmında ki COMMAND BUTTON' un işlevi

Taşıma Merkezi Okul Adı seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile okul seçtik.
Bu sefer bu seçilen okulda Ödeme_sayfası "B" sütununda bulunan Yüklenicinin adları MÜKERRERSİZ olarak aldırmak ve AKTAR tuşu L5 hücresine aktarmak istiyorum.

c) Varsa Şoför Adı Seç kısmında ki COMMAND BUTTON' un işlevi

Taşıma Merkezi Okul Adı seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile okul seçtik. Yüklenici Adı Seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile yükleniciyi seçtik.

Bu sefer bu seçilen okulda Ödeme_sayfası "C" sütununda bulunan Yüklenicinin varsa şoförünün adı MÜKERRERSİZ olarak aldırmak ve AKTAR tuşu L6 hücresine aktarmak istiyorum

d) Sözleşmeye Bağlanan Güzergah Adı kısmında ki COMMAND BUTTON' un işlevi

Taşıma Merkezi Okul Adı seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile okul seçtik. Yüklenici Adı Seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile yükleniciyi seçtik.
Varsa Şoför Adı Seç kısmında ki COMMAND BUTTON ile Şoförünü seçtik

Bu sefer bu seçilen okulda Ödeme_sayfası "E" sütununda bulunan Yüklenicinin varsa şoförünün taşıma yaptığı güzergahın MÜKERRERSİZ olarak aldırmak ve AKTAR tuşu L7 hücresine ve aynı zamanda D3 hücresine aktarmak istiyorum.

D4 hücresine İçinde bulunduğumuz yıl yazılacak
D6 hücresine ise en Ödeme_sayfasında ki "A" sütununda yer alan en son aktarılan hakkediş sayısını yazacak

Hakkediş biraz karışık olduğu için affınıza sığınarak bu aşamayı geçtikten sonra diğer aşamaları anlatmak istiyorum. Bu kısma kadar bana yardımlarınızı esirgemezseniz çok çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu form daha Önce Ziynettin ağabeyim tarafından tarafından yapıldı.
Ancak benim yanlış verdiğim tarif bilgilerinin neticesinde yapıldığı için hesaplamada sıkıntı çıkıyor.
Bu dosyanın Ziynettin ağabeyim tarafından makrolanmış hali mevcut. Dosyanın o hali ile üzerinde düzeltme yapılabilir ise o dosyayı harici bir siteye yükleyerek linkini PM' den verebilirim.
Bu dosyanın pazartesi gününe yetişmesi lazım. Bu sebeple yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.

Geri