• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hafta Sonu ve Resmi Tatil İşlemleri Hk.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Merhaba

MESAİ ÇALIŞMA adında excel sayfamda sarı renge boyadığım alanlara pazar günleri ve resmi tatilleri (İleri - Geri) butonu ile sırayla gelmesini nasıl yapabilirim.

Örnek : Personel sayfasında şirketimizde çalışan personellere ait bilgiler olacak. MESAİ ÇALIŞMA sayfasında ileri geri yaptığım zaman Personel sayfasındaki sıralamada (1-2-3-4) gibi sırayla MESAİ ÇALIŞMA sayfasına sırayla gelecek ve o personellere o tarihte olan pazar çalışması ve bayram çalışması adında bu formu imzalatmam gerekiyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

İndir...

Dosyanızdaki "Personel" sayfası "BOŞ" olduğu için verilerin ne şekilde elde edileceğini bilmek imkansız.
Zahmet olmazsa ,"Personel" sayfanızı "örnek" verilerle dolu şekilde foruma eklerseniz, daha hızlı ve doğru cevaplar alabilirsiniz.
Personel bilgilerinde "şahsi" ve gerçek bilgileri kullanmanıza gerek yok, ancak HESAPLAMA gerektiren alanların doğru yazılmış olmasına dikkat ediniz.
Örnek: Personel isimleri yerine Personel1, personel2...Personel1500 gibi isimler verebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızdaki "Personel" sayfası "BOŞ" olduğu için verilerin ne şekilde elde edileceğini bilmek imkansız.
Zahmet olmazsa ,"Personel" sayfanızı "örnek" verilerle dolu şekilde foruma eklerseniz, daha hızlı ve doğru cevaplar alabilirsiniz.
Personel bilgilerinde "şahsi" ve gerçek bilgileri kullanmanıza gerek yok, ancak HESAPLAMA gerektiren alanların doğru yazılmış olmasına dikkat ediniz.
Örnek: Personel isimleri yerine Personel1, personel2...Personel1500 gibi isimler verebilirsiniz.
Mesai Formundaki Adı Soyadı Alanın dolması yeterli benim için

Merhaba;
Syn. turist'in uyarısı yerinde...
Yinede eki inceleyin. Size fikir verecek ve gereken personel sayfası düzeltmesini kendiniz uygulayabileceksiniz.
İyi çalışmalar.

Yüklediğiniz dosyayı altın üye olmadığım için indiremiyorum. Farklı bir yere upload yapabilirmisiniz.

Merhaba.

Diğer cevapları incelemedim. İhtiyacınız görüldüyse alternatif olsun.

Eklediğim belgede 1 adet AD TANIMLAMASI ve RESMİ TATİL sayfası M sütununa formül alanı ekledim.
MESAİ sayfasında ilgili yılı seçin, OK tuşlarını kullanarak yukarı/aşağı tuşlarıyla bir önceki/bir sonraki tatil günü hesaplanacaktır.
Belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Diğer cevapları incelemedim. İhtiyacınız görüldüyse alternatif olsun.

Eklediğim belgede 1 adet AD TANIMLAMASI ve RESMİ TATİL sayfası M sütununa formül alanı ekledim.
MESAİ sayfasında ilgili yılı seçin, OK tuşlarını kullanarak yukarı/aşağı tuşlarıyla bir önceki/bir sonraki tatil günü hesaplanacaktır.
.
Ömer Bey Altın üye olmadığım için dosyanızı indiremiyorum. Farklı bir siteye yükleyebilirmisiniz.

3 nolu mesaja link ekledim.

Önceki cevabıma, belgeye erişebileceğiniz harici bağlantı ekledim, sayfayı yenileyerek önceki cevabıma bakınız.

Merhaba Ömer Bey

Yapmış olduğunuz çalışma çok güzel teşekkür ederim. Yalnız bayramlar dahil değil sadece pazarları sırayla yapıyor. Bayramları yapmak için nasıl yapmam lazım?

Yanılıyorsunuz;
-- gönderdiğim belgeyi indirin,
-- MESAİ ÇALIŞMA isimli sayfada yıl olarak örneğin 2018'i seçin,
-- Q1 hücresini görebilecek şekilde, değer değiştirme düğmesinin yerini biraz değiştirin,
-- değer değiştirme düğmesini kullanarak Q1'deki sayının 17 olmasını sağlayan (oluşan tarih 22.04.2018 Pazar)
-- değer değiştirme düğmesiyle Q1'i 1 artırın (Q1 18 oldu, tarih ise 23.04.2018 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı)
-- değer değiştirme düğmesiyle sayıyı 1 artırın (Q1 19 oldu, tarih 29.04.2018 olur, yani bir önceki Pazar günü olan 22.04'ten 7 gün, bayram günü olan 23.04'ten 6 gün sonraki ilk PAZAR)
-- Diğer bayram günleri için de denemeler yapabilirsiniz.
Kontrol edeceğiniz şey, MESAİ ÇALIŞMA sayfasında seçtiğiniz yıl için, RESMİ TATİL sayfasındaki H sütununda bayram listesinin olup olmadığı.
Oradaki formüllere herhangi bir müdahelem olmadı, çünkü oradaki formüller, yolu "E:\MAKAY YEDEK\Makro VBA\# Makay\[07-RESMİ TATİL HESAPLAMA.xlsm" olan başka bir belgeden veri çekiyor.

Geri