• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hakediş Programı Konusunda Yardım

sukruyilmaz1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Kolay gelsin arkadaşlar. Ekteki gibi bir hakediş programı yapmaya çalışıyorum. Bu forumdan, uzmanlarımdan aldığım örnekler ile çalışmamı bir aşamaya kadar getirdim. Son olarak listbox veya list view ile verileri geri çağırma konusunda tıkandım kaldım. Programda, sözleşme bilgileri, kabul bilgileri, hakediş bilgileri, denetim görevlileri ve metraj formu var. Bu userformlarıma girilen bilgiler "veri" sayfasına kaydediliyor. Bu aşamaya kadar çalışıyor. Her bir userformuma "listbox" ekleyip oradan ilgili verileri "textbox"lara ve "combobox"lara geri çağırmak istiyorum. Böylece düzeltme veya silme işlemleri için verileri tekrardan kullanmaya çalışacağım.

Uzmanlarımdan yardım bekliyorum.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Özelden mesaj atarak yardım talebinde bulunmuşsunuz. Siz projenize ek yapmak istiyorsunuz fakat buna benim ayıracak vaktim yok maalesef.

Aşağıdaki linkteki projeleri inceleyin. Size faydası olacaktır.

Uygulamalı Excel Eğitimi

Merhabalar Sayın Korhan bey. Bu "benim" projem olsaydı burada paylaşmazdım zaten. Herkes indirip faydalanabilir. List box uygulamasının nasıl yapılacağı konusunda yardım istiyorum. projeye ek yapmak değil ki bu? yaptığım çalışmadaki tüm diğer uygulamaları da sizin sayenizde forumdan yaptım zaten. ama bu listbox ın çalışma mantığını anlayamadım. o yüzden yardım istemiştim.
Kusura bakmayın...

Merhaba,

Verdiğim linkte ve forumda ListBox ile ilgili o kadar çok örnek var ki neden araştırıp öğrenmeyi denemiyorsunuz. Ben size sadece yol gösterdim.

çoğunu inceledim ama bir türlü uyarlayamadım sayın korhan bey.

Uzmanlarımın uyarısı ile sorumu revize ettim. Ekteki userformuma "listbox" eklemek istiyorum. bu aşamadan sonra "sil- değiştir" gibi commandbutton lar kullanabilinecek.

teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ilk mesajınızda yüklediğiniz hakediş programını izninizle aldım, değiştirip kendime uyarlayacağım. fakat dediğiniz gibi listbox ile verileri geri çağırılmadığından her kaydet tuşuna basında tüm bilgiler gidiyor. çözerseniz bana da haber veriniz :)

ne demek sorun değil. herkes istifade edebilir. oradaki her şeyi ben zaten bu forum ve uzmanlarım sayesinde yaptım. tek takıldığım nokta zaten listbox olayı :) hallederseniz siz bana haber verin lütfen. kolay gelsin.

Geri