Haftanın Gününe Göre Renk Sutunun Renk Değişimi.

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Haftanın Gününe Göre Tarih Sutunun Renk Değişimi.

Merhaba sevgili arkadaşlar hazırlamakta olduğum bir çalışma için takıldığım iki konuda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.

Elimde bir çalışma kitabı var ve 9 sekmeden oluşuyor ,

Problem 1 : adları ile yazacağım " CARİ SATIŞ KG , CARİ SATIŞ TUTAR ve CARİ HESAP TAKİP " isimli 3 sekme ve bir sonraki ay kullanmak için tarih değiştirebilmek ve bu tarihlerin ilgili sekmelerin ilgili hücrelerine otomatik atması adına hazırladığım "TARİH YENİLEME" sekmesi var.

* İsimlerinden de anlaşılacağı gibi satış ını yaptığım ürünlerin takibini yaparken haftanın 6 günü ( pazar günleri hariç ) cariye hesap girişi yapıyorum , hazırladığım A4-A34 arası ayın gün , gün gösterildiği (01xx-31xx arası ) tarih içeren hücrelerinin ilgili ayın pazar günlerine denk gelen kısımlarını nasıl kırmızı ve eğer mümkünse satış yok ibaresi ile doldurabilirim.

Problem 2. ;

CARİ SATIŞ TUTAR sekmesinde mal çıkışı yapmadığım pazar gününü haftalık hesap kesim tarihi olarak hesaplattığımı var sayacak olursak ( yardımlarınız sayesinde ) yani örnek olarak bir ayda kaç pazar varsa hepsinde (her pazar ) hesap kesilecek ancak bu ölçü ayın 1 i ve 30 /31 i ile sınırlı olacak yani bir sonraki aya borç bırakmayacak.Ve bu haftalık değeri "CARİ HESAP TAKİP " sekmesindeki ilgili borç girdisi tarihli hücresine atacak.

Dosyayı ekte yolladım , ilk soruya örnek olarak ben cari sekmelerinin pazar günlerine denk gelen kısımlarını boş olarak işartledim.

Bu problemleri siz değerli arkadaşlarımız sayesinde çözebilirsem minnettar kalacağım , şimdiden ayıracağınız vakit ve değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim . .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Koşullu biçimlendirme ile hazırlanmıştır. Forumda bu konuyla ilgili anlatımlar mevcuttur. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Sevgili Korhan Ayhan çok ama çok teşekkür ederim beni o kadar büyük bir dertten kurtardınızki anlatamam..
Ayrıca koşullu biçimlendirme hakkında bir kaç örnek inceledim ama ne yalan söyleyim kafam almadı .
Tekrar çok teşekkür ederim , eğer takıldığım bir şey olursa bu başlık altında size sorabilirmiyim ?

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Korhan bey şu şekilde bir sorun var "TARİH YENİLEME" sekmesinde tarihi değiştirdiğim zaman " CARİ HESAP TAKİP" sekmesinde ki değerler sizin ilk hazırladığınız gibi atıyor yani bir sonraki ayın hesap kesim günlerine ( pazar lara ) atmıyor toplamı.. Bunu nasıl çözebiliriz acaba .Ayrıca "CARİ SATIŞ KG " sekmesinde ki verileri elle girmek durumundayım ve bu şekilde giriş yaptığımda sizin yazdığınız formüller kayboluyor bunu nasıl aşabilirim ?
Tekrar teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Ben sadece renklendirme ile ilgili olayı gerçekleştirdim. Geri kalan sayfalara bakmadım. Çalışmanızın detaylarını siz biliyorsunuz. Hangi sayfa hangi mantıkla veri alıyor bilmiyorum. CARİ SATIŞ KG sayfasındaki işlemi makro ile yapabiliriz.

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Pazarlari_Renklendir()
    Dim X As Byte, Sutun As String

For X = 4 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
        If Weekday(Cells(X, 1), vbMonday) = 7 Then
            Sutun = Replace(Cells(2, Columns.Count).End(1).Address(0, 0), 2, "")
            Range("B" & X & ":" & Sutun & X) = "Satış Yok"
        End If
    Next
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Korhan bey çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp yardım ettiğiniz için.
Bahsettiğiniz gibi makro kodu sayfada başarı ile çalışıyor , sanırım sorum kafanızı karıştırdı , son sorduğum soru " CARİ SATIŞ TUTAR " sekmesindeki at4 - at34 hücrelerinde ki toplamların aynı sutunları kırmızı yaptığımız şekilde hesaplanarak hemen yanındaki " CARİ HESAP TAKİP " sekmesindeki B2-B32 sutunlarındaki ilgili tarih hücrelerine atması ( toplayıp pazar günlerine denk gelen tarihlere atacak )

Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
B2:B32 aralığındaki hücrelere hangi hücrelerin toplamı alınacak?

Mesela "CARİ HESAP TAKİP" sayfasında B7 (PAZAR GÜNÜ) hücresinde hangi hücreler toplanacak?

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Şu şekilde izah edeyim ;

Daha önce ayın 1 i ile 31 i arasındaki pazar günlerini hesaplatarak kod ile satış yok ibaresi eklemiştiniz.

Şimdiki sorunum " Cari Satış Tutar " sekmesindeki pazar günleri haftalık fatura kesim tarihimiz yani pazardan pazara toplatıp o toplamı "CARİ HESAP TAKİP" sekmesindeki B2 ve B32 sutunlarındaki ilgili işlem tarihine denk gelecek şekilde atmasını istiyorum.

Yani cari satış tutar AT4 ve AT 34 sutunları her pazar toplanıp B2 ve B32 Sutunlarında ilgili tarihe denk gelen hücreye işlenecek.

Çok teşekkür ederim ilgi ve alakalarınız için.

Dosyanın editlenmiş son hali ektedir.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

"CARİ HESAP TAKİP" isimli sayfanızda B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyin.

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(A2;2)<>7;0;TOPLA('CARİ SATIŞ  TUTAR'!AT$4:AT4)-TOPLA(B$1:B1))

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Korhan bey çok teşekkür ederim , sadece ufak bir sorun var .
Bu kodu ayın 1 i ile 31 i arasında çalıştırmamız gerekmekte.
Yani mevcut tabloda ayın son pazarı 27 sine denk geliyor ve bir dahaki pazara kadar önceki aydan 4 gün devrediyor bunun önüne gececek bir çözümünüz varmıdır acaba .

Minnettarım çok sağolun.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Önerdiğim formülü alt hücrelere uygulayın. Böylece tüm PAZAR günlerine olan veriler gelecektir. Tablonuz aylık bazda olduğu için bir sonraki aya devir işleminde boş bir hücreye devreden tutarı yazmanız çözüm olabilir. Bu hücredeki tutarı ilk PAZAR günü toplamına ekleyerek doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2002 Türkçe
Bahsettiğiniz gibi olacağına eminmisiniz Korhan bey çünkü bu artık günler her ay değişecek bazen 2 gün bazen 3 gün artık olarak kalacak bunu formülle yada kod ile çözebilme imkanı yokmudur ?

Yani AT4 ve AT34 hücresindeki 31 günün pazar günleri bu 31 gün içinde her pazar ayrılıp toplanacak , kalan son dilim pazara denk gelmiyorsa ayın son günü ( 30 yada 31 ay kaç çekiyorsa )toplanıp cari hesap takip sekmesindeki ilgili hücerelere gelecek .

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.