• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hafta Sonlarını Atlasın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Merhabalar
Ekteki örnek dosyada c3 hücresine ayın başlangıç tarihini yazdığımda C9:C39 hücre aralığına o ayın başlangıç ve bitiş tarihini yazıyor.Benim yapmak istediğim bu tarih aralığında hafta sonlarını yazmaması.Ayrıca örneğin ocak ayı 31 çekiyor. Ben c3 hücresine 01.02.2013 tarihini yazdığımda diğer aya geçmemesi lazım.Yani son tarih 28.02.2013 te kalması gerekiyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

C3 hücresine ayın ilk gününü yazınız.

C9

Kod:
=C3+ARA(HAFTANINGÜNÜ(C3;2);{1;2;3;4;5;6;7};{0;0;0;0;0;2;1})
C10

Kod:
=EĞER(AY(İŞGÜNÜ($C$9;SATIR(A1)))=AY($C$3);İŞGÜNÜ($C$9;SATIR(A1));"")
ve bu formülü aşağıya doğru kopyalayınız.

Ekli dosyalar

Necdet bey formülü aşağıya doğru kopyaladığım zaman hata veriyor

Merhabalar
Ekteki örnek dosyada c3 hücresine ayın başlangıç tarihini yazdığımda C9:C39 hücre aralığına o ayın başlangıç ve bitiş tarihini yazıyor.Benim yapmak istediğim bu tarih aralığında hafta sonlarını yazmaması.Ayrıca örneğin ocak ayı 31 çekiyor. Ben c3 hücresine 01.02.2013 tarihini yazdığımda diğer aya geçmemesi lazım.Yani son tarih 28.02.2013 te kalması gerekiyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş ;
Tarihi 01.02.2013 şeklinde yazdığım zaman dosya hata veriyor.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş ;
Tarihi 01.02.2013 şeklinde yazdığım zaman dosya hata veriyor.

.

ToolPak Çözümleyicisi = Analysys ToolPack eklentisinin yüklü olmaması durumunda buna bağlı fonksiyonlar #AD? / #NAME? hatası verir.

Söz konusu eklentiyi yüklemek için ToolPak Çözümleyicisi = Analysys ToolPack eklentisini seçip yükleyin.

Bunun için;
Araçlar menüsünden Eklentiler'i tıklatın.
Kullanılabilir eklentiler listesinde, ToolPak Çözümleyicisi kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

Gerekirse, kur programındaki yönergeleri izleyin.

.

Sayın Yurttaş hocam vermiş olduğunuz eklentiyi Araçlar menüsünden Eklentiler kısmında bulamadım.

Geri